Караянчева: Снощи беше грозно, опорочи се мирен протест!

Според шефката на парламента президентът подстрекава метеж
Обновена: 3 сеп 2020 21:29 | 3 сеп 2020 21:15, Веселина Йорданова
111
Караянчева: Снощи беше грозно, опорочи се мирен протест!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това, което видяхме снощи, е грозно и недопустимо. Опорочи се един мирен протест, а ние винаги сме казвали, че хората имат право да протестират, защото България е демократична държава и те трябва да бъдат чути.

Това каза пред журналисти в Пловдив председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Още по темата
Но това, което видяхме снощи - побоя над полицаите и купените лумпени, не знам как да ги нарека, защото няма нормално определение за такива хора, това не бива да се допуска, каза още тя, цитирана от БТА.

Караянчева добави, че, за съжаление, политиците понякога също помагат в тази посока, като уточни, че визира президента, който, по думите й, "на 2-ри дойде през протестиращите в парламента, порица народните представители, както винаги го е правил досега, и всъщност той е човекът, който подстрекава този метеж с високо вдигната ръка в юмрук и подкрепя хората, които поставят ковчези, бесилки - това демокрация ли е?".

Караянчева подчерта, че не бива да оставяме такива хора да управляват.

Във връзка с искането на президента Румен Радев Народното събрание да се разпусне, Караянчева му препоръча "да си прочете конституцията". Защото, по думите й, да живееш в "Бояна" и да ходиш на работа на "Дондуков" - това не те прави президент.

Президент е нещо много повече от това. Тя обясни, че в Конституцията ясно са разписани стъпките. Който иска да управлява, трябва да мине през избори и да заяви каква е неговата предизборна програма, за да могат хората да избират спокойно. Не може да влезеш в парламента и във властта през задния вход, категорична бе Цвета Караянчева.

"Начинът, по който говори президентът, показва, че не уважава никого. Той е решил, че трябва да вземе курс на въоръжена борба, че е човек, който наистина направи тази ескалация още в момента, в който вдигна юмрук и излезе пред протестиращите да ги призовава на това, което видяхме", добави председателят на Народното събрание.

По думите й той е в основата на поведението на хората, защото има много мирни протестиращи, хора, които имат искания, и според нея те са отговорили на техните искания с проекта за Конституция и за свикване на Велико народно събрание. Дебатът трябва да се води от политиците в парламента и да се чува мнението на хората по улиците, хората, които имат какво да кажат, а не тези, които излизат с камъни, бесилки и ковчези, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Тя умно момиче от кьрджали
82
1
 
2
 
! Отговори
омонимен преди 3 години
Докато уредят всичко в държавата ще й порасне и косата на госпожата. Мъка!
81
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Една гразна калинка на снимката,ето това е грозно.
80
1
 
0
 
! Отговори
Баи преди 3 години
И ас бях почитател на премиера борисов но тои ме измамиОбеща минат ли -100 заразените дневно затваряме пак , а вместо това се покри и води от някаде онлаин заседания да не го гепи : короната
79
2
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
"Сата НАТОБях му почитател, но той ме измами."И как те измами бре?Да не си ял бой на протестна?
78
2
 
8
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
Пак има група от 2-3 пишещи тук, които все пишат глупости за Радев, а в същото време зам.предс. на ЕК официално обяви, че българското правителство създава и разпространява фалшиви новини. Ако тези по-прости хорица не знаят - началник на правителството е Бойко Борисов, а не Радев. Ето защо всичко писано от тях за Радев, всъщност се отнася за Борисов.
77
3
 
18
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Опорочаването беше режисирано и изпълнено от хората на ГЕРБ под патронажа на Бойко Борисов с ползване богатия опит в ограбване на магазини, кражби на коли в Чехия, източване на гориво от Лукойл и пр. от времето на СИК!
76
20
 
5
 
! Отговори
ставри преди 3 години
Стига са ни занимавали с този Радев. Да го арестуват, да го бутнат в дрънголника и мутрите една по една след него. Аман от глупости!Като не може да си върши работата защо се заяжда с правителството *** му с ***!
75
4
 
7
 
! Отговори
Losho ide za tikvoch преди 3 години
До Случаен минувачKrasiva ?? Ti mai si izvratiagaAko tozi p arcal e krasiva To ticvocha e Alen Delon napravo
74
4
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Разправят,че тая е щракнала чекмедженцето на Другаря Борисов,! Ама си забравила долното бельо...
73
10
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Явно добре се е хаквала, за да стигне до председател на парламента. Тя и сега е красива жена, нищо, че е поостаряла малко.
72
2
 
13
 
! Отговори
П.К.П. преди 3 години
Биха казали някой невъзпитани серсеми...
71
10
 
6
 
! Отговори
По-грозно от снощи? преди 3 години
Това са триото отвътре. Ако се видят, само ще си посегнат.
70
3
 
19
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
***.С нула достойнство
69
4
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Бях му почитател, но той ме измами.
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТО Много си *** горкия. Чудя се как не си почитател на Бойко!
67
3
 
23
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Караянчева си е много по-нормална, за разлика от всички които я плюят тука-------- Караянчева е идьотка. Точно толкова, колкото всеки един отделно взет гербаджия. ГЕРБ е партия от идьоти, йесмени, блюдолизци, злобари, тьпи путкй и всякакъв друг гнил човешки матрял. Това е доказан медицински факт. Единствено Бокаса беше наполовина нормален, затова и им беше цар.
66
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербери спрете да я плюете жената, нямате ли срама ? Всички знаят, че Боко сам си е направил оня запис и го е пуснал за да натопи Председателя на НС и да го унизи и тъй да я прави на жертва с която да отклонява вниманието от себи си.
65
7
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Как може в нормална държава от Първия свят, от Златния милиард, държава с 1300 години история, някакви павета да са историческа ценност? Това е унижение на достойнството на всеки нормален човек. Трябва да съм индианец от амазонската джунгла, за да припадам по някакви павета. Като са толкова ценни, защо не почнете да ги произвеждате и да павирате цялата държава в жълто?
64
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички на протеста са като вас, обиждат, сипят епитети и квалификации. Затова и нормални на протеста не останаха. Караянчева си е много по-нормална, за разлика от всички които я плюят тука.