Плевнелиев: Радев отказва да играе ролята на държавен глава

Той обясни, че е дълбоко потресен от случилото се преди седмица
13 сеп 2020 10:38, Петя Славова
430
Плевнелиев: Радев отказва да играе ролята на държавен глава
Снимка: БГНЕС

"Аз съм дълбоко потресен от това, което се случи само преди седмица, когато президентът отиде в Народното събрание, изправи се пред полупразната зала и каза: Искам оставката ви", т.е. държавният глава брутално наруши Конституцията и законите на държавата пред очите на целия народ", каза пред БНТ президентът Росен Плевнелиев.

"Днес не сме чули нищо от БСП, още повече от техния президент Румен Радев, който постоянно повтаря първо оставки, пък после ще видим какво ще правим", каза Плевнелиев.

Още по темата

"От гледна точка на интереса на обикновения гражданин, на обикновения избирател, днес трябва да си дадем сметка къде се намираме всъщност. Има сблъсък на два лагера. Едните яростно искат оставките на другите, същевременно обаче няма никакво доверие, самият президент на Републиката отказва да играе мост между едните и другите. Отказва да играе ролята на държавен глава, такава каквато е присъща на един демократично избран президент, не на демократична парламентарна република", продължи Плевнелиев.

По думите му се намираме се в една критична ситуация. "Не е важна съдбата на правителството или на парламента. Важно е обаче как ние като нация имаме план да минем през тази криза, така че да надградим, а не да нарушим нашата демокрация и да дадем отново ускорение на европейското развитие. За мен като обикновен човек това е важно", категоричен бе Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


430
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
5
 
! Отговори
до чич Някой си преди 3 години
абе пич разбрахме те, ходи се зоби с киселото си грозде. Ставаш досадно обяснителен.
176
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз нищо не си спомням за този президент освен,че плюеше приятелят на Борисов Путин
175
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кънчоТози човек показва какво е да си нормален Българин!Радев с хнищо не го е доказал, да не говорим ,че изобщо не изпълнява длъжнотта си на президент за която получава заплата.
174
6
 
8
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 3 години
До Анонимен Някой трябва да разбута *** малко, за да видим какво ще излезе. Всички са крадливи - нямам съмнение. Но след толкова скандали е закономерно Борисов да стане политически труп като Станишев.
173
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
217Задокеанските му спонсори, на които вярно служеше като куче-***, сега му инжектират "мисли" после му плащат изявите, да излъчва каквото са му казали.Така се появяват всяка седмица тези отвратителни "събития" в медиите.
172
2
 
0
 
! Отговори
чич Петю преди 3 години
До до чич Петюзначи ако ти киселее, кажи на жена си да оплакне мидите. а проекциите и интерпретациите ги кътай на ал бънди у потника "na balgar1a"
171
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев и хунтата му не могат да понасят хора със собствено мнение , затова непрекъснато плюят по Плевнелиев.
170
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 211Самоо един човек имащ нещо общо с "амбреажи" може постоянно да говори за такива, тъй че или си автомобилен техник, или .... ? А ....?
169
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 192Миналата седмица един МиГ 29 с руски пилот беше свален в Либия. Така и никой не разбра кой го е свалил. Някой казват, че е Ф-22 но няма потвърждения:))))
168
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За този се знае,че и магаре да бяха сложили на неговото място щели да го изберат...и той си замълча като ***...А иначе отдавна се знае,че е в гейдружинката *** на дъртияпедераср Борисов...
167
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и защо изобщо някой му иска интервюта или мнението му Абсолютно безполезна личност за държавата ни
166
7
 
11
 
! Отговори
кънчо преди 3 години
тоз плазмодий само дига рейтинга на Радев. Такъв сервилен човек другаде няма
165
4
 
6
 
! Отговори
от първия съпруг преди 3 години
Първият съпруг на Роси се е заклел пред приятелки че никога не е изневерявал на Роси и че рогатаму са от съпругите му
164
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 192/203"Пък за Грипените колко са Ок , хайде без приказки от една жена каза....в близък бой д руснак и Ф и СААБ да загинали ... "Затова ли Ф-16 води със над сто отстреляни руски кошници на НУЛА, защото "в близък бой Ф е загинал"?:)))
163
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, каскет е любимия ти главен прокурор и представител на ОПГ ГРОБ, изтичай на протеста да обясниш, че са каскети, да ти оформят и на теб каскетчето.
162
2
 
6
 
! Отговори
И сега е така преди 3 години
дъ гранд Мути оф дъ Розалинден споделила че есенно време когато в семейството копували моркови за зимнина че от малък след первият си полов акт, когато в леген с ледени парчета Розен седи една седмица,той като види моркови се крие в мазето крещейки не не не бе,а сабалем се разхожда с лакирани нокти,сутиен с разкъсани презрамки, бекини с раздрано дъно и с начервени устни.сам в къщи с есенни моркови да не се оставя-ще опозори живите си деца, ще нанесе удар по ГЕРБ и ще оскверни ругъта си
161
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 201"За разлика от нас Росенчо е сериозен ***!"Коментарите преминаха от политически към сексуални.Момчета, явно проблемът е по-сериозен от маниерите ви. Чувал съм, че латентно хо*осек*уалните постоянно правят такива референции. Да не би .....? А ...?
160
0
 
2
 
! Отговори
до чич Петю преди 3 години
еми щом питаш явно ти киселее, аз ям смокини те не са кисели
159
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай ГрозданНикой освен Радев не е държал погребални речи навръх нова година.
158
3
 
1
 
! Отговори
до 192 преди 3 години
е и мислиш Конгреса ще каже не на страна от НАТО на южния фланг. Какво толкова, ВПК на САЩ трябва фа продава. Пък за Грипените колко са Ок , хайде без приказки от една жена каза....в близък бой д руснак и Ф и СААБ да загинали, но това е за други форуми и специалисти.