ГЕРБ: И след 30 години, няма правилен прочит на 9-и септември

Кукловодите не са между живите, смята Лиляна Друмева
9 сеп 2020 22:21, Петя Славова
36


9 септември - датата, която и днес разделя обществото. За някои това е кървав преврат, довел до ликвидирането на демокрацията и частната собственост, почернил живота на стотици хиляди българи.

"Все още, макар и 30 години след Прехода, не е направен задълбочен, искрен и верен прочит на събитието на 9 септември и това, което се случи в България след него. Вина за това носи цялото българско общество с мълчанието си, както и с пренебрежителното отношение към въпросите, които се поставят в началото на прехода, но основна вина носят политиците, които започнаха прочита на тази дата", каза депутатът от ГЕРБ Лиляна Друмева в "Денят ON AIR".

За нея имат вина и политиците, които дадоха начален тласък на демократичните промени в България.

По думите ѝ промените са се случвали по предварително определен сценарий, а кукловодите вече не са между живите.

"Не всички са маскари, има изключително почтени хора от всички политически сили. Има хора, които искат нещата в България да се случват по правилния начин. Тези, които ограбиха милиарди, трябваше да дават някакво обяснение за тях. Когато тези, които казаха, че България е пълна с боклуците на Западна Европа, се оказа, че те са същите, които са докарали същите тези боклуци", категорична бе Друмева пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че има предвид съветниците на президента Румен Радев.

"Не бих се задълбочавала какво ни причини 9 септември, но бих казала, че ние не прочетохме добре тази дата, след която имаше такава промяна на българското общество, която спокойно бих нарекла деморализация. Тя дойде след унищожаването на българската интелигенция", допълни депутатът от управляващата партия.

Лиляна Друмева отбеляза, че се съмнява президентът Румен Радев да е чел Конституцията.

"Там са му вменени задължения, а едно от тях е да бъде президент на всички българи. Засегната съм от факта, че до ден днешен президентът не знае, че има организация, която представлява жертвите на комунистическия режим", каза още тя.


36
Още от Политика
Битката в БСП продължава,а Жаблянов сравни Нинова с Лукашенко
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
diana21 преди 2 седмици
До Анонимеi 39
Не сме имали фашистки режим, а профашистки - никой фашистки режим не би допуснал евреите ни да не се депортират в Германия!...Но...по принцип нищо не се знае...Как е щяло да бъде ако не сме станали соц. страна - само Бог знае, така да се каже и с това не може да се спекулира. Истина е, че БКП обезцветяваше страната, но тя внесе и едно спокойствие и сигурност в обществото. Резултатът беше, че зациклихме и както виждаме, дори сега доста хора се въртят в техните зациклени орбити!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кой щеше да свали фашисткия режим в България, без 9-ти септември 1944 година?

Фашистките режими в Испания и Португалия продължават да управляват още 30 години след края на Втората световна война.

Европа е дала отговор за 9-ти септември 1944 година.

Нека се учим от историята. Тя е дала отговор.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Някои реват че след девети е иззета частната собственост нямало свобода на словото, имало доносници и преследвания. Сега пак нямат собственост защото е концентрирана, свобода на изразяване има, но е опасно и никой не те слуша, доносници не са нужни, всичко се записва и снима без нашето съгласие и дефакто службите знаят повече за всеки от майка му.... 89 се смени маскировката, резултата е същия.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нормално е неграмотниците на Еднокнижника да не могат да четат и след 30 години.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Още едно същество, продало душата си на Сатаната за пари и постове!
25
13
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 седмици
Най-великата дата в българската история! По-велика и от 681 г !!!
24
3
 
7
 
! Отговори
пожелание преди 2 седмици
Долна ,крадлива ,лъжлива , *** !! И най ужасното е ,че такива са депутати ,а тази никога не съм я чувал и виждал !!Дано живее с парите си до 120 год. ,и изхаби 5 тира памперси !
23
2
 
6
 
! Отговори
Хм !? преди 2 седмици
Изглежда не само Караянчева е ***. И останалите на Борисов са ПП, макар и да не са от Кърджали...
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази булка нищо не знае за 9-ти. Едни ни докараха до там, други гапраао ни зактснаха в тази дата. Но не мога да разберп, с какво право днес трети се легитимират с неч, бидейки like или don’t like
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Те вече не са сред живите, но приживе са настанили децата и внуците си така, както малко хора успяват. Да не говорим пък как са ги осигурили във финансов и имотен аспект.
20
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Права е....трябваше политбюро да увиснат на стълбовете пред народното събрание, да се забрани бКп и русосФинщината и сурови присъди за регионалните структури на 100годишнатаКурва.
19
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ШумкариСлушайте какво казва жената каскети смачкани.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не разбирам проблема при четенето на тази дата при условие ,че вече сме 21 век и историята я познаваме добре, добре да допуснем че на 9 септември в България не се премахва фашизма след седем месеца след това пада Берлин и датата вече няма да е, ще е някаква дата след падението на германия , въпроса е какви предимства виждате в този различен сценарии?И моля не ми излизайте със извода, че българската армия е била толкова могъща, че е могла да защити Берлин.
17
9
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
Датата 09-09-1944 е най-сатанинската дата в историята на България, от тогава България тръгва назад - цели 45 години.
До 09-09 Бъгария беше лидер на Балканите , а още през 1990 г, Гърция беше изпреварила България по БВП 3-4 пъти.
16
15
 
7
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 седмици
Най-светлата дата в българската история! По-важна и от 681 г !!!
15
6
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
45 години беше влошавано качеството на народа. Той съветника на пРезидента назова цифрата 80%.
-------

Кой съветник на кой президент бе, тьпигьоз?
14
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На никой от протестиращите на улицата не му дремв за 9 септември.
Хората са излезли за смяна на необолшевишкия режим на комсомолския секретар Борусов
13
15
 
12
 
! Отговори
инстинкта ни казва преди 2 седмици
Има правилен прочит на историята. България беше окупирана от ИЗ която изби интелигенцията. Тези които можаха избягаха и така 45 години беше влошавано качеството на народа. Той съветника на пРезидента назова цифрата 80%.
Въпреки всичко, бавно и полека народа се отърсва от социалистическата дрямка и виждаме че номерата на Радев вече не могат да минат. Виждаме че метежа не минава, и бавно и полека метежниците ще бъдат настанени в затвора.
12
15
 
5
 
! Отговори
гост преди 2 седмици
Гьон сурати и герберасли наследници на комунисти от БКП, събрани в ГЕРБ. Без окупация от Съветските другари щяхте да копаете нивите на дядовците ви - калинки.
11
9
 
24
 
! Отговори
гост преди 2 седмици
9 Септември 1944 - денят на окупацията от т.н. Червена армия и поставянето на марионетно правителство на нелегалната БКП. Съпротива не е имало, както и участие на България във втората световна война преди 9.9.1944. Ако госпожата може, нека да посочи паметник на загинали съветски войници за освобождението на БГ от фашизма, на които паметник има имена , звания и военна част. Няма загинали, няма и подобен паметник. Всичкити безименни паметници на съветската армия са простотия на БКП.