Караянчева: Да стоиш на "Дондуков" и да живееш в "Бояна" не те прави президент

ГЕРБ е най-подготвената партия за избори, смята шефката на парламента
26 авг 2020 09:57, Красимир Ангелов
638
Караянчева: Да стоиш на "Дондуков" и да живееш в "Бояна" не те прави президент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Румен Радев се изказва на едро, но да стоиш на "Дондуков" и да живееш в "Бояна" не те прави президент. Това заяви председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева в "Сутрешен блок" по БНТ.

По думите й президентът е обединител на нацията и не бива да бъде толкова остър политически, но това е негов избор.

"Той го направи още, когато 2017 г. влезе да се кълне в Народното събрание. За съжаление това е негов избор", изтъкна още председателят на парламента.

Още по темата
"Когато говорим за мутри, когато говорим на едро, а той вече три години говори на едро, той излиза казва нещо и се прибира. Използва исторически събития и чествания, за да говори своите политически и партизански речи. Да търсиш политическа изява на 3 март, сега на 22 август, когато беше, преди това на 19 февруари. Всичко това, което се случва в момента е много притеснително", каза още председателят на парламента.

Караянчева коментира и стартиралите преди ден консултации с останалите политически сили за промените в Конституцията.

"Започнаха вчера консултациите, колегите от ВМРО поставиха условия, предстои да направят изводи и предложения, които ще изслушаме отново. Този проект беше покана за разговори и те започнаха. Миналата седмица много хора се изказаха по това, което ние предложихме, то разбира се не е най-доброто“, посочи председателят на парламент.

Караянчева посочи, че след като управляващите съберат 120 подписа, те ще продължат да разговарят с парламентарните групи. "Този проект ще е основа за нова конституция. Тези 400 човека ще бъдат избрани да работят по цяла конституция", уточни още тя.

Според Караянчева има много време, през което всякакви предложения могат да бъдат чути и обсъдени.

"Ние още не сме изчистили процедурата. Дали ще минава през правна комисия, дали ще минава през нова комисия. Призовавам колегите - нека преосмислят решението си. Те имат политическата воля. Да, имаме проект, той не е съвършен, никога не сме казали, че е такъв. Всичко зависи от народните представители", каза председателят на НС.

По думите на Караянчева ГЕРБ е най-подготвената партия за избори.

"От 12 години съм член на тази партия, знам, че структурите са в кондиция. Събирането преди няколко седмици показа силата на партията. Социологическите проучвания показват предимство на ГЕРБ. Ние имаме важна задача - имаме здраве, социален, икономически проблем в лицето на COVID-19. Премиерът предложи да вкараме проект за нова конституция. Той го предложи като член на партията, не като премиер", заяви още Цвета Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


638
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
494
0
 
2
 
! Отговори
Лагерна песен за преди 3 години
Крушовица:Крушовене,Крушовене,хубаво си нощно време,имаш улици удобнии жени способни.Искаш ли да сидобър съпруги жена ти да не ходи с другбързай момко,докато е време,вземи си жена от КрушовенеКрушовене,Крушовене,хубаво си нощно време,имаш моми и ергени,за любов родени!
493
0
 
2
 
! Отговори
Лагерна песен преди 3 години
В село Бреница,с вино карат воденица,животът там,същински рай е!Припев:(О, Марияна, о моя малка Марияна,аз ще те чакам чак до зори.) 2Мъжете там са вечно пияни,А пък жените - лозя небрани.Децата там са ангели небесни,А пък бащите са неизвестни.Пр:....,,.....Да бях аз щъркелили друга пойна птица,Гнездо бих свил азв село Бреница.Пр:...,,.....Всяка вечер,щом луната се покаже,всеки гледа да намаже от чуждо гадже.
492
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Бог да пази Кралицата...винаги има избор...не на геноцида в лицемерният ЕС финансиращ мафията за да запазят властта си и постовете си в администрацията...Бог ми е дал живота и не признавам властта ви човекоубийци...нема правда нема мир...ЕС=СССР...ЕСССР...кога концлагери???...плюя на парите ви!!!...вие грабите повече отколкото давате...кога Справедливост??модерен фашизъм в 21 в...на планетата Земя...позор...геноцид
491
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Левски и Ботев не са жертвали животите си за пари...хартийки които не се ядат,хартииките са ценност на чуждопоклонниците,налагайки ги като ценност...няма ги никъде в Библията...в Корана,това са като билетчетата не Божков който вие създадохте и му позволихте да ограбва гладните за да ви плаща милиони рекет...геноцед в 21 в. ... бах те във фашисткият ЕС финансиращ и подкрепящ престъпници и убийци
490
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
мммда...вменяват ни ценности...магистрални...на 3 март е добре да сте на наду.пване при султана,а не на Шипка,да вървиш с Народа си и да защитаваш интересите му е ...лошо,колегите ви от ВМРО са елементарни доносници на ДС,Народа ни има ценностна система градена хилядолетия...от 1400 г. сме държава ***-ко...затривали сме империи...шепа скотове с хартики,ще ни вменявате ценности ли...Оставка,Справедлив Съд...останалото е отлагане на неизбежното,заврете си хартийките...за нас не са ценност..Оставка
489
2
 
