Време ли е за рестарт на държавата?

В момента обаче няма консенсус между политическите сили
17 авг 2020 09:41, Ния Христова
27
 
Какви ще са политическите събития в страната след предложението на премиера Бойко Борисов за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията?
 
"Това, което предложи премиерът, е свързано до голяма степен с исканията на младите. Но отговорът беше такъв, че процедурата е толкова сложна, че няма да е нито сега, нито до редовните и след редовните избори", коментира политологът Димитър Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той е на мнение, че няма как да има Конституция без да има сътрудничество между първата и втората партия.
 
"Това е началото на нов етап в българската политика, в която дори най-голямата партия, която до този момент показваше абсолютна системност в подходите си, отваря възможностите за свикване на Велико народно събрание и коренна промяна на институциите", посочи политическият анализатор Слави Василев.
 
Василев смята, че притесненията на президента са, че влизането в процедура за свикване на Велико народно събрание ще задържи Борисов на власт прекалено дълго.
 
"Не е съвсем ясно, че до началото на ноември ще бъде открита процедурата с гласуване, в която трябва да има 120 депутати, не е ясно и как ще се съберат те. Изключително скептичен съм, че ще има предсрочни избори, най-вече заради несъгласието на ГЕРБ", добави Димитров.
 
Слави Василев обясни, че това, че в момента няма консенсус между политическите сили, не означава че такъв не може да се роди в бъдеще.
 
"Не се знае по какъв начин ще продължи протестът, очаквам той да се засили. Време е по-малките политически формации да покажат какво искат. Желанието за промяна е консенсус", каза още политическият анализатор.
 
Димитър Димитров добави от свая страна, че 120 народни представители не биха били достатъчни, за да има представителност. Според Василев обаче броят на депутатите няма значение, ако избирателната система е пропорционална.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Защо???? преди 3 години
Защо сте толкова недосетливи? За да има нужда от рестарт, следва, че държавата е пропаднала, че е докарана до криза с лошото управление през последните години. Ако някой иска да има рестарт, то трябва преди това да има сурови наказания за този, който докара държавата до сегашното трагично състояние. След като сегашните виновници влезнат да си изтърпяват наказанията, то ще има време да се разсъждава и за конституцията.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставки, съд и затвор за мутрите като начало на рестарта. Без това рестарт не може да има.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай Боко! Народът е с теб и не желае каунът- фигурант да управлява със служебно правителство!
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рестарт,и готови за нови кражби
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато римският император Tiberius Claudius Caesar Augustos Germanicus (41- 54 г. от н.е.) сяда на престола той се обръща към своя първи консул с думите: От днес всичко трябва да се промени така, че да си остане същото !
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разговорът за нова конституция е безсмислен на този етап. Оставка, съд и затвор за мутренските мафиоти, яхнали народа и държавата ни!
13
3
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Рестартът започва с национализация на частната собственост, а такава няма да има, значи и рестарт няма да им.
12
2
 
6
 
! Отговори
от 1 преди 3 години
До Я па ти..В Русия революция нямаше,а най-обикновен преврат!Революция имаше във Франция и Англия!И там имаше коренна промяна на живота!С люпене на семки не става!
11
3
 
3
 
! Отговори
П.Р. преди 3 години
Такъв рестарт ще ни направят, че дълго време ще ни боли г**а
10
6
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До рестарт ли 1 Реална промяна ставала само с революция. Така е . ВОСР в Русия така промени половината свят, че го съсипа.Няма в историята революция , която да е давела до нещо добро.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво рестартиране иде реч след като малцина ограбиха и съсипаха граденото от хората. Това ми звучи кой крал, крал от тук насетне пак ще краде, но за старите грехове пито платено.
8
8
 
8
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 години
Абсолютно ! И е чест Борисов да направи рестарта. Заслужил е .Държавник.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 Каква революция бе ?Революция (ако има предвид въоръжена) се прави в гладни общества или в диктаторски държави.С търкалящи се по кръстовищата лоени топки не се прави революция, защото те са налягали за чекмеджета с пачки, а не с хляб !
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е нужна нова държава, а нови хора. Тука повечето са глуповати и мързеливи. Който и да сложим на власт се там. Накрая работата се върши от населението, а то е мързеливо, корумпирано и крадливо. Не си мислете, че сте по различни от 300 човека в парламента.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време за Рестарт във футбола. Махнете всички стари свързани със спорта и на ново. След 10 15г, ще има спорт изграден от млади хора. А те ако решат, че искат съветите на някой от старите, ще кажат. Докато тея стари тарикати са там обществото Няма да го гледа. Спорта е в изолация, не го ли разбират. Ако обичат пспрта да напуснат всички до един. Иначе бъдеще няма там.
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да създадем нова държава и да оставим Боко Тиквата да си управлява България и да пише мафиотска конституция. Ние не сме подвластни на мутренските му закони.
3
4
 
6
 
! Отговори
П.Р. преди 3 години
Управляващите се идентифицират с Държавата, а те са само временно избрани. По скоро управляващите трябва да се рестартират. Пак се опитватат да ни баламосат.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е.Геройте от 90те като Маджо и Борисов трябва да са с затворнически дрехи.
1
4
 
8
 
! Отговори
рестарт ли преди 3 години
Няма такова нещо!Или има реална промяна,или няма!А реална промяна става само с революция!*** чака друг да върши работата,а той отстрани да тарикатства!Няма как да стане!