Протестиращи призоваха жените и децата да се оттеглят в 11:00 часа, какво предстои?

СДВР призова: Спрете агресията, ще използваме сила
Обновена: 2 сеп 2020 10:45 | 2 сеп 2020 10:35, Александър Попов
235

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Ескалацията на напрежението пред Партийния дом, където заседават депутатите, се очаква да ескалира още в 11:00 часа. От мегафони беше призовано жените и децата да се оттеглят от първите редици в този час.
 
Вратите на Партийния дом вече са заключени.
 
В същото време СДВР заявиха на брифинг, че над 20 полицаи са обгазени и са пострадали в резултат агресията срещу тях. 
 
Шефът на СДВР Георги Хаджиев беше категоричен, че, ако ескалацията продължи, полицаите ще използват физическа сила и помощни средства, разрешени им от закона, за да запазят гражданския мир.
 
"Над 20 колеги са обгазени. Ако положението ескалира, ще се използва физическа сила и помощни средства. Длъжни сме да запазим както нашия живот, така и живота и здравето на гражданите", обяви Хаджиев. Той заяви, че полицаите са замеряни с камъни, с твърди предмети. "Надявам се, че хората ще се вслушат в нашия призив и да се успокои обстановката, за да можем да запазим гражданския мир и да не допускаме грубо нарушаване на обществения ред. Надявам се да не се стигне до по-сериозно напрежение пред парламента", завърши Хаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България цяла сега нази гледа. Ако би бегали, да мрем по-добре ...
54
12
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Време е софиянци да скочат и да вземат обратно града си от тези селяци, дошли за по 30 лв надница и пликове с храна и пиячка от Била и Кауфланд! Това не са протести, а платени циркове на мафията, в лицето на почтения олигарх Васил Божков и всеки човек с две мозъчни клетки го знае!
53
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 53"недейте се обръща срещу народа си"1000та платени лум*ена (като стане тъмно ще докарат останалите 4-5 хиляди) не са народа.Пий си хапчетата.
52
5
 
2
 
! Отговори
до 59 преди 3 години
Подкрепям перничани, които винаги ходят с еднометрови винкели!
51
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре бе, гербери. Уж сте много, а дори една подкрепа на Бойко не можахте да демонстрирате. Платени автобуси, 30 лева и храна - иначе няма подкрепа. Като оня, Лукашенко - имал 80% подкрепа, ама никой никъде не я вижда.
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВай, нормално, викаш? Върви там тогава, щом ти харесва "нормалното" на закрепостен и изолиран от света роб на Кремъл! Нали за "свобода" се борите? Като завъздишате по Москва става ясно колко ви е скъпа свободата и колко всъщност разбирате какво е свобода.
49
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проклети да сте протестиращите!Аз имам един живот и вие ме вкарвате в някакъв Апокалипсис поради незадоволения си нагон, плиткоумие и зле разбран смисъл на живота.Маймуни гадни, дано ***!
48
7
 
18
 
! Отговори
Шуменският преди 3 години
Българи, тази полиция ще отговаря за вас и утре,когато тези *** няма да ги има. Подкрепете полицаите!
47
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Водните оръдия са най - ефективни! Хем не настаняват никой хем охлаждат натопорчените хем ги разпръскват!
46
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберите са в глуха отбрана и пълна истерия. Щом почнаха да говорят за 1997 година...
45
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
недейте се обръща срещу народа си .
44
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам Тиквето да излезе пред протестиращите и да уталожи страстите,най добре е да го направи без охрана!
43
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След малко ще има Сиси Кеч на живо.
42
7
 
2
 
! Отговори
Диктаторът преди 3 години
Диктаторът Лукашенко не е въвеждал мерки срещу вируса, заводите работят и никой не е загубил работата си. Диктаторът Лукашенко дори и не смее да помисли да прави такива извращения като насилсвена принуда за носене на лигавници-намордници.
41
13
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
Полицията не може да спре гнева на народа ! Сила да използват каквото и да правят .......Защитават собственика си Бойо .........но народен гняв не се сломи !
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСледва:Дегенератите и м*Ър*шИте руски подметки ще бъдат изринати.Пурко от с Славяново седи *** в парламента и гледа като правешкия *** на 10.моември 89.Пучът приключи Макаров прибирай си утайките
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 30Знам че си алкохолик, то всичко е ясно. Аз не пия. :))))А 1000 души "ще надвият каските" когато цъфнат налъмите. Единствения начин това да стане е ако получат инструкции да не се съпротивляват, както получиха инструкции да не бутат незаконните катуни. Само че тук не могат да си го позволят, тъй че не си познал.:))))
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
36 ДА БЕ БЕЗ ОХРАНА ИЗЛЯЗЪЛ РАДЕВ АМА ДРУГ ПЪТ, С ОХРАНА БЕШЕ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ ЗАОБИКОЛЕН ОТ НСО, АЗ СЪМ НА ПЛОЩАДА ***.....ОТ!!!
37
7
 
19
 
! Отговори
Ало, ГЕРБ преди 3 години
Къде е питам, МВР и защо не си върши работата, а вместо да почисти от тези и3пражнения центъра, им се моли и им ляга?!?! Защо плащаме с данъците си заплати на полицията, ако не е в състояние да ни защити - нас и реда по улиците от шепа продали се за дребни пари мерзавци???
36
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не предстои. Поредните жалки напъни на 1000 луммпена да правят циркове с полицията. Тия протестиращи не стават за нищо и нищо не могат да направят.