Дариткова: Служебно правителство не може да рестартира държавата

ГЕРБ с широка обществена и експертна дискусия за новата Конституция
26 авг 2020 09:19, Анисия Иванова
264
Дариткова: Служебно правителство не може да рестартира държавата
Снимка: БГНЕС

Рестарт на държавата може да се получи, но не чрез служебно правителство, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Промяната ще е чрез спазване на законовия ред, Конституцията и използването на правовите възможности, които имаме в рамките на парламентаризма, допълни Дариткова.

Тя беше категорична, че ГЕРБ не се притесняват от служебно правителство, защото при последното такова на Румен Радев те са спечелили, а и социологическите проучвания показва, че са първа политическа сила. Дариткова посочи, че ако се съберат 120 подписа на депутати, за да започне парламентарен дебат върху проекта за нова Конституция, те ще организират широка обществена и експертна дискусия за предлаганите промени.

Още по темата

Президентът отправя обидни послания към Народното събрание, той дискредитира институцията, каза още тя пред bTV. По думите ѝ това не е в интерес на правовата държава, защото парламентът е законно избран и той представлява българските граждани.

„Защо всички твърдят, че Народното събрание е дискредитирано? Ние имаме парламентарно мнозинство, което все още е легитимно. Спазвайки законите и Конституцията на страната – ние предлагаме разговор за нов обществен договор. Всички други твърдения са спекулация на хора, които имат интерес да се случат оставки, които няма да помогнат на обществото, защото очакванията са коренно различни“, коментира Дариткова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ уточни, че партията ще се съобрази с част от исканите конституционни промени от коалиционните им партньори – „Обединени патриоти“. Относно приложенията на ВМРО за увеличаване на президентските правомощия, връщането на наборната служба, задължителното гласуване и образователния ценз – Дариткова посочи, че не са поемали ангажимент за записването им в първоначалния проект, защото имат нужда от широко обществено обсъждане.

„Когато започнат дискусиите, ние предлагаме да се търси отговор сред обществото и експертите – възможно ли е записването на подобни текстове. Разговорите с ВМРО продължават“, добави тя.

Вчера партията на Красимир Каракачанов заяви, че няма да сложи подписите си под първоначалния проект, ако предложенията им не бъдат записани в него. Дариткова коментира, че при разговора си с тях не е останала с впечатление, че те са категорични в това свое решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 3 години
За компютър ли говорим или за държава ???
215
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да допуснете протестиращите да вземат властта,те непрекъснато показват знаци на закани за масова смърт и убийства,просто не може да допуснете убийци и мафия да управляват България,малкото протестиращи не разбират какви са тези знаци, дори главните участници в буненето на властта,не разбират тези знаци и че те са знак за бъдещ геноцид над населението с протестите и тези знаци!Вие сте луди,ако ги оставите да вземат властта!
214
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ПИК пише,че Цветан Василев,който е окрал няколко милиарда от държавата, е платил на приятелите си Божидар Томалевски и слугата му Герги Георгиев от "Боец" , да нападнат свещеника, който е осветил метрото!За Божков пък писаха в Монитор,че е плащал на бандити,за да окървавяват протеста и да бият полицаи.Такава злоба,ужас!
213
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДАЛИ МОЖЕ Е ВЪПРОС НА ДОКАЗВАНЕ.А ЧЕ ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБСЪЖДАНЕ!
212
0
 
7
 
! Отговори
рестарт преди 3 години
на ЧЕКМЕДЖЕТО не значи промяна
211
0
 
6
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Що бе, Дариткова? Ами нека опитаме! Ти да не си пророчицата Ванга, та си толкоз уверена! Може и да рестартиме държавата...без вас!
210
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рестартиране с техните заеми означава само обявяването на дефолт. До там ли го докарахме?
209
0
 
9
 
! Отговори
Един ми рестарт преди 3 години
Какво значи рестартиране за една мyтренска шайка - да стартират наново краденето.
208
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам редовното правителство как рестартира държавата... служебното няма как да се справи по-зле.
207
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая само като я видиш и ти става ясно що за интелект притежава. Гнусно е такива хора да говорят каквото и да било. Отвращават ме. Гроз.ни, тъ.пи и нахални.
206
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те вземаха заем за 16 милиарда лева, а сега пък искали да рестартират държавата. Първо си ги изплатете парите, с които задължихте всеки активно работещ българин с около 4 - 5 хиляди лева, без да питате когото и да било от нас дали е съгласен. После говорете колко магистрали, детски градини и метра е направил лидера ви бивш комунист и охранител на ТV Ж., а след това се опитвайте да ме учите как се прави бизнес.
205
0
 
8
 
! Отговори
ве преди 3 години
До чичо ГошоНапълни им устата чичо Гошо! Щото иначе понеже са прости само глупости говорят.Оставка *** герберски!
204
1
 
3
 
! Отговори
Напиши коментар преди 3 години
Дариткова дали знае нещо по въпроса, че в Софийска районна прокуратура има сигнал, заведен срещу Кремен Георгиев, бивш изпълнителен директор на "Топлофикация София"? Сигнала е входиран в началото на юни. И дали е наясно, че нейния шеф от години следи развитието на случая, който доведе до този сигнал, където на прицел е Кремен Георгиев, но подтиска изнасянето на информация пред широката общественост? А Кремен Георгиев е косвено свързан с руското военно разузнаване, което е подчинено на Шойгу.
203
2
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
Напоследък имам едни еротични сънища.Доктор Дариткова без бельо само по къса престилка и сестра Караянчева без ***,нощна смяна ме обгрижват,обгрижват...
202
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие ще рестартирате държавата?Вие ли,които я свалихте на дъното?Яаааа у лево.
201
0
 
19
 
! Отговори
селянин преди 3 години
Хубаво е човек да има самочувствие, но да се чувстваш незаменим и велик е наглост и простотия!
200
0
 
19
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Къщата се е наклонила на 45 градуса,ще падне скоро-те тръгнали теракот да слагат.
199
0
 
10
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Къщата се е наклонила на 45 градуса,ще падне скоро-те тръгнали теракот да слагат.
198
0
 
23
 
! Отговори
даа преди 3 години
Няма такива наглеци като гербавите. Само заради ковид измамата трябваше да подадете оставка. Отделно колко сте крали и работили против българския национален интерес.
197
3
 
6
 
! Отговори
ваш противник преди 3 години
Хoрaтa кoитo бяхa зaличили Бългaрия oт кaртaтa нa cвeтa иcкaт пaк влacттa чe oтнoвo дa пoтънeм в блaтoтo нa coц. прaвитeлcтвo..! Дaли щe дoпуcнeм oтнoвo тoвa дa ce cлучи a..?!! Дoпуcнeм ли гo кaктo знaeтe oт блaтoтo изплувaнe нямa и oщe нe мoгa дa рaзбeрa у нac имa ли тaкивa мaзoхиcти чe гo жeлaят при тoвa вeчe 50 дни oфициaлнo a нeoфициaлнo винaги ca рaбoтили тaйнo пo тoзи въпрoc, крaйнo врeмe e дa пoлучaт твърд и рeшитeлeн oтгoвoр чe cтaвaмe cмeшни c тoвa бeзкрaйнo търпeниe към ,,мeлитe хoрa,, oт ,,нaшaтa,, пaртия, грoбaр зa пoрeдeн път нa вcякaкви eврoпeйcки и чoвeшки цeннocти oт кoитo oбaч