ГЕРБ не изслушаха Радев, президентът: Бягството няма да ви спаси от позор

Мнозинството го освирка по време на речта
Обновена: 2 сеп 2020 10:02 | 2 сеп 2020 09:38, Камелия Цветанова
276
ГЕРБ не изслушаха Радев, президентът: Бягството няма да ви спаси от позор
Снимка: БГНЕС
Бягството няма да ви спаси от позор, а показва, че истинският парламент е навън. Така остро отговори президентът Румен Радев на освиркванията на депутатите от мнозинството.
 
В първия ден от новата пленарна сесия той направи обръщение към НС и народа и отново настоя за оставка на управляващите.
 
„Както мен, така и вас, българските граждани са ни избрали, за да ги представляваме и да решаваме техните проблеми и най-важното да ги изслушваме. Липсата на диалог показва и защо хората днес са на улицата“, коментира той.
Още по темата
Според него е нужен дебат по много въпроси, но той трябвало да се проведе от следващия парламент.
 
Радев припомни, че Народното събрание е институция, която следва да прояви отговорност в решенията си за гражданския мир и за бъдещето на България“.
 
"В този момент Народното събрание трябва да е на високата на решенията и да прекрати сблъсъци. Нямаме друг път за излизане от блокажа на държавата освен нормалния политически акт на оставка“, настоя държавният глава.
 
Той припомни, че преди година отново в НС е очертал ситуацията в страната и проблемите в обществото - корупцията, неефективното управление, концентрацията на властта и обществения ресурс в тясна територия, неравенствата, демографската криза, срива на институциите.
 
"Посочих пътищата за тяхното решаване - засилване на гражданското участие, укрепването на върховенството на закона, засилване на парламентарния контрол върху изпълнителната власт, отчетност, въвеждане на финансова децентрализация, подобрява на бизнес средата. Призовах парламента парламента към действия за постигане на тези важни за обществото ни цели, ясно заявих, че времето за промяна изтича, така както изтичат навън младите и трудоспособни българи, както гаснат българските села. Тези мои думи бяха пренебрегнати, предполагам с надеждата всички проблеми да приключат, но днес улицата е изпълнена с възмутени и загрижени за бъдещето на България хора и призиви за оставки“, коментира Радев.
 
Според него, ако парламентът е упражнявал контрол върху изпълнителната власт, нямаше да има гневни хора на улицата.
 
„Парламентът допусна да се превърне в изпълнител на волята на премиера“, скочи президентът.
 
Той добави, че целта на предложението на ГЕРБ за нова Конституция и свикването на ВНС цели единствено да се запази настоящето правителство и да се удължи агонията.
 
„Не липсата на нова Конституция изкара хората на улицата, а корупцията. Българите искат оставки, честни избори и ново доверие, хората излязоха от хипнозата на пропагандата, преодоляха страха и настояват за своето право да живеят в нормална държава“,посочи Радев.
 
„Очаквам да предотвратите всякакви опити на статуквото да излъчи експертен кабинет и да измами“, обърна се той към депутатите в залата.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какъв позор говори Радев?Къде е живял през последните 30 години? Да не се е прибрал в България наскоро? Това е най-добре работещото правителство от 1989 г.Младите не знаят какво разграбване настана на страната от номенклатурата след `89 г. Същите тези сега ще говорят за мафия. Те самите са мафията.
228
1
 
1
 
! Отговори
От днес 03.09.2020 г преди 3 години
Броя часовете до оставката на ТИКВУН-1-ви!Друг изход НЯМА!!! Няма и да има!...
227
1
 
1
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Довечера всички на площада!Продължаваме с пълни сили доОставката на ТИКВУН-1-ви!
226
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. Време е да останат в историята.
225
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ррецедента дори не обеща да ни оправи за 800 дни като царя. Всъщност нищо не обещава. Как му се връзват толкова хора? Царя поне сложи някаква примамка на куката. А тоя ги лови на гола кука. Или е майстор рибар или умственото ниво на рибите е паднало до нулата.
224
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До TROY" ВЪВ хотел"????????????? Абе ,само неграмотна *** ви събират на "***"20
223
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Васил: Оставка на безкнижния от с,Славяново!!!!!!!!!!!!
222
5
 
8
 
! Отговори
Радев- аут преди 3 години
Радев приключи с президенстването. До тука беше. И ако не го е разбрал, толкова по-зле за него. Ще види втори мандат само през крив макарон. Той е една неуправляема глупост и шизофренна незаинтересованост от последствията на своята дейност.
221
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пурко от с Славяново се е осрал от страх.Делото за държавна измяна е на финала!Никой вече не го брои за жив и няма какво да му слушат нечленоразделното мучене.Руския пуч пропадна.Идват наказателните взводове и предателите .до стената!!!
220
2
 
1
 
! Отговори
TROY преди 3 години
***, във Москва, не можеш да си платиш две нощувки във хотел, ти. Гледай си *** и се кефи, че си във Европейския съюз.
219
3
 
12
 
! Отговори
Доган преди 3 години
А, май вече има достатъчно гласове за импийчмънт.
218
16
 
4
 
! Отговори
червен преди 3 години
До Анонимен тъпакооооо, поне си направи справка за промените в униформата на БА-зелените чорапи и ризи отдавна са в историята ! аРадев е интелигентен и образован за разлика от много герберасти на важни позиции в държавата !
217
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Президенте! Долу просташката партия ГЕРБ!
216
15
 
4
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
ГЕРБ се стесняват, чувстват се притеснени и имат комплекс за малоценност защото знаят, че са ,,КАЛИНКИ". Затова и не искат да чуят казаното то президента - не разбират нищо, ще се разбере, че са функционално неграмотни.
215
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПозор е мишката борисов, която се крие от народната любов
214
8
 
16
 
! Отговори
Минеков преди 3 години
Днес президентът Радев при откриване на новия парламентарен сезон.. буквално се ***.. ДЕФЕКАЦИЯТА бе толкова обилна,че миризмата от нея прогони повечето депутати от залата... Срамота РДефф СРАМОТА !!
213
6
 
15
 
! Отговори
боже! преди 3 години
Ако сега някой журналист го помоли да повтори някой фрагмент от речта си, този действително много ще се възмути. Като онези "отличници" със заучените фрази.Пази боже Харманлия да прогледа.Как можахме да го изберем този . . .
212
4
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Караянчева как не го е прекъснала и не му е взела думата и дала 30 минутна почивка? Двете еврейски крила влизат в все по-пряк сблъсък помежду си. Това е добре, много добре. Стабилитетът Уйде;))) Да не мислим, че крилото, което представлява и изразява Радев е цвете за мирисане, не, не е;))) То е друго цвете, не е гербер;))), но пак не става за мирисане, но е важен сблъсъкът, самоизяждането... Който посяга на Свещеното трябва да плати най-високата цена!
211
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта не държа реч, а издекламира всички познати клишета от последните дни.
210
7
 
22
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Не четеше, диктуваха му в ухото. Той изобщо си е под диктат.