Красимир Велчев: Целта ни е да осигурим спокойствие на държавата

Иска ли Румен Радев президентска република за известно време?
12 сеп 2020 10:56, Елка Василева
101
Красимир Велчев: Целта ни е да осигурим спокойствие на държавата
Снимка: архив, БГНЕС

"Целта ни не е да се задържим във властта, а да осигурим спокойствие на държавата", заяви Красимир Велчев от ръководството на ГЕРБ пред БНТ.

"Не може да тръгнем просто ей така, подавайки оставка, без да те интересува и без да прогнозираш евентуално, да предвидиш какво може да се случи", подчерта депутатът от ГЕРБ.

Исканията от човека с вдигнатия юмрук са оставка на парламента, оставка на правителството, оставка на главния прокурор и цялата власт сега е в неговите ръце, даде своята версия на изявленията на президента Велчев. И попита ако нараснат случаите на COVID-19, значи ли това, че той ще обяви извънредно положение октомври месец и да блокира всякакви избори до пролетта, това значи за известно време президентска република.

Европейските фондове са се усвоявали само 5% от 2005 до 2010 г., сега се усвояват 95% годишно, изтъкна в защита на правителството Велчев. И подчерта, че благодарение на европейските фондове се изгражда инфраструктурата на страната, подпомага се земеделието. Спокойни са за европейските фондове, защото не са направили никакви нарушения.

Още по темата

Ако има извънредно положение, ако по една или друга причина се забавят изборите, може да стане така, че да поискат да направят следващите избори заедно с президентските.

"Единственото решение е диалог между президентството, парламента, Министерския съвет, но как да се проведе, когато срещаме абсолютно отказване от страна на президента", каза Велчев. Той посочи, че техните избиратели по места и хората в провинцията говорят съвсем различни неща от тези, които са на улиците в София - казват "никаква оставка". Хората три пъти са давали вота си на доверие на ГЕРБ, припомни Велчев.

"Как да съществува силна държава без силни единни институции" - попита той и посочи, че това сега е война на институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
6
 
6
 
! Отговори
@#65 преди 3 години
До АнонименПрестани с тези лъжи! Ако А.Бабикян е купил вила в Гърция, Гешев веднага щеше да го арестува, а всички медии щяха на първата си страница да гърмят за "покупката"! Ама *** гербаджия не може да различи гербер от протестър. Много сте прости, но не смятайте, че другите са като вас. Само Кире Добрев от БСП би се полакомил за такава аванта и половината авантаджии от управляващите. Само че аванта йок!
66
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най после има резултат от т.н. протести. Др. Бабикян си купи вила в Гърция за скромните няколко милиона. Браво аркадаш . Все пак и ние балъците намазихме по една биричка за 0.80 лв. Благодарим др. Радев и др. Божков. Ура..а...а венсеремос
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой краде и кой нарушава закона си има прокуратура и съд. Висшия съдия е от страната на метежниците, но и неговите имоти не могат да се докажат от заплатата в съдебната система.
64
5
 
9
 
! Отговори
Вълчев, не лъжи! преди 3 години
Божее, вие да осигурите спокойствие на хората?! Нали БГ олекна с 4 млрд. лева заради Пеевски, който фалира КТБ! Парамов и още един икономисВът обосновано доказаха, че наливането на 600 млн.лв в КТБ ще я стабилизира и няма БГ да се ръси с милиарди лева. Да, ама ББ играеше комбина с Пеевски, не даде парите и КТБ фалира, но 2 дни преди това магистратите си изтеглиха депозитите и отърваха фалита.Което означава, че ББ ги е предупредил за готвения банкрут. И сега Вълчев се прави на миротворец!
63
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи отровното трио и Радев могат да получават пари от поръчковия убиец Божков-черепа и това не е мафия. В последната седмица с кървавите пари на Божков Бабикян е купил вила за милиони в Гърция. Ашколсун на БСП и червените убийци.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фондовете си имат управителен и контролен орган по развитието им в инвестиционните програми заложени с възвращаемостта от изчисленията определени как стимулиращи дейностите насочени за изпълнение на програмите по сфери на развитие,освен туй участват на фондови борси за имидж изразен в котировки от времево представяне на развитието в избраните програми с индексиране,рейтинги за което ползват услугите на борсите с техните съответстващи органи,че съвместно правят оценки за усвояване с изпълненията.
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената ви грижа е да си осигурите спокойствие,за да можете спокойно да продължите да крадете.Не сте познали.
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то спокойствието,осигурено от вас се вижда всеки ден на площадите.
59
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
И защо 11 години и за миг помислихте да осигурите спокойствие, а едва сега, когато ви показаха червен картон се сетихте да търсите спокойствие. 11 години основната ви мисъл беше как да откраднете повече, как да не ви хванат и как да крадете още.
58
3
 
