Четирима кандидати в прекия избор на лидер на БСП

Ако няма избран на първия тур, вторият ще е идната седмица
12 сеп 2020 07:05, Елка Василева
208
Четирима кандидати в прекия избор на лидер на БСП
Кадър: БНТ

Четирима са кандидатите, които се борят за лидерския пост в БСП - Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Красимир Янков и Валери Жаблянов. Дни преди първия в историята на БСП пряк избор за лидер на партията стана ясно, че един от участниците се оттегля от надпреварата - Георги Тодоров.

Броят на социалистите, които имат право да участват във вота, са около 80 хиляди души, съобщиха от партийната Централна избирателна комисия.

Гласуването днес ще продължи от 7 сутринта до 19 вечерта в 1140 избирателни секции. Бюлетините имат сериозна защита и ще се събират в непрозрачни урни. Подготвени са и мобилни секции, които ще стигнат до най-отдалечените и трудно достъпни места, предаде БНТ.

Всеки от кандидатите има право на застъпници във всяка избирателна секция в цялата страна.

При броенето на бюлетините резултатите ще се нанасят в електронна таблица и още вечерта ще има предварителни резултати от вота.

Избран кандидат на първия тур ще има, ако поне половината от социалистите участват във вота и ако над 50% от тях гласуват за един кандидат.

Още по темата

До 48 часа след вота Централната комисия по избора ще трябва да обяви окончателните резултати. Ако няма избран на първия тур, вторият ще е следващата седмица.

Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Красимир Янков и Валери Жаблянов - кой от тях е най-достоен да оглави партията, ще решават социалистите днес.

През изминалия месец предизборната кампания беше съпроводена от напрежение и неуспешни опити на опозицията на Нинова да събере Националния съвет.

Преди дни Валери Жаблянов и Красимир Янков обявиха, че се оттеглят от предизборната кампания заради съмнения в честността на вота.

"Ние призовахме да не участват в този избор всички, които са готови да подкрепят мен и Валери Жаблянов, защото този избор не е гарантирано честен", смята Красимир Янков, кандидат за председател на БСП.

Призивите за бойкот не срещат подкрепа от редовите социалисти, контрира Корнелия Нинова.

"Моето впечатление от обиколките в последния месец е, че членовете на партията категорично и масово искат да упражнят правото си на глас в пряк избор. Не разбирам другите кандидати защо се страхуват от това народът да се произнесе", каза Нинова.

Красимир Янков атакува и Кирил Добрев, смята, че той не може да е алтернатива на Корнелия Нинова, защото доскоро беше част от екипа й. Добрев пък изрази съжаления, че предизборната кампания нажежи страстите и провокира удари под кръста.

"Моите приятели и Валери, и Краси се притесняват каква ще бъде подкрепата за тях и затова искат да се запазят за то-нататък. Аз нямам какво да губя. За мен е важна БСП. И че всички заедно можем да победим ГЕРБ", категоричен е Добрев.

От партийната ЦИК увериха, че цялата процедура по избора следва предварително одобрени правила и отхвърлиха обвиненията, че вотът може да бъде манипулиран.

"Цялата дейност на Централната комисията по прекия избор на председател е публична. Всяко наше решение е качено на сайта на БСП", заяви Вяра Емилова - секретар на ЦКПИ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
15
 
! Отговори
ТОДОР Ж ,,,,,,,,,в преди 3 години
ТЕЗИ НА СНИМКА СА С ЧЕРВЕНА БЮЛЕТИНА , ИНТЕРПОЛ ГИ ИЗДИРВА , НАЙ-ОПАСНА Е МИСИРКАТА ,
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не гласуват машинно?Техните избиратели са образованиНали искат от ГЕРБ за държавата!
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, ха, ха, Добрев, задържан на границата с куфарче пари, който не е работил нито ден на държавна служба, да води партия и държава, да бори корупцията.Не им ли стига госпожа Лъжа- Нинова приватизаторката, с опорните точки на Решетников?
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо изобщо ни занимавате с тази сатанинска партия,която трябваше да бъде забранена още 90 -та година за престъпления срещу човечеството ?
24
4
 
1
 
! Отговори
Райна преди 3 години
До МайнаЩо да нямат тв,като всичко останало е боконова.Трябва малко разнообразие.Друг е въпроса,че ниновчето не ви е враг,а думба лумба "опозиция"Както каза Йончева,не е подписала нито едно писмо срещу бмб до Брюксел.
23
4
 
