Правилни ли бяха действията на президента Румен Радев?

Според журналиста Михаил Кръстев той е направил грешен ход от самото начало
4 сеп 2020 22:30, Нели Христова
490

Политическа и площадна вихрушка - накъде ще ни отнесе стихията?

От всички кризи има изход, каза за "Денят ON AIR" политологът проф. Румяна Коларова и допълни: "Много силно щеше да е президентът да покани журналистите на срещата с полицаите".

"Конституциите не се правят от един човек, от една институция. Трябва да има различни варианти на един и същи текст. Може да се направят конституционни промени, но да се пише нова Конституция е безумие", обяси тя.

"Радев влезе като говорител на улицата, но не му е работа да казва какъв кабинет ще прави парламентарното мнозинство. Той влзиа в парламента като ментор, казва какво трябва да направят, но....няма такова нещо. Те са избрани също като него, имат същата легитимност. Гласът на парламента е най-силният глас и се обедини да подкрепи най-силното решение - то е най-силното", посочи Румяна Коларова.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Михаил Кръстев заяви: "Да, Румен Радев направи грешен ход от началото на протестите, а досега той извличаше само полза. Прояви желание да бъде арбитър, но няма такъв капацитет. Началниците на службите за сигурност в крайна сметка му се накараха на него".

По думите му виждаме защо политическите играчи отказват да влязат в дебат помежду си - нямали такъв капацитет.

"Президентът се държи повече като политически лидер, отколкото като държавен глава", подчерта събеседникът.

Според него липсата на желание за комуникация е проблем.

"Когато говорим за изготвяне на основен закон, не може да се действа безотговорно. Опозицията трябва да изиска какво налага подобен тип промени. В тази обстановка трудно може да се стигне до консенсус", подчерта Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи пращаш сина си на протеста и после данъчните нямат право да те проверяват защото това са политически репресии. Да живеят протестите.
272
13
 
4
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
АбсЕлютно правилни!Е, за ГРОБарчетата щяха да са по-правилни действията на Цецко Цачев................ако беше ПРЕЗИДЕНТ.
271
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхме какво направиха със сарая на Доган и срещу други хора,виждаме ги и на протестите,на такива агресивни хора,власт не трябва да се дава при никакви обстоятелства, да изчакат редовните избори,там нека се реши кой да управлява!Стига агресия!
270
4
 
26
 
! Отговори
Народна преди 3 години
Достойно се държаха полицайте изтърпява всички гаври на пас мината. Лицемерен президент
269
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синчето на този от Хиполенда да не би един лев да е изкарало с труд и да е наясно защо протестира. Някой ги подлъгва децата.
268
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 337Масово протестират такива които са родени след 89 година и на които главите са им напълнени с глупости колко хубав бил комунизма.
267
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите са неприятни хора,не ми харесват,агресивни са и поставят агресивни,брутални, заплашителни послания срещу държавата ни и населението!Затова считам,че изборите трябва да са редовни,а не вследствие на уличен натиск и заплахи.
266
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже масово протестират млади хора, предлагам да пребием всички млади, за да не ни излагат пред Европа и да не ни спрат фондовете!
265
3
 
24
 
! Отговори
323 преди 3 години
Кого ще освобождава бе аркадаш!?Той не го е назначавал!Чакай малко,още не е Президенска диктатура!Първо вика-"Изметете ги,после полицейско насилие!Е това ,ако не е лицемерие,ка ун му кажи!
264
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращи и Радев на полето да вадят картофи и лук а не да вадят душата на софиянци с блокади и простотии. На полето отвратеняци. Вървете по дяволите. Извадихте душата на полицаите. Има си избори а не метежи с диригент президент. Импийчмънт метежнико Радев
263
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя по заповед на московските му господари разделя обществото по старото римско правило "разделяй и владей".
262
21
 
4
 
! Отговори
Максуел срещу Симеон преди 3 години
Радев е натовски генерал наречен "боец на бъдещето" и ликът му е в алеята на славата във военната академия "Максуел" !!!А Борисов млад член на Партията,поради слаб успех приет специалност-"кофпомпаджия"трети *** отляво в полицейското училище Симеоново
261
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплати се ДАВАТ от работодателите, КОИТО 90% СА ОТ БКП, пенсиите са ниски ЗАЩОТО ДРУГАРИТЕ НЕ ВНИСАХА ОСИГУРОВКИТЕ! ОЛИГАРСИТЕ ТРУДНО ЩЕ СВИКНАТ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ! ИМАШЕ СИ РЕД:Контрабанда на цигари другаря.. ,алкохола, другарката,къщи за гости роднините! КАКВО СТАНА ?РАЗБУТАХА ДЪРЖАВАТА ГЕШЕВ И ББ! А РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, ПО ТРЪБАТА И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ГАЗ, ДАЖЕ И ОТ ГЪРЦИЯ ДРУГА ТРЪБА, НИСКА ЦЕНА,Вън от ЕС и да си оправим нещата ВЕЧНА ДРУЖБА С РУСИЯ а за самолетите ще ви се .размине ли ?
260
4
 
23
 
! Отговори
Карачанаков преди 3 години
Другарю Радев пък мен един полицай ме ощипа и мен и мен,а пък мен ме наплю, а пък мен ме пита за майка ми.Не бойте се деца и аз ще ги ощипя и оплюя аз съм с Вас Мутри вън.Ама другарю Радев ама те и на Дамбовеца дето го хванаха викат мутра.Те може и на Божков да викат ама той е от нашите те са добре облечени бизнесмени
259
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, написах 10 супер безумни поста с гербави опорки, но гербавите *** са толкова прости, че.ми слагат плюсове!Наистина живея сред и.ди.оти!
258
5
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Манипулатор 1 в БГ - г-н Румен Радев им каза: - Очаквам полицаите да застанат на страната на протестиращите...
257
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствено важното е за не позволим Радев да върне комунизма!Защото тогава братовчед му ще стане милиардер от продажбата на петолъчки и ни чака хиперинфлация, която ще направи Орешарски, за да изкупи евтино бизнесите на хората от Герб, които иначе се трудят за възхода на България и дават заплати по 500 евро!
256
5
 
25
 
! Отговори
затвор за предателя преди 3 години
Задачата с която е натоварен Радев е да всее разкол в Българското общество. Действията му не са погрешни, а целенасочени и злонамелени. Българсото общество трябва да намери сили и воля да се отърси от този престъпен елемент.Съди затвор за предателство.
255
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не,не бяха правилни!Трябваше веднага след изслушването да освободи главния секретар на МВР и директора на ДАНС!
254
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков иска да докопа чекмеджето на Бойко и затова плаща на Фигуранта да разбунва метежи!Иначе сме си много добре при Бойко, сили не ни останаха да ходим в Гърция по 10 пъти на година.