4
 
! Отговори
до скептик преди 3 години
При Живков...----------------Тези времена отминаха безвъзвратно преди 31 години и никога повече немъ дъ съ върнат!Немъ го СССР-го, Соц. лагера, Варшавския договор и СИВ, немъ го и бай Тошо!Днес, Носталгията по онуй време е опасна за Бг...
57
2
 
9
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Какво изграждате бе ***. При Живков България ползваше много по-малко средства по разните споразумения със СССР, но постигна много по-добри резултати. Разликата в стандарта е огромна. Причината е че крадете, ***. Но тогава имаше контрол. Сега имате дави пази един Каскет.
56
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този президент даде ЛОШИЯ ПРИМЕР, следващите президенти не трябва правят така.
55
5
 
3
 
! Отговори
до чичо преди 3 години
Сега, в тая заформяща се криза и Коронни времена не е момента да се прави положението по-лошо!---------------Напротив!Колкото повоче отлагат "неизбежното" толкова повече Болшевиките ще се възползват и ще изострят ситуацията.Колебанието на бат Бойко може да докара БКП и ДПС на власт!И тогава дори "скачащите" по протестите днес ще видят "Кон, боб яде ли???Но ще е късно...
54
8
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Прав е! Сега, в тая заформяща се криза и Коронни времена не е момента да се прави положението по-лошо! Е, напролет има избори - тогава ще преизберете ГЕРБ (поради липса на по добър вариант, за който да гласуват хилядите, маса народ). Защо се напъвате да стане сега - все същото ще е, няма да стане по-различно?!
53
5
 
2
 
! Отговори
Виниту преди 3 години
"Не може да тръгнем просто ей така, подавайки оставка..."-------Може!И дори е нужно!Как????Ами, бат Бойко "фърля" оставка и обявява Предсрочни избори!Никакво "Експерно Правителство", а Избори, в най кратък срок - края на ноември.Герб печели!Следват БКП, ДПС, Дългия и Патриотите.Създава се ново коалиционо правителство Герб, Патриоти може и Дългия, и БКП, ДПС и Радко Фърчилото отново "Аут" от власта.Туй-то...От две "злини" избираме в пъти по-малката!
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОРЕТО ХИЧ НЕ ИЗГЛЕЖДАШЕ ДОБРЕ ТАЗИ СУТРИН ДО ***.ТОРБИ ПОД ОЧИТЕ,НЕДОСПАЛ,БЕЗ НАСТРОЕНИЕ....НЕЩО ГО МЪЧИ.
51
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така... НИКАКВА ОСТАВКА !Подадете ли оставка и заминавате в небитието заради предателството си към избирателите на Герб. Варианта е само един... Управление до редовните избори...
50
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
Кмета на Бургас- Крадливия Митьо ходи да краде желязо отнякъде и после го продава на Общината и правят метални огради... Кмета и тия около него, ЯВНО доста са стояли по Затворите, щото сега са почнали да превръщат и Бургас на затвор с тия огради...
49
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕАбсолютно си прав, че комунистите не са в състояние да управляват територията, некадърниците комунисти от ГЕРБ го доказват вече 11 години.
48
10
 
5
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ преди 3 години
ГРИПЕНА ВИ ЛЪЖЕ И *** ...!"ПРЕЗИДЕНТСКАТА РЕПУБЛИКА "--ОЗНАЧАВА ОТКРИТА "ЧЕРВЕНА ДИКТАТУРА"!КОМУНИСТИТЕ --НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА УПРАВЛЯВАТ В УСЛОВИЯ НА "ДЕМОКРАЦИЯ"!/....ИСКАТ "ПУТИНСКИ ВАРИАНТ"---НА УПРАВЛЕНИЕ/ТОВА Е ОСНОВНАТА ЦЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!