Протестиращи призоваха жените и децата да се оттеглят в 11:00 часа, какво предстои?

СДВР призова: Спрете агресията, ще използваме сила
Обновена: 2 сеп 2020 10:45 | 2 сеп 2020 10:35, Александър Попов
235

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Ескалацията на напрежението пред Партийния дом, където заседават депутатите, се очаква да ескалира още в 11:00 часа. От мегафони беше призовано жените и децата да се оттеглят от първите редици в този час.
 
Вратите на Партийния дом вече са заключени.
 
В същото време СДВР заявиха на брифинг, че над 20 полицаи са обгазени и са пострадали в резултат агресията срещу тях. 
 
Шефът на СДВР Георги Хаджиев беше категоричен, че, ако ескалацията продължи, полицаите ще използват физическа сила и помощни средства, разрешени им от закона, за да запазят гражданския мир.
 
"Над 20 колеги са обгазени. Ако положението ескалира, ще се използва физическа сила и помощни средства. Длъжни сме да запазим както нашия живот, така и живота и здравето на гражданите", обяви Хаджиев. Той заяви, че полицаите са замеряни с камъни, с твърди предмети. "Надявам се, че хората ще се вслушат в нашия призив и да се успокои обстановката, за да можем да запазим гражданския мир и да не допускаме грубо нарушаване на обществения ред. Надявам се да не се стигне до по-сериозно напрежение пред парламента", завърши Хаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какво ги призовавате,пускайте вода,газ и КУРШУМИ и бой с ЕЛЕКТРОПАЛКИ,сега трябва да действате а не по участъците да биете деца!Тъпкано ще им се върне на БКП и ГАДЕВ и КО!Събрали башибозук от кол и вЪже.
34
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бой по терористите.
33
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички източно европейски страни които приеха демокрацията и се ориентираха на Запад днес живеят в мизерия и загубиха стандарта си на живот. Само Белорусия остана с Русия и днес там живеят нормално.
32
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самият факт,че обществото е разделено долу-горе с еднаква численост и има две мнения за тези протести,означава,че агресията от протестиращите е НЕДОПУСТИМА !!! Те не са мнозинство ! Те не са народа !! 1989 и 1997 имаше ли обикновен гражданин на тази държава,който е бил против протестите тогава ?? НЕ-твърдо го заявявам! 97г. протестирахме буквално от глад ,заради фалита на държавата и всеобщия геноцид.Сега за какво протестират тези хора? Може ли някой от тях да обясни? Какво всъщност искат ?
31
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами какво предстои? Ще има кютек, шамари, запалянковците ще дойдат да се включат, мелета и тн. То е ясно. А Борисов можеше и до днес да си пуши пурата с Божков и да си делят милионите, ама явно не се разбраха как да делят.
30
4
 
19
 
! Отговори
Az преди 3 години
Какво предстои?Ами обадиха им се от много далеч, че ако не направят зулум нама да има преводи по сметките
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123Нормално е, такива като теб са неграмотни, тъй че разлика не правят ...
28
3
 
4
 
! Отговори
Танк преди 3 години
Вадете танковете !
27
7
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 3 години
Голям алкохолик съм ,поркам си и гледам таркала.... като тебе.. ама залагам ,че народа ще надвие каските..
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Lefis"Имаше 100 души"Жандармерията може да прибере 100 души за има няма половин час, а това че атакуват държавна собственост и пазители на реда само им дава пълното право да го направят.:))))))
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно ще тероризират хората от МВР. Затове беше тази провокация с газа,и един висш полицай давайки брифинг изигра тъпо сценка как му трепри гласа от мъка,че ще се стигне до сблъсъци.
24
7
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
За момент се заблудих, че това са сили на белоруската милиция и пазят Лукашенко
23
14
 
17
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Бой по протестерите! Сигурен съм, че и на полицаите им е писнало вече 2 месеца тези *** да им се качват на главите, да ги плюят, замерят с тухли и яйца и да ги обиждат с най-вулгарни думи! Бой и всички други законни мерки за запазване на гражданския ред! И после прокурор и ефективни присъди за националните предатели. Камерите са навсякъде!
22
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОКАТО ПРЕДИДЕНТА ИЗЛЕЗЕ БЕЗ ОХРАНА СРЕД НАРОДА НА ПЛОЩАДА,КРАДЛИВАТА ЕВРЕЙСКА И СТРАХЛИВА МУТРА БОКО БЕХАР ПО ПРЯКОР ТИКВАТА ПАК СЕ ПОКРИ И НЕ ПОСМЯ ДА ДОЙДЕ ЗА ОТКРИВАНЕТО НА НОВАТА СЕСИЯ НА ПАРЛАМЕНТА.
21
6
 
8
 
! Отговори
Ron Geremy преди 3 години
БОКО ДА ВЪРНЕ СТАРИЯ ДЪРЖАВЕН СЪВЕТ !..И ДА СТАНЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДЪРЖАВНИЯ СЪВЕТ !ТОЙ ОТ 14 ГОДИНИ Е ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ГЕРБ , И НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ БАЙ БОЙКО ЖИВКОВ......ДОРИ И ГЕОРГИ АТАНАСОВ НЕ БЕШЕ ПРЕМИЕР ТОЛКОВА ДЪЛГО , КОЛКОТО Е БОКО В ДЕМОКРАЦИЯТА !БАЙ ТОДАР БЕШЕ 2 ФУНКЦИИ В ЕДНО = ШЕФ НА ПАРТИЯТА (ГЕН-СЕКРЕТАР) И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДЪРЖАВНИЯ СЪВЕТ, + ГЕОРГИ АТАНАСОВ = ПРЕМИЕР , В СТАРИЯ РЕД НА БКП !
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко да не се е накъркал като стар моряк, и да не може да вземе стъпалата на избата. Проверете го, притесняваме се, къде е
19
18
 
13
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Стискам палци скапаните платени протестъри да бъдат спукани от бой! Не може пасмина тъ*аци да пречи на цял град и да иска да стане нейната, игнорирайки всички демократични принципи!
18
14
 
16
 
! Отговори
ТоТо преди 3 години
Жандармерията да влиза с палките !
17
16
 
18
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Радев е най - големият престъпник облечен във власт и защитен от имунитет!Неговият работодател черепа доволно потрива ръце...
16
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От полицията да вкарат жандармерия с боди камери и а някой е атакувал да ги почва!