Електронната рецепта тръгва от средата на декември

Все още се работи по електронното направление
Обновена: 24 авг 2020 13:00 | 24 авг 2020 13:00, Камелия Цветанова
14
Електронната рецепта тръгва от средата на декември
Снимка: МЗ

Електронната рецепта ще бъде готова до средата на месец декември тази година, като вече е разписана нейната функционална спецификация. Това беше докладвано на здравния министър Костадин Ангелов от ръководния екип в Министерството на здравеопазването, ангажиран с изграждането на Националната здравно-информационна система /НЗИС/.

Направената днес презентация на свършеното до момента по НЗИС показва, че изпълнението на поетите ангажименти по изграждането на системата върви в разписаните срокове. По всяко едно от направленията на НЗИС се работи ежеседмично и с представители на съсловните организации,допълват от пресцентъра на МЗ.

До края на годината се предвижда да бъде готова и функционалната спецификация на  електронното направление, информираха експертите, които работят по системата. Те подготвят и анализ на първичните медицински документи, които трябва да бъдат електронизирани.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е брънка от проекта за електронно правителство и електронна здравна книжкаВече около 30 години ни будалкат с тези неща.Похарчиха се милиарди Евро (уж за план) резултата е нулев.Други държави си направиха електронно управление за десет до сто пъти (примерно - прибалтийските) по-малко пари и поне от 10 години си ползват електронното управление.Нашите тарикати получиха пълен комплект от документацията им, и не я ползват.И тези сега - рецептата е готова, току-що направихме спецификацията?
8
0
 
1
 
! Отговори
Ми преди 3 години
аз заради бюрокрацията си купувам на свободна продажба с рецепта. Да правя калабалък на всеки 3 месеца, да чакам в тарапаната в сезонни вируси, после в аптеката да гледат точно датата, да платя за транспорт и потребителска такса ...неееее. Отказах се.
7
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Рецептата за кой медикамент?
6
0
 
4
 
! Отговори
ДААА преди 3 години
Безумие е с рецептурни книжки на шура пред лекарския кабинет, за скучаещите пенсионери може да е кеф, но за всички други е ад. Може много неща да са електронии, рецепта, направление, резултат от изследване, ренген и др. образна картина... така много неща ще са ясно проследими и в здравния статус на човек, и в пеоведеното лечение.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6И на мен ми стана странно, какво има толкова да се работи по електронното направление, че всяка седмица правят работни срещи. Може да е неустойчиво в електронна среда и самоволно се превръща в други норматимни документи.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Електронен лекар ще се пусне да тръгне.Всеки пише какъв тип електронен лекар иска. Тип Мангър, тип Мутафчийски, тип Хомеопат, тип Конспиратор, тип Многознайко, тип Незнайко.Избираш от менюто, ентер и пада електронната рецепта.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чрез електронна рецепта, много лесно ще се правят справки за продадените от джи пи-тата ненужни бъркочи. Така всеки дофтор ще си знае заработката по всяко време. Кеф ти кеш, кеф ти круизи, кеф ти семинари.
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един пирон в ковчега на руската агентура
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!