Красимир Велчев: Целта ни е да осигурим спокойствие на държавата

Иска ли Румен Радев президентска република за известно време?
12 сеп 2020 10:56, Елка Василева
101
Красимир Велчев: Целта ни е да осигурим спокойствие на държавата
Снимка: архив, БГНЕС

"Целта ни не е да се задържим във властта, а да осигурим спокойствие на държавата", заяви Красимир Велчев от ръководството на ГЕРБ пред БНТ.

"Не може да тръгнем просто ей така, подавайки оставка, без да те интересува и без да прогнозираш евентуално, да предвидиш какво може да се случи", подчерта депутатът от ГЕРБ.

Исканията от човека с вдигнатия юмрук са оставка на парламента, оставка на правителството, оставка на главния прокурор и цялата власт сега е в неговите ръце, даде своята версия на изявленията на президента Велчев. И попита ако нараснат случаите на COVID-19, значи ли това, че той ще обяви извънредно положение октомври месец и да блокира всякакви избори до пролетта, това значи за известно време президентска република.

Европейските фондове са се усвоявали само 5% от 2005 до 2010 г., сега се усвояват 95% годишно, изтъкна в защита на правителството Велчев. И подчерта, че благодарение на европейските фондове се изгражда инфраструктурата на страната, подпомага се земеделието. Спокойни са за европейските фондове, защото не са направили никакви нарушения.

Още по темата

Ако има извънредно положение, ако по една или друга причина се забавят изборите, може да стане така, че да поискат да направят следващите избори заедно с президентските.

"Единственото решение е диалог между президентството, парламента, Министерския съвет, но как да се проведе, когато срещаме абсолютно отказване от страна на президента", каза Велчев. Той посочи, че техните избиратели по места и хората в провинцията говорят съвсем различни неща от тези, които са на улиците в София - казват "никаква оставка". Хората три пъти са давали вота си на доверие на ГЕРБ, припомни Велчев.

"Как да съществува силна държава без силни единни институции" - попита той и посочи, че това сега е война на институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Има предложение *** да остане само ПП.ХОРАТА ОТ КЪРДЖАЛИ С НИЩО НЕ СА ВИНОВНИ.ТЯ ТАМ Е САМО СНАХА
26
1
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Проблемът на такива като Велчев е, че обвързват бъдещето на България с една определена личност, а не идея или идеология, визия и т.н. и в този ред на мисли, тяхното притеснение е повече притеснение с тях какво ще стане "след", а не какво ще стане със самата държава. Ако след Бойко дойде Бойко, те са спокойни, но сега вече нещата не са сигурни;))) и затова не подават оставката. Какво ще стане "след"? Ами ще берем плодовете на вашето управление, г-н Велчев! Нима, досега е било по-различно?
25
0
 
0
 
! Отговори
Курти преди 3 години
На Държавата или В Държавата.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Методи Лалов е пуснал записи на физиономиите,подкрепящи избирането на Гешев и на младежите от протеста.Два паралелни свята.А някои нямат срам от Бога!
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснете си днес записа от тържеството по откриването на нова църква от премиера Борисов и там ще видите дали народа му иска оставката или не. Почти в всички му ръкопляскаха и го поздравяваха.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Провал на САЩ в Белорусия.
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рекордно търсене на злато.Ръст на недоверието към долара.
20
3
 
4
 
! Отговори
КЪВ Е ТОЯ?! преди 3 години
ВЕДНАГА ОТЧЕТ НА ЦЯЛАТА ДЕПУТАТСКА КАРИЕРА, ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ!ВЕДНАГА! АМА ВЕДНАГА!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вучич приехал в Вашингтон, и при посредничестве Трампа заключил экономическое соглашение с Косово.влиянию Москвы на Балканах (как его видят путинцы сегодня) окончательно придет конец. Строить политику со странами, имеющими с Россией исторически хорошие отношения (Болгария) в Кремле не умеют.
18
1
 
1
 
! Отговори
Спокоен българин преди 3 години
Ох, кога ще ни дойдат едни обствоятелства в Света където животът да е сигурен и спокоен, да живеем сигурно и спокойно при демокрацията и капитализма, които както знаем са най-добрата система, да се радваме спокойно на живота, да нямаме грижи и да си угаждаме на желанията и да се забавляваме, ох!
17
2
 
9
 
! Отговори
Селго преди 3 години
Такъв страх ви тресе, че не знаете какво да правите, сами си го надробихте.
16
2
 
13
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 3 години
КЪФ Е ТОЯ?! КАТО КЪФ СЕ ЦАНИ? ЗАЩО НЕ СМЕ ГО ВИЖДАЛИ НИТО ВЕДНЪЖ ЗА 10 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ?ДЕПУТАТ АНОНИМНИК?
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рита ТумбергА твоята цел май е да напълниш своето, а?
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво може да очаквате от Държава, която си трови собствените граждани , които критикуват кремъл. Русия не може да преглътне още, че България е в ЕС и НАТО и затова си назначи пРезидента Радев. Това е жестоката истина. Затова няма Борисов да подаде оставка.
13
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е че в момента ГЕРБ нямат алтернатива. Останалите са политикани жадни за власт на принципа- стани да седна аз. Аз не си спомням такава лумпенщина и хулиганщина в центъра на София за тези години, което показва нивото на опонентите на ГЕРБ и Борисов.
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто е - оставката или отстраняване на Радев няма да повлияе на протестите, напротив - тогава няма да ги обвиняват, че вдигат юмрук против Свещените тикви! Оставката на Боко тиквата ще доведе на секундата до успокояване на напрежението! На Гешев - просперитет!
11
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди да има избори трябва президентът да си е подал оставката, а БСП да бъде закрита и забранена. За да няма опасност на власт да дойдат антибългарски елементи.
10
1
 
9
 
! Отговори
Хмммм.... преди 3 години
ПАЛЕЦ НАГОРЕ, ако НЕ СТЕ виждали този човек НИКОГА.Палец надолу, ако сте го виждали някога.
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно е прав. българските социалистически *** ще доведат до нова катастрофа.
8
5
 
11
 
! Отговори
Рита Тумберг преди 3 години
Целта е Борисоф да напълни още едно чекмедже