ВМРО подкрепя ГЕРБ за промените в Конституцията, но под условие

Нямало как да се подпише празен чек за мнозинството
66
ВМРО подкрепя ГЕРБ за промените в Конституцията, но под условие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като премиерът Бойко Борисов поиска промени в Конституцията, ВМРО също даде заявка за поправки в основния закон.

"Ще подкрепим ГЕРБ, ако те подкрепят нашите искания за конституционни промени. Няма как да се подпише празен чек", заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред bTV.

Още по темата

Малко не разбирам радетелите за съдебна реформа, това е тяхна единствена кауза от доста години, те настояват това да се случи през Велико народно събрание,  а в момента, в който им се предлага, казват – няма нужда, ние искаме нещо друго, отбеляза той.

Важна е не бройката, а как се избират народните представители, посочи още Джамбазки за идеята за намаляване на броя на депутатите. „Ако продължават да се избират както досега, с купен вот в махалите, с манипулации, няма значение дали са 240 или 120“, отбеляза той.

„За това настояваме за задължително гласуване, за избирателен образователен ценз, това са неща, които ще променят начина, по който се избират народните представители“, обясни зам.-председателят на ВМРО.

Според него няма никаква дискриминация в това да си грамотен, когато избираш.

За наборната военна служба, той посочи, че настояват за нея, защото е важно на първо място по геополитически причини. Според него все повече държави се връщат към задължителната наборна военна служба.

„Предлагаме държавата да насърчава образованото родителство. Хора, които са част от протеста настояват формулировката за брака като съюз между мъж и жена, да се промени“, посочи Джамбазки.

„Еднополовите бракове, сключени в чужбина – няма да имат никаква тежест, това не е съотносимо в България Европейското законодателство не ни кара задължително да признаем еднополовите бракове“, заяви още Ангел Джамбазки.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джамбазки, образователния ценз е незаконен в ЕС, стига лъга офтсите с цел да се харесваш!
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже ми изтриха коментара пак ще повторя. Навремето на едни съседи им върнаха детето от казармата в затворен ковчег. Преди време имаше случай на едно момче му разпориха стомаха с компресор, момчето остана инвалид за цял живот. Много умираха в мирно време и много посягаха на живота, заради нечовешкия тормоз който трябваше да изпитат. И всичко това само защото са имали неблагоразумието да се родят от мъжки пол.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези фалшиви "войводи" от кресливата партийка вмро,вдигат врява до небесата,за да чуят неориентираните българи,които тичат да гласуват за тях.Бат Сашо ще влезе със своето мнение при Борисов и ще излезе с неговото.Идиотската жажда за власт,прави тези като пластелин в ръцете на големият.Той не обича демагозите,но е принуден да "управлява" с тях.За т. нар. ОП,това лято е последно.Грозните лъжи за 300-та лева минимална пенсия,милиционер във всяко село,ги пращат в близкия политически "контейнер"!
22
12
 
4
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания, господин Джамбазки ! Един от най-интелигентните ни политици. Пълна подкрепа за законно избраното правителство и плановете за промени в конституцията
21
2
 
13
 
! Отговори
anon преди 3 години
Върнете ли казармата и всички образовани хора отиват към Терминал 2 с еднопосочен билет. Не го ли разбирате?
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно. Иска да задължава хората. Хич не ме занимавай с глупостите си, живота ми е достатъчно гаден да се подчинявам на човешки отпадъци като тебе...
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29Извинявай, ама в казармите се случваха много по-често. Имаше системен тормоз на някой хора, особено, ако не бяха някакви, тип селска мутра. Реално затваряш хора, без защита, в среда кдето са тормозени присхически, физически и сексуално с години. Едно е, да те набият на улицата, друго е всеки ден, в продължение на 2 години, да ти удрят шамари и да те ритат. Дисциплината беше, само като е старшината там. Иначе, подобно поведение си го подкрепяха ... да намаляло стреса.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24 - той точно затова го предлага - сега ще им кажат, че не може и те ще кажат, че няма да подкрепят предложенията на Герб. А това е поне месец тупкане на топката.А ако въведат машинно гласуване за всички секции и прекратят хартиеното образователният ценз сам по себе си ще се наложи, без да го има де юре. Колко от ромите могат да гласуват машинно?
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако има машинно гласуване, образователеният ценз от само себе си ще се прояви. Ако облекчите преференциите - също. Неграмотните се затрудняват да гласуват преференциално.Относно казармата - няма лошо, да има в училищата строевва подготовка , но само ако е свободноизбираем предмет. Всичко, което е задължително става мразено.
16
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
Най-после,с промяната на Конституцията,джамбазки,ще се омъжи за любовника си ром.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вкарайте я. Още една причина, двете ми деца да са в чужбина. На едноот още сев чудим, има ли смисъл да му идаваме българско гражданство и да го обременяваме с местната мизерия.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казармата беше ПРОКЛЯТИЕ. Дадо ми завършва на 22 години, има децата и хоп - почти три години го няма и добре, че е имал познат, та да го пускат по-често (разбирай 4-5 дена повече в годинта), че да си види децата. И защо? Да симулират война? Каква война? Какви 5 лева.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое е по добре ГЕРБ и патриотите +БСП и ДПС -Нещо друго(моля пояснете какво)
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тая военна служба, ще се застрелят в крака. Казармата еше срам и позор поне 15 години преди да я закрият, а преди това фунцията и беше, да предразполага младите мъже към живота в про-комунистически строй, каквът БКП/БСП искаха, да свикват да са на команда и да изпълняват, независимо колко малоумно и безсмислено е. Не знам някой, за 2 до 3 години казарма, да е спечелил нещо повече от пиянски истории и проблеми с кръста.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казармата беше пълна загуба на време ...
10
1
 
9
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
Какъв патриот е тоя дето си отлага казармата ?Какъв патриот е тоя който плюе по ромите , а организира цели махали да гласуват за пари за него ?Какъв патриот е тоя , който застава зад мафиота Борисов?Б.О.К.Л.У.Ц.И!
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде и тия вредни били и като питаш кои са полезни за България и мълчание
8
2
 
9
 
! Отговори
m преди 3 години
Смешни популисти изполвали връзки и вратички за да не служат, в момента да говорят за задължителна казарма... Жалка картинка! ВМРО затвърдиха мнението, че са псевдопатриоти опазни за държавата
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тез какъв зор имат да връщат казармата :) Каракачанов да не би да иска най-после да я изкара?
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това за казармата е пълна глупост, а самият Джамбазки като е следвал право доста дълго го е влачил, както правят тези които искат да се скатаят.