Калоян Паргов: В БСП не сме узрели за пряк избор на лидер

Обществените сътресения изместват вниманието от случващото се в БСП, смята той
68

Кой ще е следващият лидер на БСП? Броени дни остават до избора му, а темата коментира председателят на столичната организация на партията Калоян Паргов.

"Когато се правят избори, обикновено има среща между кандидати, които трябва да убедят избирателите си защо трябва да гласуват за тях. Предстои да видим дали решението им е окончателно", заяви Паргов в ефира на "България сутрин".

Той изтъкна, че обществените сътресения в момента изместват вниманието от случващото се в БСП.

Още по темата
"Вчера си направих извода, че не сме узрели за прекия избор на лидер. Ако не беше тази ситуация в държавата, фокусът върху БСП щеше да е доста по-голям. Медиите щяха да го отразяват доста повече. Актуалните събития обаче изместват фокуса от партийните процеси. Задачата ни в София е да избистрим всичко", коментира социалистът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му темата за пряк вътрешнопартиен избор съществува от 30 години. Никога обаче не се е стигало до такъв избор.

Паргов посочи, че в момента социалистите са концентрирани във вътрешнопартийните процеси.

"Когато БСП е във вътрешнопартиен цикъл, обикновено енергията и фокусът не е извън нас, а вътре в нас - кой ще спечели, кой да подкрепим и т.н. Тази кампания е най-дългата в историята на БСП - вече трае 9 месеца. Това създава проблеми. Надявам се час по-скоро да приключим това, защото обществото чака от нас да им покажем накъде да ги водим. От партийните надпревари не ни остава време да се фокусираме върху случващото се извън нас", подчерта лидерът на БСП-София.

Той отбеляза, че социалистите се интересуват от това какво се случва в страната и къде е партията в цялата ситуация.

"Целта е БСП да не се превърне в трета или четвърта политическа сила. През тези 30 години БСП е била национално отговорна партия. Това е нейният ангажимент. Партията трябва да покаже отношение към властта и към управлението. След приключването на изборите в БСП, следва консолидация на партията. Новоизбраният лидер трябва да събере всички хора и течения, после трябва да тръгне към обединение в лявото пространство. Трябва да привлече и част от обществената подкрепа, която в момента е на улицата", обясни Паргов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паргов не е прав. БСП отдавна узряха,изгниха и се скапаха.Доказаха се в управлението,че по нищо не се различават от ГЕРБ.Това са двете страни на една и съща монета и народът еднакво ви ненавижда
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
43 милиона нарина Борисов за една помийна яма във Варна на един пловдивски олигарх,все още фактор днес в бсп,за да "удари" в сърцето столетницата с троянските си коне,които и те пряко се наредиха,да дръпнат от милионите.Няколко хамелеони,направиха път до Банкя,за да засвидетелстват готовности и лоялност към демагога,който им обещава светли бъднини. БСП,означава Корнелия Нинова. Корнелия Нинова,означава БСП! Другото е баластра,пълнеж при един турски дувар. Кала,не става *** от всяко дърво.ОК!
49
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 3 години
Нинова има проста задача - Да помага на Толупа, като държи нефелна опозицията. До момента се справя успешно. Ако искате нова партия, дето да предложи алтернатива, тогава правите резачка до корен на Позитано и по места и след това почвате наново.
48
1
 
0
 
! Отговори
Жиголото да, не е уз преди 3 години
Зализаното и с лустросана коса като на жиголо Парговче може още и за е зелено и недозряло,но БСП е партия на 100 години и членовете и отдавна са узряли за пряка демокрация.
47
3
 
0
 
! Отговори
БСП е член на ПЕС преди 3 години
До БСП - ключови думи: БСП е европейска социалистическа партия, член на ПЕС. А Станишев дори е председател на партията на европейските социалисти. По време на управлението на БСП България стана член на ЕС.Така че остави историята на историците. От 1989 година до сега са минали вече 30 години.
46
6
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ е мафия преди 3 години
До Нормалните хора: Нормалните хора след някоя и друга година ще знаят, че режимът на Бойко Борисов е бил престъпен. А Народното събрание е приело закон, който доказва това.А дали изобщо законите могат да доказват нещо е спорен въпрос.
45
3
 
4
 
! Отговори
Нормалните хора преди 3 години
Нормалните хора в България знаят, че комунистическият режим, датиращ от 1944 до 1989 година е бил престъпен. Още през 2000 година Народното събрание прие закон, който доказва това.
44
0
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Анонимен 36 Шегуваш се , нали ?
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПЪЛЕН СМЯХПрез социализма(защото комунизъм нямаше),задължително се учеха минимум по два езика - руски и един западен език по избор, допълнително в ИМТ(туризма) или в други учебни заведения,се учеха и други езици.
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давайте бесепари,не се излагайте и не се предавайте,дръжте фронта,спрете кавгите и си запълнете времето си в търсене на още съмишленици и партии за коалиция,в агитация из страната!
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия смешници се борят да не бъдат трета или четвърта политическа сила, не могат да си организират изборите за председател, а се заканват да управляват държавата
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ОТ САЙТА С ТИЯ ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ СТАВАШ ЗА ...*** И НИЩО ПОВЕЧЕ.
39
6
 
7
 
! Отговори
ПЪЛЕН СМЯХ преди 3 години
БОЙКО ЗАЕВИ, ЧЕ Е ДИСКРИМИНИРАН ОТ КОМУНИЗМА И ЗАТОВА ХАХАХАХАХА СЕГА НЕ ЗНАЕЛ И БЪКЕЛ АНГЛИЙСКИ... *** ТОЙ И РУСКИ НЕ ЗНАЕ ХАХАХА
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова може и да изгуби изборите в БСП, но ... ГЕРБ се сдърпаха с Цветанов и той сега също би бил за Нинова, ако трябваши да им прави изборите.
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче този сайт на ГЕРБ как само страда за агентите си в БСП. ..Другарки и другари, трудолюбиви българи, нека ви е честит девети септември, ден, в който предишната царска олигархия слезе от кървавия си трон и нейните лакеи вместо да получават по 50 000 лева за отрязана човешка оклеветена глава им се наложи да полежат малко в затвора а после да работят заедно с трудовите хора в текезесета и заводи. Царистката им лакейщина не се признава за трудов стаж нали така хахаха
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме му на някой за БСП истината е, че старите муцуни не могат да простят на Ниновица, че им дръпна кокала и сега вият на умряло.
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На преки избори кой ли ще гласува за Миков Пияницата или за Георги Гергов... явно на тях им трябват непреки, задкулисни избори.
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарю Паргов в БСП сме узрели за пряк избор на лидер и ще си изберем Корнелия Нинова, а не вас агентите на ГЕРБ както ти в Софийския общински съвет. Ако пък преките избори не ти харесват, *** в ГЕРБ и се кандидатирай срещу Бойко. Там е домакрация в ГЕРБ плурализъм на мненията, всеки свободно казва различните си мнения с тези на Борисов, нали така. ПП Вземи и Кадиев, Гергов и другите агенти на ГЕРБ няма да ни липсвате...
33
1
 
9
 
! Отговори
БСП преди 3 години
НЕ ЗРЕЕ,,,,,ГНИЕ!!!!!!
32
2
 
11
 
! Отговори
L. преди 3 години
Да, защото докато членовете ви отидат да гласуват, ще са забравили за кого.