Освен свикване на ВНС, трябва да се проведе и референдум

Така българите ще изкажат своето мнение, смята Юлиан Ангелов
19 авг 2020 09:36, Ния Христова
43

 

"Тепърва обсъждаме промените, които се предлагат от ГЕРБ. Нашето виждане е, че трябва да бъдат включени и други неща и трябва да бъдат променени в българската Конституция. В началото на септември ще има обобщена позиция дали ще подкрепим тези промени, по какъв начин ще стане и най-важното - с какво ще допринесат тези промени за това българската държава да е по-силна и българският народ да живее по-добре. Най-лесно е да направиш промени", каза депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

 
От ВМРО са категорични, че освен свикването на Велико народно събрание, трябва да се проведе и референдум за конкретни неща от Конституцията, които да бъдат променени.
 
"По този начин българското общество ще се включи в този дебат и ще каже своето мнение за промените в Конституцията. Ще е най-правилно да се направи със свикването на изборите, защото тогава ще участват повече хора. В интерес на държавата е хората да си кажат мнението. Не виждам логика в това първо да правиш референдум дали да има Велико народно събрание, а после и избори за такова. За всички такива проблеми, които касаят държавността и българския народ, трябва да има широк обществен дебат", добави Ангелов.
 
Депутатът подчерта, че за тях от партията е важно да се затвърди положението, че българското семейство е единствено и само от мъж и жена.
 
"Да не се допускат по никакъв начин други тълкувания и промени в българската Конституция, която да допусне да има еднополови бракове, или вижданията на някои партии, които говорят за 15-и пол. Също така държим на задължителното гласуване, образователен ценз при гласуване, включително и наборната военна служба, а българите трябва да се произнесат по тези въпроси. Ние винаги сме били за това да има диалог. Не сме казали със сигурност, че ще подкрепим Велико народно събрание и промените, които предлагат ГЕРБ", посочи още Юлиан Ангелов.
 
Депутатът от ВМРО изтъкна, че оставката на премиера Борисов е коментирана няколко пъти на коалиционни съвети между ГЕРБ и "Обединени патриоти".
 
"Не е казано, че до края на мандата трябва да е министър-председател Борисов. Той лично го е заявил няколко пъти", подчерта Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Защо не искат ценз за грамотност на депутатите, министрите?Бе ти луд ли си? Ще останем без политици!Мутри вън! Оставка!
40
0
 
0
 
! Отговори
Ценз преди 3 години
за редовен алкохол и BMI. Нормално е индексът за телесна маса да бъде над 25, дори над 30, защото пълните и затлъстяващи хора са по определение добродушни сангвиници, а България има нужда от оптимисти.
39
0
 
0
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До баба мара 36! Да те попитам баба Мара, лентяите и безделниците имат ли време за губене?! Те просто са изгубени във времето, обезличени хора ! Както разбирам, Вие лентяите имате дори и дневен ред и се причислявате към обществото, как така, казва народа :" С чужда пита, майчин помин ! ". Едни да се тудят, а други да рушат и чупят! Това време, отдавна е отлетяло, наричаше се КОМУНИЗЪМ !
38
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До баба мара. Баба Мара докато се сети да се побара, ще напълни кошницата, а после ще му "МИСЛИ ", кога ще се мие и чисти !
37
1
 
2
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
Болшевишката хунта БКП-БСП / както я нарича Арам Бабикян от отровното трио, той е от същите, но се прави на хитър арменец / с консервативното си мислене, никога не е носила прогрес на България, а застой, регрес! Има ли право хунтата на претенции, за да бъде управляваща партия на държавата, с криминалната си биография ?! ТВЪРДО НЕ ! ТЕ СА ИСТИНСКАТА МАФИЯ В ДЪРЖАВАТА! Протестиращи, колкото по-бързо го разберете, че вълкът си сменя само козината от БКПна БСП,толкова по-добре за всички!
36
2
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
конституцията и внс не е в дневния ред на обществото оставка нови избории в новото нс ще мислим за конституцията не се мотаите а подаваите оставкаи не губето времето на хората
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"..от БКП на БСП", от БКП на ГЕРП, от БКП на ВМРО , от ДС на ДПС .. просто допълвам
34
2
 
6
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
ОТ СКОРПИОН 32! ТОВА СЕ КАЗВА ДЕБЕЛООЧИЕ, ОТВРАТИТЕЛНА НАГЛОСТ, ЛИЦЕМЕРИЕ, ТАЗИ ПАРТИЯ , С КРИМИНАЛНА БИОГРАФИЯ, ИСКАТЕ ДА ВЪРНЕТЕ ДНЕС НА ВЛАСТ! Вие, протестиращи, или спите в дълбок сън, или дълбоко са Ви заблудили! Събудете се, и не допущайте да дойде истинската мафия на власт! Ние , всички знаем приказката за вълка, който си сменя само козината, от БКП на БСП! Опомнете се!
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Индекс на телесна маса до 25, по СЗО.
32
3
 
