Над 60 арестувани при снощните сблъсъци пред бившия Партиен дом

Над 100 ранени полицаи, имало е бомби, чукове, метални палки и пръти
Обновена: 3 сеп 2020 07:15 | 3 сеп 2020 05:54, Елка Василева
132

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Над 60 души са задържани при сблъсъците между протестиращи и полицията, съобщи на брифинг тази нощ зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов.

"Ранените полицаи днес са .. не мога да изброя колко много! Има хора с порезни рани, обгазени, с наранени очи, с изгаряния по лицето. Само сутринта имаме над 100 пострадали колеги. Ние не се оплакваме от това нещо. Това е нашата работа и нашият дълг. Сутринта бяха задържани около 35-36 човека, от вечерното мероприятие все още продължаваме със задържането на лица, които са в нетрезво състояние под въздействие на всякакви вещества, оказват съпротива на различни места. Със сигурност са над 60", каза Златанов.

Още по темата

„Тактиката в целия ден беше насочена изцяло към щадене на живота и здравето на протестиращи с риск за живота и здравето на полицаите”, подчерта още ст. комисар Антон Златанов, цитиран от БНР.

По думите му е имало бомби, чукове, метални палки и пръти. Вадени са били от част от палатките на палатковия лагер.

„Имаме информация за забранени предмети в палатките”, допълни Златанов.

Пиротехническо устройство се е взривило в полицейски автомобил. Самоделното устройство е хвърлено в колата, след като протестиращ е счупил едно от стъклата.

Златанов каза още, че не е нормално да се призовава към бунтове и атаки срещу полицаи и то от средите на политици и общественици.

Зам.-директорът на СДВР каза, че полицията категорично не приема опитите за противопоставяне на българския народ на полицията. "За нас отговорни са всички, които призоваваха за ескалация и не са способни да проведат мирен протест. Хората, които не са дошли срещу заплащане или по заповед, трябва да се разграничават от провокаторите".

Опорочи се мирният протест, каза още Златанов.

Има една граница, която беше премината от граждани, които проявиха грозна агресия. Когато се призовава за ескалация, хората, които идват да протестират мирно, трябва да се разграничават от агресивните, призова Златанов.

"Призоваваме към разум, но подобни действия няма да се толерират", заяви в заключение Златанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
9
 
9
 
! Отговори
ООООХ... преди 3 години
АМА ТОВА СА СИ ВАШИ ХОРА ИЗПРАТЕНИ ОТ ВАС ЗА ДА ПЛАШИТЕ МИРНИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ - А ТЕЗИ КОИТО ПРЪСКАХА МИРНИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ ПОЛИЦАИ ЛИ СА???? МНОГО БЯХА СИ БЯХА ОПАКОВАЛИ ЛИЦАТА ДА НЕ ИМ ВИЖДАМЕ БРАДИТЕ ЛИ ????? НЕЗНАЕХ ЧЕ ПОЛИЦАИТЕ ХОДЯТ С БРАДИ И ОБЕЦИ
35
4
 
15
 
! Отговори
re преди 3 години
Импийчмънт за фигуранта!
34
6
 
19
 
! Отговори
истина преди 3 години
Това не е протест. Това е опит за държавен преврат организиран и ръководен от мутрата Румен Радев, финансиран от престъпника Божков. Радев вече не е президент, а бъдещ затворник. Той е озлобен фигурант , вреден за държавата.Целта на преврата е властта да се превземе от престъпници, окрали активите на държавата, с цел превръщане на държавата ни в руска губерния. За това сме бедни.Полицията да действа като полиция, а не като наблюдатели.
33
1
 
18
 
! Отговори
Владо преди 3 години
И вас да ви бият, палят, замерват цял ден накрая ще сте по-брутални от полицията.
32
5
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Всички комунисти се кефеха как Лукашенко смаза протеста на хората, сега пак имат възможност да се кефят как и Бойко доказа, че може да е като Лукашенко и да даде урок на платените черепови узурпатори
31
2
 
19
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Искам тук сега да започнат да пишат онези слабоумни , дето се бяха превъзбудили, че платеният от Черепа преврат ще успее, че е последния ден на Бойко Борисов, че ще има Народен съд, социализма ще се върне, че има бесилки и обесени, разстреляни демократи и гербаджии, че ще има пак само една партия БКП, ще излизаме от ЕС и НАТО и ще ставаме диктатура като Джуджистан, Венецуела, Сирия, Северна Корея...Нека да се покажат сега тук, за да им се изхрача в лицето с храчка 100% масленост ...хаха
30
0
 
19
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
Бой по тиквите на пияните протестиращи. Те това си търсят така или иначе. Немного ог тях знаят изобщо защо протестират
29
0
 
20
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До 11...... олиция срущу невъоръжени протестиращи... Бомбите, сигналите ракети, ножовете, металните пръти са оръжие бе приятелю.
28
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа да прати пушки,с голи ръце няма да стане.
27
3
 
29
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Аз не съм за протестите, палатковите лагери и *** извращения, които се случват на площадите. И не искам да се говори от мое име, че поддържам тези провокатори. Не е нормално да се нахвърляш с пръти и бомби върху полицаите, хора също от народа, които седят там за насъщния си. Шепа платени, *** направиха луда цяла България. Пускайте фадромите, бой и изобщо не ги щадете тези. Няма нужда от изкривена демокрация сега. И според мен трябва да се почне от организаторите на протестите.
26
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглеца крадец още ли се води "премиер"? Днес пак ще е жегааааа!
25
18
 
9
 
! Отговори
6 преди 3 години
Властниците нямат верен ход ! Времето не е на тяхната страна !Колкото повече упорстват , толкова повече затъват в престъпления ! Съд и затвор !
24
20
 
8
 
! Отговори
11 преди 3 години
С полиция срущу невъоръжени протестиращи . Така ли ще я правим демокрацията !? Многолесно !Крадеш , безчинстваш и пращаш полиция срущу всеки протест ! Биеха хората като животни , гонеха ги по улиците , тръшкаха ги наземята ... А диктатора си седи горе и им се надсмива ! Премахнаха и блокадите ! Всичко е спокойно в дЕМОКРАТИЧНАТА рЕПУБЛИКА! Полицаите се изкарват жертви , а видяхми и зверския им лик .НА всичко дасе потърси отговорност и нови протести до оставка !
23
2
 
10
 
! Отговори
До пияница-мистик преди 3 години
Като си прав си прав
22
4
 
18
 
! Отговори
Черепа преди 3 години
До пияница мистикСпонсорирам я с парите от билетчетата, които 15 години търкаха същите тези умници, дето сега им плащам по 50 лв и им давам яйца и домати, както и обещание за светло бъдеще
21
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О край с протестите,ясно е,че няма да стане така.Трябва снаряжение поне сопи!
20
4
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Народ който беше обхванат от масова психоза да търка билетчета и има за вожд-революционер доказан престъпник олигарх забогатял за негова сметка и който спонсорира "демократичната революция на един пиян народ" и прецедент фигурант който е кукла на конци не само че не може да има светло бъдеще но и не заслужава такова.
19
4
 
21
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Отровното трио и фигуранта още в България ли са? Защото ръководителите на преврати по стар обичай бягат в Русия!
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Братята американци трябваше да ни помогнат с 4/5 патрула от LA.....
17
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По Божков ТВ не казаха и дума за ранените полицаи. Имало само полицейско насилие. *** се тотално тази медия.