Под обсада: Пред бившия партиен дом летят яйца, недоволни атакуваха бус

Има задържан от полицията
Обновена: 2 сеп 2020 08:42 | 2 сеп 2020 08:33, Камелия Цветанова
303

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Органите на реда арестуваха мъж при задния вход на Партийния дом. Причината за задържането на демонстранта все още не е ясна, но полицай бе замерян с яйца.

В 8.00 часа стартираха няколко различни демонстрации, а хората започнаха да се събират на площад "Независимост" още преди обявения за протеста час. Районът е със засилено полицейско присъствие. Депутатите се опитват да влязат в сградата за първия си работен ден през задния вход.

Демонстранти се опитват да пробият полицаите и да стигнат до депутатите. Полицаи искат подкрепление, заради нарастващото напрежение. Хвърчат бутилки с минерална вода и яйца.

Целият район около бившия партиен дом, който от днес е новото работно място на депутаите е отцепен от служителите на реда. 

Палатките в триъгълника на властта остават. 

Полицаите "Антиконфликт" са със шлемове и предпазни щитове, след като вчера от СДВР предупредиха, че се очакват провокации и опити за ескалиране на напрежението от страна на протестиращите. Към 8:15 площадът пред БНБ е изпълнен с протестиращи, които скандират "Оставка" и към тях продължават да се присъединяват още недповолни от властта.

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За разлика от предишната сграда, в която заседаваха депутатите, където влизаха през централния вход, достъпът до бившия партиен дом става през три входа.

Десетата сесия на парламента се очаква да бъде открита точно в 09.00 часа с химна на републиката и на ЕС в присъствието на депутатите, министрите и президента. Управляващите имат за задача да съберат 120 гласа за нова конституция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
8
 
12
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Ами да, и аз съм от народа, и аз съм против ГЕРБ , само безродни амеби не биха подкрепили справедливите искания на протестиращите.
240
0
 
1
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До АнонименНарода си ти нали....
239
5
 
6
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Протестиращите са били "платени", но и така да беше, исканията им са справедливи, немалка част от народа се оплаква от Герберджийското управление. А във форума има я платени, я безплатни из.роди, които оплюват своите си си сънародници, оплюват протестиращите, които изразяват справедливата си позиция и отношение. Оплювачите им са безсрамни страхливци и бо.кклуци. И няма как и ГЕРБ да не се възползва, когато за пореден път народът е разединен, а не обединен срещу тази гербаджийска па.плач.
238
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-голямата грешка на Борисов е, че не успя да контролира токсичните елементи в държавата. От наркоман до олигарх всички свободно си правиха и си правят каквото искат. Надеждата на умнокрасивите, че има някой който обаче е готов или способен да ги контролира въпросните токсични елементи съм почти сигурен, че е напразна. Да си възлагаш надеждите на стари лица с нови имена (а понякога и имената не са нови), на бивши доказани тарикати и престъпници е твърде наивна. За жалост е късно.
237
8
 
8
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Време е ГЕРБ да си ходят, нагли продажни и безродни ***, които не се срамуват от това, че съсипаха България. Жалкото е, че и Светия Синод на БПЦ угоднически подлизурства в подкрепа на Гербеджийската па.с.ми.на.
236
1
 
6
 
! Отговори
old stupid retard преди 3 години
До Анонимен От няколко избора съм председател на СИК и не е станал спор дори за един глас. Какви фалшифицирани избори. Чесни избори.... бяха само ония които ги печелеха твоите хора с 99.9%... Е днесковците ще потулят моя отговор щото не им изнася, но истината е това...
235
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
253 аз съм на самия площад има и руски знамена, преброиха поне дузина, има и още увити неразгънатия знамена пак на Рф
234
1
 
8
 
! Отговори
Гост преди 3 години
За какво са на българите протестиращите руските знамена? Или американски и английски такива? България трябва да е свободна и независима, нито й трябва Русия, нито Америка.
233
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В жалката група протестиращи се веят и руски знамена.
232
13
 
7
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Време е ГЕРБ да си ходят, нагли ***, които не се срамуват от това, че съсипаха България. Жалкото е, че и Светия Синод на БПЦ подкрепят Гербеджийската па.с.ми.на.
231
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега гледам от 100 тина метра преврата на радев/ Решетников, прави впечатление настървлението на част от дрогираните към органите на реда и второ ...няма жени, НИКАКВИ ЖЕНИ!!!!, само мъже като тълпа от " ислямисти- бежанци" нахлуващи през границата...та това е жалко за България
230
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
народът не ги иска ,те конституция ще правят...хората няма да отстъпят...бой по коравите герберастки глави...
229
3
 
3
 
! Отговори
Браво :) преди 3 години
Яйца, домати каквото има да лети :D а и в задръстране много ми харесва София, всички тези болни хора в колите, седят и се готвят :D Кеф (дано някога се научат що е то колело и спорт) но едвали :D
228
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, големи *** пишат и подкрепят тая измислена партия! Може и да им плащат, поне изразяват недоволството си и то публично. ГЕРБ не си плащат, за да ги избират. Същото е. А тъпия народ продължава да бездейства и само пише ли, пише простотии по сайтовете.
227
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Такива като теб да си ходят в Турция.
226
7
 
12
 
! Отговори
Васко преди 3 години
Простолюдието излязло на платен протест.Голем праз.
225
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промениха историята вече, не се отлъгваите.
224
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заслужавате е тоя къде не знае български да го направят министър на просветата, децата ви да учат турски задължително
223
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май правата са само срещу народа, а не в услуга
222
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пръскат, като система включва всички права