Под обсада: Пред бившия партиен дом летят яйца, недоволни атакуваха бус

Има задържан от полицията
Обновена: 2 сеп 2020 08:42 | 2 сеп 2020 08:33, Камелия Цветанова
303

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Органите на реда арестуваха мъж при задния вход на Партийния дом. Причината за задържането на демонстранта все още не е ясна, но полицай бе замерян с яйца.

В 8.00 часа стартираха няколко различни демонстрации, а хората започнаха да се събират на площад "Независимост" още преди обявения за протеста час. Районът е със засилено полицейско присъствие. Депутатите се опитват да влязат в сградата за първия си работен ден през задния вход.

Демонстранти се опитват да пробият полицаите и да стигнат до депутатите. Полицаи искат подкрепление, заради нарастващото напрежение. Хвърчат бутилки с минерална вода и яйца.

Целият район около бившия партиен дом, който от днес е новото работно място на депутаите е отцепен от служителите на реда. 

Палатките в триъгълника на властта остават. 

Полицаите "Антиконфликт" са със шлемове и предпазни щитове, след като вчера от СДВР предупредиха, че се очакват провокации и опити за ескалиране на напрежението от страна на протестиращите. Към 8:15 площадът пред БНБ е изпълнен с протестиращи, които скандират "Оставка" и към тях продължават да се присъединяват още недповолни от властта.

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За разлика от предишната сграда, в която заседаваха депутатите, където влизаха през централния вход, достъпът до бившия партиен дом става през три входа.

Десетата сесия на парламента се очаква да бъде открита точно в 09.00 часа с химна на републиката и на ЕС в присъствието на депутатите, министрите и президента. Управляващите имат за задача да съберат 120 гласа за нова конституция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка
200
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РадОФ ЗА ТРИ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ОТИВА ЗА ВТОРИ ПЪТ В ПАРЛАМЕНТА,единият път казаостават ви две седмиции ДЕПУТАТИТЕ БЕЗ БКП и ДПС напуснаха.Сега пак се е изказалподготвенбягството няма да ви спаси от народазащото ГЕРБ и ОП са излезли с викове Оставка на ГАДЕВ!!Првилно,няма нормален човек да може да издържа съскането на тоя Омраз натресен ни да ни прави пропутунска пРезидентска реСпублика!ПОКНЕТЕ БЕ ,ПОКНЕТЕ нпма да я бъде вашата!Гадев е НИКОЙ,Конституцията му да си ясложи в ке..ефа!
199
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб е лъжа, лъжат и себе си, че някой ги обича.
198
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешно е как комунистите рипат срещу ГЕРБ сякаш те са друга бира! Същият кeнeф са, че и по-голям, и техния ред ще дойде.. споко
197
0
 
0
 
! Отговори
оправник преди 3 години
резултат от велики идей на политически ***
196
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обидите, идват от наследствени имоти и къщите за гости
195
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме съдете, аз съм *** мързелив необразован и леко аутистичен, за това пиша коментари за ГЕРБ и против народа си, нямам друг изход в живота, това е най стабилната работа която мога.
194
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ужас,по-*** президент от тая шушумига сме нямали,чак е смешен и жалък
193
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омраз, съм затова емигрираме и ще се върнем с по голяма сила. Севда Секюрова
192
3
 
17
 
! Отговори
Традоли преди 3 години
Колкото и платени автобуси да докарат от село, пак няма критична маса този жалък протест на ***, ниските духом и необразованите наркомани.
191
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наследствените имоти на хора от 45-70години, а строителството е най много 10 години.Има ме връзка все още с мозъка, алоо
190
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестът е тотално манипулиран и яхнат от най-омразните на обществото. Дори и да имаше още хора, искащи оставката на Борисов, то те вече се разграничиха от протеста, защото той и хората зад него са дори още по-противни и омразни от Герб и Бойко. ФАКТ!
189
1
 
15
 
! Отговори
гого преди 3 години
Не съм за Герб и не оправдавам боко за издънките му, но като видя Мая, *** и тем подобни да рипат така НЯМА КАК да съм на площада. ИСКАМ ВИ ВЪН ОТ ВЛАСТА, ВСИЧКИТЕ ОТ СТАТУКВОТО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 20Г.
188
6
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 123"Като дойде ред на Президентът, и част от депутатите излязоха... МИШКИ,, ОСТАВКА,.."Аууууу, депутатите не искат да слушат какво ще каже слугата на Москва.Шок и ужас.
187
5
 
3
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Калоферци с право ще заградят подбалканския път, заради затруднения с водата и вик обслужването! И това се случва в 21 век! България страда и заради антибългарската ГЕРБ- ска ***!
186
6
 
12
 
! Отговори
Слави Учиндолския преди 3 години
Народът е С ГЕРБ.Стотина платени божковци нищо няма да направят.Оставка няма да има, а бой по наркоманчетата платени.
185
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седим тука с другите алкохолици безработници пред блока, жулиме ракия в 7 сутринта, идва един син домат и вика, ще ви давам по 2 стотинки да коментирате за ГЕРП и ние коментираме, не гледайте. че сме неграмотни, просто сме пияни вече.
184
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФИГУРАНТА ТОЛКОВА ***,ЧЕ НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ГО СЛУША.ТОЯ ИЛИ Е СКАЧАЛ БЕЗ ПАРАШУТ ОТ САМОЛЕТА ИЛИ ДЕСА-ОБЩАТА МНОГО ГО БИЕ ПО ГЛАВАТА.МНОГО Е ЗЛЕ С АКЪЛА ТЪПУНГЕРА СТРАХЛИВ
183
5
 
16
 
! Отговори
БСП е проказа преди 3 години
Радев, агента на ГРУ, оставка!
182
1
 
11
 
! Отговори
за цените преди 3 години
Ами цените са си добре за който работи, който по цял ден пие бира пред магазина има проблем и то не само с цените