Министър Сачева: Няма тема за оставката на Борисов

Тревожеща е ескалацията на омразата, каза социалният министър
Обновена: 5 сеп 2020 10:50 | 5 сеп 2020 10:46, Елка Василева
214
Министър Сачева: Няма тема за оставката на Борисов
Снимка: архив, БГНЕС

"Няма тема за оставката на Борисов, но всички варианти са възможни, защото ситуацията е изключително динамична". Това заяви социалният министър Деница Сачева пред bTV.

"Пред нас предстоят важни задачи - дебат за промени в конституцията, изборен кодекс. Всички възможни варианти се обсъждат непрекъснато. Трябва да се водим от друга цел - не от оставка, а от това, което е полезно за всички", добави министър Сачева.

„Не бих определила протестите като "гражданска война", няма идеология. Това е форма на граждански протест“, заяви Сачева.

„Това което ме тревожи, е ескалацията на омразата. Тази ескалация ще бележи бъдещето политическо развитие на държавата. Онези лидери, които не я спират, след това няма да могат да посадят нищо върху тази почва. На първо място това са "Отровното трио", на второ място е президентът. Не се търси диалог, а точно обратното“, каза Сачева.

Според Сачева нито един представител на българското правителство и на управляващата партия няма никакъв интерес и никога не е призовавал за кръв на протестите."Защо му е на правителството да организира това? Това са възмутителни спекулации“, заяви министърът по повод твърдения, че събитията от 2 септември са били организирани от властите.

Още по темата

„От самото начало сме организирали възможности за разговори, за дискусии. С какво ние организираме привърженици на протестите, къде са доказателствата за това. Търпим много негативи, но въпреки това се опитваме да запазим спокойствие на духа", каза още тя.

"Темата за върховенството на закона няма да бъде решена с протести, а с диалог между всички партии. Това е тема, по която има нужда от общо национално съгласие", каза Сачева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Всяка изява на Сачева е достатъчен повод за протест дори нещо повече.
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая министърка е от хората на чичко Сорос...............Шорош.................един мошеник и финансов спекулант..................койти финансира цветни революции по света и е виновен за смъртта на хиляди невинни хора!!!
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази с чиста съвест трябва да я разчекнат с два коня.По-честно наказание за нея няма.Дива/***!
144
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачева - социален министър!Козел - градинар!
143
0
 
4
 
! Отговори
Ддд преди 3 години
Това същество Сачева, срам няма. Много нагли, това гербаджиите. Плзор!!!
142
0
 
1
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 3 години
Emigrant, ти не обещали ли вече че ще се завърнеш в родината, като партиен функционер. И под личното ръководство на Бойко и с твоята емигрантска квалификация ще ни водите към светли бъднини.
141
1
 
9
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
Щом Сачева го казва, значе така и ще бъде! Някои даже я виждат като премиер в сянка, или нещо като сив кардинал. Лично аз пък си мисля, че скоро плъховете ще почнат да напускат кораба. А може Сачева да е първата.
140
0
 
12
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
На тоя *** ще отговоря така:Ей ти тема - НАРОДА МИЗЕРСТВА, на фона на вашите заплати и бонуси. Ай отговаряй.
139
0
 
13
 
! Отговори
Никк преди 3 години
С този инат да подаде оставка, заедно с всички кражби, лъжи, неспособността на калинките и т.н през годините, мисля че започва началото на края на пп герб.Изгубени 10г... можеха да направят повече санирани блокове, повече магистрали, повече от всичко и с по добро качество.. Но те избраха да крадът. Изчерпа се даденото доверие вече. Започва падението..
138
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стринке, пожелавам ти да пожънеш каквото си пося и до година да се наложи да разчиташ на социална политика, че да си плащаш с нея масрафите. успех
137
0
 
10
 
! Отговори
perry преди 3 години
Тази надмина и цачева. А казват, че глупостта нямала крила. Лети в ятото на пекинската патица, нищо, че не си от Кърджали.! Разликата между *** и крадеца е, че крадеца понякога си пчива.
136
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ти говори за вече оставка, *** варена рибо? За съд и олово в кръвта говорим вече!
135
0
 
13
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Хората протестират от почти два месеца с искания за оставка, но според тази министърка нямало такава тема. Пуснете записа на обаждането на една жена от северозападна България по Алфа.тв от деня след сблъсъците пред правителството. Жената го каза толкова ясно, искрено и категорично. Свещи да си купят управляващите с 20-те % ДДС, които и вземат от пенсията. Както и, че хората ви мразят, поради което и протестират !
134
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До EmigrantТи пък какво знаеш за комунистите, освен че роднините ви са се нагаждали, както и сега. След 30 години "демокрация", само за комунизъм говорите. Рризнайте си, идеологията е по-силна.
133
9
 
2
 
! Отговори
До митю преди 3 години
А платените червеи на протеста,нещо за тях да кажеш "умнико" ?!!?
132
0
 
5
 
! Отговори
До Никк преди 3 години
Е ти може и на Луната да искаш да отидеш,ама какво от това !!!
131
2
 
1
 
! Отговори
До ХМ! преди 3 години
Много,ама много си елементарен !!!
130
3
 
1
 
! Отговори
До 140 преди 3 години
И 200 пъти да го напишеш няма да стане!!!
129
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипът е последното убежище на диктатора, бункерът му пазещ го от народната любов. Джипът ще е и неговия мавзолей!
128
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА,ОСТАВКА,ОСТАВКА и ПАК ОСТАВКА.