Правилни ли бяха действията на президента Румен Радев?

Според журналиста Михаил Кръстев той е направил грешен ход от самото начало
4 сеп 2020 22:30, Нели Христова
490

Политическа и площадна вихрушка - накъде ще ни отнесе стихията?

От всички кризи има изход, каза за "Денят ON AIR" политологът проф. Румяна Коларова и допълни: "Много силно щеше да е президентът да покани журналистите на срещата с полицаите".

"Конституциите не се правят от един човек, от една институция. Трябва да има различни варианти на един и същи текст. Може да се направят конституционни промени, но да се пише нова Конституция е безумие", обяси тя.

"Радев влезе като говорител на улицата, но не му е работа да казва какъв кабинет ще прави парламентарното мнозинство. Той влзиа в парламента като ментор, казва какво трябва да направят, но....няма такова нещо. Те са избрани също като него, имат същата легитимност. Гласът на парламента е най-силният глас и се обедини да подкрепи най-силното решение - то е най-силното", посочи Румяна Коларова.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Михаил Кръстев заяви: "Да, Румен Радев направи грешен ход от началото на протестите, а досега той извличаше само полза. Прояви желание да бъде арбитър, но няма такъв капацитет. Началниците на службите за сигурност в крайна сметка му се накараха на него".

По думите му виждаме защо политическите играчи отказват да влязат в дебат помежду си - нямали такъв капацитет.

"Президентът се държи повече като политически лидер, отколкото като държавен глава", подчерта събеседникът.

Според него липсата на желание за комуникация е проблем.

"Когато говорим за изготвяне на основен закон, не може да се действа безотговорно. Опозицията трябва да изиска какво налага подобен тип промени. В тази обстановка трудно може да се стигне до консенсус", подчерта Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
3
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... Русофилите са у Факти..... От половин година съм с бан.
292
6
 
24
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Еврейски ***...... факт че е говорител на нацията и обединител.... Това същество е най-големият национален предател и разединител на българското общество. Обединява единствено олигарсите с повдигнати обвинения, криминалният контингет и ултрасите и озверелите за власт попаднали политици.
291
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 365Русофилите са у Факти. Върви да видиш какво русофилство се вихри там! Ама ще ти наложат банан на секундата.
290
3
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
. 4. Димитър Радев е викан на разпит по обвинение, че е изнудвал за 200 000 лева своя колега Илиян Алипиев -
289
6
 
22
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Нека да припомним, че четирима от съветниците на недоразумението от Дондуков 2 са разследвани от прокуратурата и имат повдигнати обвинения. 1. Илия Милушев, за шпионаж за чужда държава. Незнайно по какъв критерий е избран за съветник след като през 2011 г. е бил арестуван за купуване на гласове в качеството му на кандидат-общинар от РЗС. 2.Пламен Узунов за търговия с влияние. 3.Еленко Божков за хулиганство в софийското метро. 4. Димитър Радев е викан на разпит по обвинение, че е изнудвал за 20
288
29
 
6
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Радев е прям и честен, не е политически играч който си гледа само рейтинга. Радев е истински лидер, възпитан и интелигентен, човек с достойнство. Истинска противоположност на пожарникаря.
287
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лош президент - това е Радев. Всички коментари за ГЕРБ какво общо имат с качествата на президента. По съществуващата конституция ние сме парламентарна република и той няма право да определя кой ще управлява, иначе ще усъмнем с поредния диктатор.
286
23
 
5
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Рсдев да не би да е марионетка на Валентин Златев и Пеевски, и да не би да строи руски енергийни проекти , като Турски поток, който зацикли в нищото с едни похарчени милиарди долари, та го наричате руска марионетка???Агент Върнан Джоунс!ЦРУ!!!
285
23
 
4
 
! Отговори
ех ГРОБариииии преди 3 години
Колкото повече минусчета цъкате, толкова по-правилни са действията на Радев.
284
25
 
7
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 3 години
Вчера си пролича колко " висока топка " е Президента ! Двамата стригани мало'умници , особено т.н. главен секретар на МВР се представиха като образец на просто'тията и тъпотията .... Неопрятни , смешни в облеклото , държанието и изказа си , тези не стават и селски пъдари !!!Бог да пази България !!!!
283
7
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До Чебурашка.... комунист от БКП ГЕРБ хунтата ? Безроден еничер и българофоб... Руски еничари и българофоби сте вие, русофилите подкрепящи руската марионетка Радев.
282
5
 
22
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Еврейски ***...... Народа е избрал пряко и мажоритарно единствени президента Радев ...... Първо Радев е национален предател, не президент. И второ ДПС, партията, която осигури над 400 000 гласа за избирането му, сне доверието си от него и поиска оставката му. Нали схващаш, че вече изобщо не е легитимен.
281
20
 
9
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Гражданското недоволство дойде като гръм от ясно небе над мутренско герберастката-депесарска глава Борисов-Пеевски, а техните господари можаха да измислят само хода с нова конститиция и тупкайки топката да изкарат до следващите избори, където смятат пак да си осигурят 4 годишен безконтролен мандат на управление!Наглостта се срещна с малкото достойнство,което е останало в Гражданското общество, едни милиарди коронарки евра,от еврофондове и обществени поръчки не излизат от главата на Мафията!ЦРУ
280
6
 
24
 
! Отговори
умрук преди 3 години
Сгреши и Бойко, като му подари поста президентче, както и на Мая, на Хр Иванов и хиляди други безхаберници.Бойко стига. Бий за да те уважават, никакви подаръци повече!
279
6
 
23
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Satyricon..... тъ.пият гербераски сайт!..... Сайта е БЪЛГАРСКИ. Ако не ти харесва влез в сайтовете за фалшиви новини на Бабикян.
278
4
 
17
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... масово протестират млади хора, предлагам да пребием всички млади, за да не ни излагат пред Европа и да не ни спрат фондовете.... Масови протести няма. Има платени превратаджии. Извън София, където във "Великото народно въстание" участваха не повече от 3000 "въстаници" в останалата част протестите са съвсем рехави. Вече и в София ще стават такива, защото чичо Васко от Дубай спира мангизите.
277
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - Синчето на този от Хиполенда да не би един лев да е изкарало с труд и да е наясно защо протестира. Някой ги подлъгва децата.от този, т.нар. протест е ясно, че олигарси у нас искат по-голям пай. Сигурно момчето е син на такъв и е повлияно от домашни дискусии. Показаха на баща му да не се заиграва.А т.нар. Президент гледаше настрани и мигаше като мишок на "срещата" в висшите полицаи, защото му беше ясно, че всички знаят, дато той се опита да направи пуч, зад гърбовете на битите.
276
16
 
5
 
! Отговори
Василев преди 3 години
ГЕРБ и ДПСД трябва ше да подадат оставка, още когато излезе скандала с къщичките за гости, а към тях търябваше да се присъединят шефа на ДАНС и главния прокурор, защото са осигурявали чадър на чакалите на властта, които си раздадоха имоти с наши пари!!!Агент Мелвин Бапс!ЦРУ!!!
275
21
 
4
 
! Отговори
Ей,Радев преди 3 години
Само вдигна юмрук , а ГЕРБ и *** им умряха от страх.А мишката Борисов се пече в Сарая.
274
3
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен. .... запалим на клада, за да умилостивим ЕС и ЕК..... Бабикянче, престани с провокациите. Видяхме ви на 2 септември вечерта, когато искахте да палите българските полицаи. Според фигуранта обаче властта е донесла балите със слама!