3
 
! Отговори
50cents преди 3 години
Едно време предприемчивите хора слагаха такива портрети на стрелбището между капачките и кофичките и правеха пари.Един изстрел с въздушна пушка - 50 стотинки.
22
1
 
9
 
! Отговори
истина преди 3 години
Да избираш между Нинова и Добрев кой избор е по добър за живота на народа, все едно да избираш място за живот между планетите Меркурий или Венера.Има хубава демократична новина - бюлетините са разнесени и правилно попълнени, а като бонус ще бъдат събрани от отговорник по домовете на социалистите с подарък кутия локум. Както е казал народът - имаш Импекс, имаш партия.
21
5
 
7
 
! Отговори
@ к.12 преди 3 години
До АнонименВие, гербаджиите сте ужасно приМиТивни хора. За вас има само ГЕРБ и руските пре-да-тели. От злоба и примитивизъм ставате смешни. Помислете си като падне ГЕРБ какво ще правите: няма Боце, няма Томи Дончев, ***, гледащата като отнесена от вихъра Дариткова... Станете нормални хора и както се примирихте с Covid 19, така се примирете и със загубата. Няма да мр-е-те заради един пожарникар, я!
20
1
 
8
 
! Отговори
Life или жизнь преди 3 години
милиционер-роднина; милиционер-роднина............*** до Простака....
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите *** много се загрижили за БСП, ама не виждат какво става в задния им двор - Цветанов дръпна цялата организация на ГЕРБ във Видин, сега дръпна Камбитов, а той има огромно влияние в ГЕРБ - Благоевград, в Силистра, Добрич и Русе също имат проблеми, а след тежките критики от Европа, те ще се задълбочат... Гербавата *** се срива
18
2
 
17
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Имитация на честност и почтеност. Имитация на морал. Защо не са върнали още парите от партийната субсидия, а имат пари и за ТВ , и за избори. Откъде???
17
3
 
5
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
не подкрепям БСП защото вкараха държавата ни в упадък преди ГЕРБ да ни довършат а и са лакомници също толкова колкото сегашните но въобще тези маневри и всички рокади които са около властта изключително много ме дразни защото се появяват мнителни физеономиии винаги и следващите са още по-добри в ограбването! това е!
16
5
 
14
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Напротив, най- добре да спечели Нинова, за да затрие докрай това недоразумение БСП
15
0
 
3
 
! Отговори
гласоподавател преди 3 години
Какви машини искат тези *** по улиците. Достатъчно е едно мобилно компютърче с една екселска таблица , описваща дадения протокол. Комисията попълва данните в таблицата-протокол, разпечатва и подписва. Няма да има нечетабелни изрази написани на ръка, няма да има зачерквания, защото контролите ще са проверени на място. Елементарно Уотсън!И да се направи активна регистрация за да се прочистят избирателните списъци от мъртвите души. Може да се направи и по интернет.
14
4
 
1
 
! Отговори
От този преди 3 години
Избор зависи дали Баце ще подаде оставка.
13
4
 
15
 
! Отговори
Логично преди 3 години
Предизвестен край. Корни е единствено подкрепяна от Решетката и Путин. ТВ и изборите им СА с пари от Русия. Така че който дава парите - избира музиката. Това е толкоз просто и логично.
12
3
 
4
 
! Отговори
Дано преди 3 години
Макето със стотиците хиляди марки усети, че ще загуби двубоя с дамата от Крушовица и реши да се включи в надпреварата заедно с Жаблянов, Янкое и Тодоров, та белким откъснат повече гласове и се наложи втори тур, на който с обединените сили победят К.Н. Струва ми се, че тази уловка няма да сработи, защото Нинова си осигури гласове чрез воаяжа си във Филибето. Дано младите най-после изгонят Станишко, Свинара, Янков и другите двадесетина червени бонзи и кариеристи и БСП се стабилизира.
11
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите са най-заинтересовани Ниновица да загуби всеки от другите трима е готов да се прегърне с тях.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
снимката, извадка от бюлетина на МВР ли е?
9
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига плюхте. Комунистите ви учат на демокрация. В авторитарните партии ГЕРБ, ВМРО, Има такъв народ, ВОЛЯ и прочее, които все парадират за демокрация никога не може да има такъв избор. Това са партии - фирми, които се въртят около вождовете си - слънца. Доживотни водачи. Има ги тях - има ги и партиите, иначе са нула.