5
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Ангелов 1! "Чакайте си ! ". Пак да попитам : Може ли, партията БКП- / БСП /, която е забранена със закон на 05.05.2000г. за политико-криминалното си управление, дошла на власт с преврат на 09.09.1944г., избила собственната си интелигенция и още над 60 000 невинни българи без съд и присъда, построила лагери по сталински-хитлеристки образец, хранила прасетата с човешки трупове и още хиляди издевателства над българския народ! Може ли тази партия, днес да има претенции за власт и управление ?
31
0
 
0
 
! Отговори
:)) преди 3 години
До Анонимен 29Дай пример. Какъв да е цензът за телесно тегло?
30
1
 
4
 
! Отговори
До АМИ, ПРАВИЛНО! преди 3 години
Прав си. Макар че думата "българи" не е съвсем на място употребена.От всички хора, които познавам, само един етнически българин е ходил на училище до 6-и клас и после никой не бил в състояние да го накара да продължи да учи. По майчина линия не е от случайно семейство и е израснал в центъра на София. Но баща му е същият - и той учил до 12-годишен, после започнал да бяга от училище и не знам как е подлъгал шефска щерка, която забременяла от него. Случило се е преди повече от 40 години.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва ценз за тегло. Ценз за нормална телесна маса и редовни алкохолни и дрога тестове всяка седмица.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не искат ценз за грамотност на депутатите, министрите?Всеки кандидат за депутат, премиер, депутат да минава тест за грамотност, за компетентност.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охранен русенски "войвода",който днес се пъчи за шестте техни предложения които трябва да приеме Боко за да го подкрепят за идиотските му хрумвания.Като му дойде времето за гласуване,за да остане бат Сашо министър,тези от мижавата вмро,ще се снишат и първи ще засвидетелстват лоялност.Иначе,към избирателите си,те си остават демагози и лъжци.Бай Марин,още чака минималната му пенсия от 215-лв.да стане 300- лв. Самотните хора по селата,още чакат техния милиционер-спасител. Дано Господ да ги пази!
26
1
 
6
 
! Отговори
До Майна преди 3 години
Има хора, станали доносници още на ученическата скамейка и после са продължили да бъдат такива или са вербувани малко след навършването на пълнолетие. Имали са време да осъзнаят какво вършат, но са продължили да слухтят и да подливат вода на този и онзи.Такива днес са на 48-50 г.Знам случай, за който и до днес се говори. Потърпевшата е вече пенсионер, а другата е била на 24 г., но вече доносник, когато са й подарили аспирантски конкурс. Тя днес е доцент. Историята е гадна, но е друга тема.
25
0
 
7
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ЦЕНЗ ЗА ГРАМОТНОСТ , ЗА ДА УЧАСТВАШ В ИЗБОРИТЕ!НЕУКИ , *** И МЪРЗЕЛИВИ БЪЛГАРИ ---СА САМО В ТЕЖЕСТНА ОБЩЕСТВОТО!БЪЛГАРИЯ ---НЕ Е И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИЮТ ЗА *** И НЕУКИ НЕКАДЪРНИЦИ!СТРУВА АДСКИ СКЪПО НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА НИ И ТОВА ИЗОБЩО НЕ Е "СОЦИАЛНО"....НИТО "ХУМАННО"!ТОВА Е --ИЗВРАТЕНО РАЗБИРАНЕ НА "СОЦИАЛНАТА ДЕЙНОСТ"!
24
1
 
8
 
! Отговори
До Обективно-продълж преди 3 години
Хранят ги безплатно, дават им даром всички учебни пособия, осигуряват им училищен транспорт, че и пари отгоре им броят, само и само ДА БЛАГОВОЛЯТ да идват поне в сградата на училището или в двора му, та накрая да им подарят дипломи за основно образование. И пак са неграмотни или напуснали училище преди седми клас.После им плащат, за да посещават вечерни ограмотителни курсове, но не би!А в Конституцията пише, че до 16 г. си ДЛЪЖЕН да ходиш на училище.Затова има основание за налагане на ценз!
23
4
 
1
 
! Отговори
Хюсеин Мемед преди 3 години
ДПС !!
22
1
 
5
 
! Отговори
До Обективно преди 3 години
Ни кога не казвай "никога".Има смисъл да се дава право на глас на неграмотни и малограмотни само в държави,в които цели социални слоеве са лишени от възможността да получат образование.Но у нас още през царско време се дава възможност дори на най-бедните да получат поне начално такова, а по времето на соца основното образование става ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Но пак има неграмотни или учили само няколко години. Знаеш от кои.В наше време пък ги хранят безплатно и им дават допълнителни пари - продължавам