2
 
! Отговори
Фигурант преди 3 години
***,подчинен на Али Баба Дубайски
488
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
По-интересно е да поканиш един шу.т,който се прави на мистър Бийн,отколкото първият българин,заемал президентсия пост за 30години демонокрация.
487
10
 
4
 
! Отговори
преди 3 години
До Права е жената.478Не само българите не го зачитат за президент. И в Европа толкова го зачитат. Да сте чули някой от там да го е поканил?
486
1
 
2
 
! Отговори
преди 3 години
До ??? Сбърках номера 494Комунистите избиха интелигенцията и се настаниха в техните къщи. И станааха софиянци ....
485
1
 
2
 
! Отговори
преди 3 години
До ???394Комунистите избиха интелигенцията и се настаниха в тяхните къщи. И станаха софиянци...
484
5
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
безпокоителното е г-жо Умопомрачътелен изказ че Вие въобще продължавате да се обаждате и да заемате позиция като Председател на Нароното Събрание!!!Авсолютна излагация от уж "ЕЛИТА" на РБ
483
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** не се ли срамува да влиза в парламента. Тя нямаше достойнство да поиска извинение и сега си носи без да се притеснява определението на Шефа.
482
4
 
11
 
! Отговори
888 преди 3 години
Този именно е Президент,а не корумпиран мародер като вашата партия и други ,като вас! Плевнелиев козируваше на ББ,затова РР ви се вижда лош,но РР ви казва истината!!! Боли,нали? За 10-12 години не съм забелязъл народа да е заживял по-добре! Народа ни е немили-недраги в тази пуста чужбина са заради вас и такива,като вас!!!
481
2
 
12
 
! Отговори
Болярово преди 3 години
"От 12 години съм член на тази партия,---------------------------а преди това диспечерка в ДАП-а и шофьорите си я подмятаха
480
4
 
14
 
! Отговори
Асан Карагъзъ преди 3 години
Тая като дойде от село в София за депутатка, я беше страх да върви сама за да не се загуби. Все се присламчваше към някой софиянец на излизане от НС, а сега акъл взе да раздава.
479
0
 
1
 
! Отговори
тва важи преди 3 години
за всички ви
478
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алоууууу другарко.Че имаш"трибуната"Да ръсиш глупости Само и само да си изкарате Поне това мандатче.Не ти дава право да се бъзикаш с всеки! Вече и другарят Гешефт се сви и замълча!Ама Ти не знаеш кога да спреш а?! Ами ще ти кажа! На 2 септември.Всичко куцо и сакато Още от 7 сутринта.Ще е на жълтите павета.Ще почренеят от хора ПРОТЕСТИРАЩИ СРЕЩУ РЕЖИМА ВИ ОТ 10 г ВЕЧЕ! И ТОЗИ МАНДАТ НЯМА ДА ИЗКАРАТЕ! ГАРАНЦИЯ! Не искаме властта! Искаме просто НАЙ ПОСЛЕ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ! И ШЕФА ВИ НА ЦИК СИ ТРЪГНА!
477
1
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Тя и г-жа Корнелия Нинова като зяе на висок глас из Народното събрание си въобразява, че не е Кракенът от Карибски пирати - но дълбоко се заблуждава...
476
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига с тоя фотошоп с чекмеджето моля, дори на най-големите наивници им стана ясно. Някаква друга опорна точка, примерно някой да изложи теза какво точно е свършил наглия кашик?
475
5
 
13
 
! Отговори
До Такива ми ти преди 3 години
Не знам какви са матраците в Бояна, но видяхме какви са чекмеджетата на някои в Бояна!