Рашидов към Радев: Къде бяхте Вие като президент в началото на пандемията?

Искам да живея в еволюция, а не революция, заяви той
Обновена: 9 сеп 2020 15:01 | 9 сеп 2020 15:01, Нели Христова
308
Рашидов към Радев: Къде бяхте Вие като президент в началото на пандемията?
Снимка: БГНЕС

От Комисията по културата и медиите разпространиха отворено писмо на Вежди Рашидов.

Вижте го

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО Г-Н РУМЕН РАДЕВ

„ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В ЕВОЛЮЦИЯ, А НЕ В РЕВОЛЮЦИЯ”

Няма да забравя преди години, когато бяхме на встъпването в длъжност на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и на тази церемония бяхме поканени Вие и аз. Ние с Вас във ВИП-а на летището проведохме един човешки разговор за бъдещето на България, за уважението към институциите, за обикновените неща и това че сме съграждани – родени сме в един и същи град. Бях си дал дума, че по никакъв повод няма да си позволя негативни реакции нито към Вас, нито към президентската институция. Аз съм човек, който винаги е искал да живее в страна, където има ред и законност, защото това са необходимите знаци, поради които съществува държавата. Така близо три години аз не си позволих нито един коментар и нито един упрек към Вас и президентството.

Но днес съм свидетел на разрухата на държавността с властването на анархията, омразата и безпардонността.

В годините на прехода сме преживели петима президенти – всички си имаха своите плюсове и минуси, но досега не сме имали президент, който да има за цел единствено да руши.

Всеки от предишните президенти е имал трудни моменти, сблъсквал се е с недоволства, протести, с управление на партия, различна от тази, която го е издигнала или избрала, но всеки един от тях рано или късно е стигал до момента, в който е поставял живота на хората и мира над интереса. Спомнете си трудните моменти на Петър Младенов с демокрацията, на Желю Желев с Андрей Луканов, на Георги Първанов / за когото смятам, че може би е най-успешния президент, който сме имали в прехода/ с Иван Костов, на Петър Стоянов със Симеон Сакскобургготски, на Росен Плевнелиев с Пламен Орешарски.

В тази връзка питам къде бяхте Вие като президент в началото на пандемията? Не е ли това истински проблем на националната сигурност? Нали Съветът за национална сигурност е един от основните инструменти за решаване на кризи и постигане на съгласие в обществото.

По един или друг начин съм бил близък с всички президенти на България, независимо от партийната им окраска, отнасял съм се с уважение както към личността им, така и към институцията, а най-вече – към свободния избор на българските граждани. Подхождам с уважение и към Вашите 59.3 процента доверие, с които дойдохте на власт, но днес не мога да уважа Вашето поведение.

Аз питам не сме ли ние всички български граждани, не сте ли Вие нашият президент?

Не искате ли и Вие като мен да живеем в еволюция, а не във вечна революция. Това се постига само с уважение на избора на гражданите, независимо дали този избор на нас лично ни харесва.

Дълго мълчах, г-н Радев, очаквайки да влезете във функциите си на президент. Аз не зная дали ситуацията, в която се намираме, ще доведе до Вашата оставка или тази на правителството. Но като се замисля – това няма да доведе до нищо добро. Не през малко перипетии премина България през последните тридесет години.

Моля Ви господин президент, влезте си във функциите и извадете държавата от този врящ котел!

Защото тази държава е на всички ни!

ВЕЖДИ РАШИДОВ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
1
 
0
 
! Отговори
сироко преди 3 години
Много лошо, когато ментално да не довиждаш, нейсе, пази здравето си.
253
1
 
2
 
! Отговори
Емо преди 3 години
Вежди,Веждичке направи си един нов *** за зеле за са затапиш огромната каца за новата реколта.Смърдите здраво с тази корупция
252
2
 
2
 
! Отговори
Къде бяхте? преди 3 години
На Бузлуджа.
251
4
 
8
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 3 години
ЧЕ ТО В НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА МОЖЕШЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ВЗЕМЕ ДУМАТА ОТ ...ЗНАЕТЕ ОТ КОГО...ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ В ИЗКАЗ НА ВЕЖДИ....
250
8
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Вежди е изключително точен в изказа си. Браво на Вежди! Радев иска да бъде диктатор, затова напира да поеме цялата власт. Ама няма да стане.
249
9
 
8
 
! Отговори
неизвестен преди 3 години
Браво *** Вежди Рашидов, написал е чУдесно писмо до Президента, дано му дойде акъла на Руменчо.
248
3
 
10
 
! Отговори
cCc преди 3 години
Затвори турският театър "КАДРИЕ ЛЯТИФОВА". КАДРИЕ e славеят на Родопите, майка на този жалък човек.
247
7
 
6
 
! Отговори
cCc преди 3 години
Kомунистически из.род
246
6
 
6
 
! Отговори
cCc преди 3 години
Kомунистически ***
245
4
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
И аз искам да живея в държава,която най-после е освободена от всякакви бивши,а иначе вечно настоящи червени величия.Справка снимката.
244
3
 
9
 
! Отговори
cCc преди 3 години
Още един жалък човек. Българските националисти трябва да го обожават. Антитурчин, затвори турските театри.
243
6
 
3
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
До 555 Гаси се ,с Оставка на Мафията
242
9
 
9
 
! Отговори
сусама нихт фергесен преди 3 години
къф склуптор бе?Това е СКЪЛЪПТОР;Това е НАТЪМЪНЯТОР;Това е био длето, от всякъде омазано със свинска мас, и облепен с пуканки за да прикрие срамотиите си.Тоя първи ще мушне а органа на Борето собственното си длетото както на Арафат му го забихаТия само лапат: днеска евро, утре концесия в други ден пикалотонаборето а на следващия ден и ще му олижат О-образната срамна устна от доматените люспи.
241
11
 
4
 
! Отговори
EU преди 3 години
"Президент сте сложили,но за парлама,без права,пълномощия и възможности. Ее какво искате тогава от този човек,практически без власт и глас?"ми никога да не забравя, че е без власт и глас, и да не съска....
240
1
 
8
 
! Отговори
резидент преди 3 години
Президент сте сложили,но за парлама,без права,пълномощия и възможности. Ее какво искате тогава от този човек,практически без власт и глас?
239
10
 
8
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
Вежди е талантлив творец ама много наивен .Спомняте ли си как го преметна Жрж Ганчев уж да му прави изложба в Лондон пък му забърсал работите и не му ги върна.Сега друга проява на наивност опитва се да води разговор с червена тиква .Как бе Вежди нали точно тези искаха да ти сменят името!
238
6
 
13
 
! Отговори
555 преди 3 години
Г-н президент ,когато запалиш огън , хубаво е да знаеш как да го изгасиш .
237
8
 
8
 
! Отговори
Рашидов е: преди 3 години
1.Велик художник и мн.почтен човек (+)2.Пияница и изключително нагъл тип (--)
236
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веждьо, това , че не можа да се увъртиш около президента Радев говори много добре за държавния глава. Читав човек се оказа. През 2016 г . със свито сърце съм гласувал за него, защото си мислех, че ще се окаже черевне. Е,не е оказа такъв. От тая "мама" на нацията, която ни беше приготвил Бацо ми се повдигаше.Времето показа, че най-после случихме на президент, който не е част от системата. Това,че ДПС поиска оставката му го доказа за пореден път. Вий, Веждьо, вий. Товят вой е балсам за ушите ми
235
0
 
5
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
До Владимир ПейчевЧети Основния Закон. Там пише за правомощията на Президента и Премиера. Чие дело е този Основен Закон? Чети!