Тома Биков: Няма да подадем оставка заради крими контингент

След снощните събития не можем да си го позволим
Обновена: 3 сеп 2020 09:30 | 3 сеп 2020 08:58, Камелия Цветанова
125

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ втвърди позицията си по отношение за евентуалното напусне на властта.
 
След вчерашните ексцесии няма да подадем оставка и спираме този дебат, защото ако го направим това означава, че всяко следващо правителство може да бъде свалено от криминалния свят и няма да го направим заради всяко следващо правителство, отсече Тома Биков.
Още по темата
Той допълни, че заради провала на президента Румен Радев по отношение на неговите функции като медиатор на политически процес и на президентството като мястото, където може да се възстановява прекъснатият диалог, ГЕРБ инициира диспута за свикване на ВНС като единствената възможност.
 
"Отричаме тезата на Радев, че парламентът е на улицата, защото дебатът на улицата се води със средствата, които видяхме вчера и заради това по-старите демокрации са измислили парламентарната форма на диалог“, отсече Биков.
 
Той обвини държавния глава, че през последните месеци призовава за рационализация на протеста и заради това се стигна до сблъсъците вчера.
 
"Ние видяхме лицето на тази радикализация в тези платени футболни агитки от криминалния контингент, които атакуваха не само сградата парламента, но и полицаите, които охраняваха обществения ред. Изказваме подкрепа за действията на полицията, тези хора с риск за живота и здравето си успяха да опазят реда и да предотвратят плана на тези агитки. Ние знае кой стои зад тях – този, който каза, че може да мести едни хора с други, това е Васил Божков“, скочи депутатът от ГЕРБ.
 
Според него Радев носи политическа отговорност затова което се случи вчера в цялостната му съвкупност, а организаторите на протеста носят техническата отговорност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагъл бандит! Криминалният контингент управлява от 10 години и страната прилича на а-нус! Въже за гербаджиите до седми коляно!
61
11
 
8
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До Анонимен 58Не е трудно да си отиде ГЕРБ! Трудното е да си отиде БСП! Гледай ги какво правят сега! Тези хора ако се докопат веднъж до властта - няма мърдане! Знаем ги какви ветропоказатели са не от вчера...И не само това - насилието им е техния предпочитан инструмент във властта - или ще слушаш или....Първо трябва да си отиде БСП според мен...
60
12
 
7
 
! Отговори
ТТ преди 3 години
Другарю Радев, довечера ще излизаме ли пак да правим революция или да си стоим в къщи? От Масква какво казаха,какъв е планът???
59
10
 
8
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До Анонимен 51Съжалявам за проблемите ти наистина, но тези, които ни тикнаха в това блато и просължават да ни манипулират са БСП. Ако Бойко си отиде сега - БСП ще застанат на чело и ще имат достатъчно възможности да си разчистят пътя за победа на следващите избори.Ако БСП изчезнат от политиката ще изчезне голям дразнител, който предизвиква всички тези простотии, които навярно са причина и за твоите проблеми в страната. Един път да заработи закона, а не да се правят разни закончета за разни хора
58
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След тая карикатура Биков е ред на Антон шайката и оня червен изм.кяр сменил безброй партии Спас Гърневски.
57
12
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Бабикянчета, успокой те се и идете в бюрата по труда да ви предложат работа.
56
22
 
7
 
! Отговори
Радев-подстрекател преди 3 години
Импийчмънт на Грипен Радев , съд и затвор за насаждане на омраза и подтикване към сблъсъци!
55
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си ходят ГЕРБ. Чесно казано на този етап от политическата обстановка никоя партия не трябва да е на власт.Не са достойни.
54
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гражданите дето протестират са престъпници явно. Тия дето път вземат парици да си пускат бюлетината на Боко са баш патриоти. Ае, на някой друг да му се чува карнавална музика ?
53
5
 
22
 
! Отговори
Kuku преди 3 години
Човек и да пръдне, тия ще видят причина да не подават оставка!Пфу, крадливи, прости и неграмотни калинки....ОСТАВКА!
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кокала не е за изпускане
51
15
 
8
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До полицията. победиЕдна полиция не може да побеждава! Тя представлява ЗАКОНА и ако закона е победил, това само прави чест на държавата ни и на нейните представители в лицето на полицията! Истината е, че протестите не са истински, за да убедят някого в правото си, а още по-малко- закона! Това са едни фалшиви протести с цел окупация на властта от БСП...Тази партия за пореден път диказва своята насилствена същност и *** интригантска структура...Да се маха от политиката БСП!...
50
0
 
3
 
! Отговори
Вин преди 3 години
До 48! Не е "политически", а в..ящ човешки ***!
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Томе хайде и ти в ТV Европа
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Diana 21, не сте в час с много неща. Разбирам да сте учили политология, ще се съглася с вас. Напуснах със семейството ми преди 10 години България, да точно заради управлението на ГЕРБ, не съм писал Господин Борисов забележете ,а Герб. Защото ,може би е заобиколен от хора които искат да застанат начело на ГЕРБ и по всякакъв начин го злепоставят/ Случая с Цветанов/. Да, обичам си Милата ми България ,но не и политиците ни,няма значение от коя партия са. Не си ли с някоя партия,никой не си.
47
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биков, фурнаджийска лопато, за твое огромно съжаление историята помни всичко, което си казал за престъпника, чието правителство защитаваш в момента.
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз сам си избрах тая съдба, вечната черна оффца ...
45
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Томе и ти си политичски труп....!
44
21
 
11
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До Лаура КьовешиБългарите в чужбина, които искат оставката на Бойко са или БСПарски *** или са много далеч от събитията в страната - защото за разлика от БСП, която разруши страната с нейния преход и която продължава да я руши с безобразията си, Бойко изведе страната от дупката и постъпателно я тласка напред...
43
12
 
11
 
! Отговори
Биляна Лилова преди 3 години
Ето това искат мнозинството от хората в България !Всичко друго е лъжи, лицемерие и манипулации !И един самозабравил се Зелен чорап !Това е истината !