Цялата страна е застрашена от суша, заплаха от воден режим

Мечтата на депутатите за пожизнен мандат била напът да се случи
245
Цялата страна е застрашена от суша, заплаха от воден режим
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Опасността от голяма суша в България приближава и на следващия министър ще му е много трудно.

„Всички искат да се закачат към 52-та язовира (15 за питейно-битово ползване, още толкова за земеделски нужди), които управляваме. В Източна България от години не е валяло и има големи проблеми – поречието от язовир "Копринка" до река Тунджа е пресъхнало“, коментира министърът на околната среда Емил Димитров пред Нова тв.

Още по темата

„Друг пример – язовир "Камчия". Трябва да чакаме догодина май-юни или да вземем мерки още сега, постави риторичен въпрос екоминистърът.

Относно политическата ситуация в страната той настоя, че премиерът Бойко Борисов е отговорил на очакванията на хората да отвори темата за нова Конституция.

„Въпросът е, какво ще се направи и колко време ще продължи. През това време някой трябва да се грижи за хората", смята той.

Според него мечтата на мнозина депутати за пожизнен мандат е напът да се получи.

"Да не се окаже, че има Велико народно събрание, в което се обсъждат редица идеи и постоянно има ситуация „стигнеш до финала, почнеш от самото начало”, каза Димитров.

Според него дребните детайли, които имат нужда от промяна биха могли да бъдат променени и от обикновеното Народно събрание.

"Не ми е приятно да ми казват мутра, но и това го има в управлението", така министитър коментира сегашната политическа ситуация. Той изрази мнение и относно задължителната наборна служба: "Бил съм в казарма много малко време. Смятам, че ако вдигнеш заплата на 3000 лева, ще има много желаещи да работят. Хубаво е да се изграждат навици, но вие съгласна ли сте да ходите някъде на палатка заради патриотичния дълг?", попита Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
1
 
8
 
! Отговори
Боко дърваря преди 3 години
Този е много глупав човек.А за безводието то не е само да вали трябват и дътвета.
213
0
 
3
 
! Отговори
НС преди 3 години
До LissaВ харема на Бойко колкото си искаш!!
212
2
 
3
 
! Отговори
разбойници от Шилер преди 3 години
До ЕдинВсички ще ни продадат! От комунисти всичко може да се очаква в името на БКП
211
0
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
От 30 години под мъдрото ръководство на ДПС и гРоб активистите/комунисти/създали пУтриотите и воля Българската гора се сече както *** не е сякъл,нямаме в Историята си такова чудо като затваряне на училища...през турско сме отваряли училища,клали са ни..разстрелвали са ни,но тези на духа ни през образованието ни..да сме слепи,необразованият е сляп..челият заглавието на Винету и авера му станиШеФ,обслужващи Доган...продават животите ни и земята ни,бъдещето на децата ни..от алчност и нечовечност
210
1
 
6
 
! Отговори
Един преди 3 години
До ВтрещенЛесно. ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. Докато те управляват, така ще е.
209
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ревизоро е част от престъпната банда ,унищожаваща страната ни! Факт!
208
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този е абсолютен невежа и слуга на *** Банкянски.Нищо не свърши в Митниците ,и сега си пълни гушата от язовирите.Смени няколко партии и в момента лоче от паницата на Тиквата.Гнус ,пълна гнус е този мишок.
207
0
 
11
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Какво стана с язовир Раков Дол, защо нищо не се прави, само се точат пари по бургаско за безмислени проекти а водата е жизнено важна.Искам наказани а не бездействие.Размърдайте се и асфалт паша да вземе да направи най накрая големият язовир защото скоро не само ние ще сме на сухо. Асфалт паша европейският прокурор съвсем скоро ще те привика.
206
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ревизоро е част от престъпната банда ,унищожаваща страната ни! Факт!
205
0
 
16
 
! Отговори
Има една приказка: преди 3 години
Вода гази, жаден ходи!
204
1
 
13
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 3 години
Според анализа на НИМХ имаме спрямо усреднена норма за 90 години назад следните данни : ЮНИ -115% валежи спрямо норматаЮЛИ - 58.5%АВГУСТ дотук - 91.5%От Август са минали 19 дни, има всички шансове да си надмине нормата. За 2020 за непълни 8 месеца нормата е изпълнена на 89%. Не виждам причини за безпокойство, може би трябва по-добре да се управляват язовирите и водоразпределителните мрежи. Паниката е излишна.
203
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо пък цялата страна да е заплашена,тая година в западна България от Видин до Петрич има много дъждове,в централна България и южна,и особено северна достатъчно дъждове,лошо е в Добруджа главно и североизточна България предимно!!Айде стига апокалиптични изказвания.Фермерите с бентлита да си направят водоеми за поливане,не само да се чудят каква лимузина да си купят.
202
2
 
22
 
! Отговори
??? преди 3 години
Да, така е...................изсякохте горите под мъдрото ръководство на ДПС и Ахмес Доган-Сокола..................бивш терорист и Делян Пеевски - Шиши...............дебелата ***!!Няма как да има вода.................скоро територията ще стане пустиня....................ще пиете бензин и нафта...............нали не може да си свалите задниците от колите!!!!
201
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей...............гербаджийски крадци....................едни язовири не можете да управлявате.................най ви бива да крадете от еврофондове и да лъжете хората, че без вас не може!!!!
200
4
 
17
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Какво се гледат само язовирите, аз имам хоби, ходя по реките за риба, няма село дето всяка къща, която е до реката да няма помпа и се полива яко. От кога водата в реката е безплатна и всеки може с една помпа да си тегли колкото иска! Сушата си е суша, но хорските зулуми са водещи.
199
1
 
14
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Ами така ще е при мафиотски режим на управление и мутри навсякъде !!!! И то в държава с достатъчно водни ресурси , а и с излаз на море !!!! Даже и днес валя достатъчно дъжд !!!! Каква суша,какви пет лева ....мръсни мафиоти !!
198
1
 
20
 
! Отговори
RD преди 3 години
Живея в Швеция и тук водомери за студена вода няма, защото е безплатна. Плаща се само за подгряване. Сигурно защото са прогнили капиталисти, не знам. Ама и училищата са безплатни и университетите също. Даже и частните са безплатни, защото държавата им поема разходите. Същата манджа и с болниците. Чудно, тук руски крак не е стъпвал, кой ги е научил на социална политика....само рускини идват, че да си уредят живота.
197
1
 
17
 
! Отговори
Отчето преди 3 години
Когато една страна се управлява от престъпници , Бог и праща , мор , суша , болести и природни бедствия!Спасението е само да се избавим от нечистивите управници , дето се къпят в пари и разкош , заливат ни с цинизми и неблагопристойни слова и действия , не признават ред и Зекон и се правят на Господ над останалите!Ще има слънце братя , Бог е с нас , а не с нечестивите и алчни люде!
196
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 76ДАИ след това конфискация и затвор! Жалко, че вече няма каменоломни!
195
1
 
18
 
! Отговори
Нас в Благоевград преди 3 години
ще ни удавят дъждовете напоследък. И тази вечер валя много силно всичкото ново строителство протече. А къде спаха досега об;астният на град Варна и шефовете на ВИК, когато в началото на годината К. Костадинов предопреди за воден режим го нарекоха паникьор и че нямало никаква опасност от воден режим. Единствено ПП Възраждане може да въведе ред и да върне златото и така да се покачат заплатите до 5000-6000 евро.