Ще родят ли протестите нова Конституция?

В този момент трудно може да се стигне до консенсус, смята Михаил Балабанов
Обновена: 26 авг 2020 10:46 | 26 авг 2020 10:46, Красимир Ангелов
31

Близо 2 месеца продължават антиправителствените протести у нас. Междувременно идеята на ГЕРБ за свикване на ВНС и нова Конституция намери подкрепата на НФСБ, а от ВМРО поставиха известни условия на партньорите си. Засега все още не са събрани необходимите 120 подписа.

"Това е идея на СДС. Ние считаме, че голяма част от проблемите на българската политика и протестите от 2013, и сега, са свързани с това нещо. Тази Конституция изразява модел на олигархически капитализъм", коментира бившият председател на СДС Пламен Юруков в "България сутрин".

Още по темата
По думите му ГЕРБ са избързали с конкретното предложение, а е трябвало да изчакат.

"Един от най-големите проблеми в тази ситуация е, че се създава впечатление у обществото, че този проект не е внесен, за да се търсят недостатъци в Конституцията, а за да печели политически време за ГЕРБ и коалицията в парламента", заяви бившият заместник-председател на Агенцията за младежта и спорта Михаил Балабанов.

Според него предложенията за нова Конституция показват, че са писани на коляно, което доказва, че това е тактически ход на Борисов.

"В този момент, в ситуация на такава политическа конфронтация и недоверие към институциите, много трудно може да се постигне консенсус", допълни Балабанов пред Bulgaria ON AIR. Той изрази мнение, че промяната е в ход и не трябва да бързаме със заключенията.

Според Пламен Юруков и двете водещи партии в момента са в криза.

"Когато те са в криза, ще търсят нови решения. За генерална промяна на устройството на държавата първо трябва да има един много по-сериозен и професионален дебат, който не се случва", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Ще родят преди 3 години
Колкото и хомосексуалистите - или редки или твърди.
22
1
 
1
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Докато така нареченият протест се ръководи от Смръдливото трио и провалени политици, и докато продължават да изхвърлят храна, чакайте добро бъдеще за Родината.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помнещпреди 33 минути 1 1Протестите са за да свалят Мутрите от власт! Тази безумица за конструкцията.Е глупост на самият Борисов! И то за да остане още на власт и си изкара мандатчето! На 2 септември си тръгват всички от МУТРЕНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ! ОСТАВКА!######Уж си "помнещ "пък си забравил при кои работехме за пет долара.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От хора които изхвърлят храна да очакваш справедливо общество... мани.
19
2
 
3
 
! Отговори
НАРОДА ИСКА: преди 3 години
НОВА КОНСТИТУЦИЯ!!!!А, НЕ РУСКО--КОМУНИСТИЧЕСКА ПРОСТИТУЦИЯ!!!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От последните 30 години, независимо от "новите" партийни имена, БКП то си остана на власт и буквално оскверни държавата.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано да родят, според мен това точно е най положително до момента.Обаче най належащото си остава премахването на всичките потомци на БКП от последните 76 години. Ако това не стане - поредния провал за държавата!!!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
sledvast bg prezident moje da e niakoi boss pogrebalen agent ili boss v krematorium...
15
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво ни е нова конституция? Нали всичко е супер и реки от мед и мляко текат по улиците според Спящото Кюлче? Нали гербавите крадци работят ката ден в полза на хората? Какво да променяме тогава?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
fake news.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради смешния протести- едва ли
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България има нужда от нова Конституция.И както винаги БСП са против не за друго, а защото всико трябва да стане както те го искат, а не както е добре за България.От предишната - Лукановата - направиха един тюрлюгювеч.Всяко нещо, което те са създали не става за нищо и трябва да се оправя.
11
2
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Нова Конституция може да се роди само в Българският парламент от Легитимно избрано правителство, тя не се ражда в палатките и катуните ... "Отровните триа" и уличните протестъри могат да родят само такива, като Иванчева ... !!!
10
5
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Тя Фандъкова го каза. Затварят се кръстовища, които не пречат на политиците, а на хората. Все пак политиците не ходят с автобуса. Идете да пречите пред домовете им.
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във цял свят правителствата се обърнаха срещу хората. Време е военните да вземат власта.
8
7
 
4
 
! Отговори
ПО БАЛКАНСКИ преди 3 години
ЧЕРЕП, РЕЗИДЕНТ, МИЛИОНИ, МИЛИАРДИ, ЛЮБОВНИЦИ, УБИЙСТВА, МВР, ПРОКУРАТУРА, ЛОТАРИЯ, ДИАРИЯ, ДУБАЙ, КРЕМЪЛ, ЕВРОСЪЮЗ, ЕВРОЗОНА, ЧЕРЕП, РЕЗИДЕНТ, ЕВРАЗИЯ И ПАК МАЯ КОСТИНБРОДСКА, НИНОВА, ЧЕРЕП, ГЕРГОВ, НЯМА МАГИСТРАЛИ, НАРОД, ЗАПЛАТА, МИЗЕРИЯ ПОЗОР.
7
4
 
5
 
! Отговори
рецептата за добро преди 3 години
Променете всичко.Никакви избори.Цар си имаме -извикайте го.Забрана и за всякакви партии.Само експерти в царския парламент с конкурс за умения.Намелете жените ,че тях знаете са какво ги ползват.Другото не го умеят много,който не помни какво беше Мая Манолова като юрист си го припомни със Захариева.Олигархията да се маха и да връща парите на държавата на негово величество.Бизнес да правят всички,а не само БКПарите.Религия в клас.Христа навсякъде и ще видите как ще изчезнат мошеници като Дайнов.
6
5
 
6
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Много прости тия протестери. Оставиха Бойко да ги врътне и сега реват като девици. Не можел той да прави конституция. А кой бе. *** на моста ли?
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не твърди ,че проекта за това конституция е идеален. За това и ГЕРБ се обръща към всички парламентарно представени партии за предложения ,които да се обсъдят. Всякакви други мераци на президентчето, отровното трио и разните там ко му ня ги _,са без значение.
4
5
 
6
 
! Отговори
НАРОДЪТ ГИ НАМРАЗИ преди 3 години
ТОВА, КОЕТО НАПРАВИХА ПРОТЕСТИТЕ В БГ Е ОГРОМНО, ТОТАЛНО ОФЕКАЛВАНЕ- БИЛЕ СОЦИАЛНИ, АМА МЯТАТ ДОМАТИ И ЯЙЦА, ИСКАНИЯТА БИЛЕ ПОЛИТИЧЕСКИ, ИСКАЛИ ПРОМЕНИ И НОВА КОНСТИТУЦИЯ- АМА СЕГА НЕ Я ИСКАЛИ, АМА ИСКАЛИ ДА БЛОКИРАТ- ЩОТО БИЛО ТЯХНО ПРАВО, АМА АКО МОЖЕ ДА ГИ ОХРАНЯВА ТАЯ ТОТАЛИТАРНА ПОЛИЦИЯ, ЩОТО НАРОДНАТА ЛЮБОВ ЕДВА СЕ УДЪРЖА ДА НЕ ГИ ИЗВЛЕЧЕ И НАМЯТА- АБЕ ТИЯ ХОРА НЕ РАБОТЯТ ЛИ...