Сачева: Вчерашната блокада бе политическа злоупотреба с хората с увреждания

Социалният министър заяви, че не се обсъжда подаване на оставка от правителството
17 сеп 2020 10:12, Нели Христова
205
Сачева: Вчерашната блокада бе политическа злоупотреба с  хората с увреждания
Снимка: БГНЕС

"Не може да се иска върховенство на закона, а той да се нарушава непрекъснато. Политическата злоупотреба с каузите на хората с увреждания е възмутителна". Това заяви социалният министър Деница Сачева пред bTV. В случая от вчера с барикадиралите се в сградата на Народното събрание ставало въпрос именно за подобна политическа злоупотреба, защото майките на деца с увреждания са били с представители на Изправи се.бг.

“Виждам порочно да се злоупотребавя с тази кауза. Момчето, което беше вчера - Христо, е на 24 г. и би трябвало с психолог да го питаме за неговото мнение, защото той все пак е пълнолетно лице. Има ред за влизане в сградата на Народното събрание за всички и Мая Манолова не може да иска специален за нея", заяви социалният министър. Целта била провокация и да се влезе в медиите на всяка цена. Очевидно щяло да бъдем свидетели на много провокации в следващите месеци.

"Няма как да искаш демокрация и да заглушаваш гласа на демокрацията, като блокираш хора в телевизионни студиа, каза Сачева. Тя е категорична, че не се обсъжда подаване на оставка от правителството. Обсъждали се теми като бюджет и подкрепа на хората.

"Не приемам определението за спасителен пояс за проекта на Конституция", каза Сачева. Концесията за плаж на фирмата на Марешки е била определена още в началото на годината и нямало връзка със събраните подписи.

"Не си правим тънки сметки, ако опозицията не желае да подкрепи актуализация на бюджета за повече пари за хората, това което ние трябва да свършим ще го направим и ще предложим правилните решения”, коментира социалният министър. Решението кой ще бъде следващият премиер щяло да се вземе на следващите парламентарни избори през март.

"Чувам, че г-н Христо Иванов често споменава моето име, но не мога да отвърна същото за него, защото той не е в моите мисли. Оставката му като министър навремето беше политическо дезертьорство и отказ за поемане на отговорност”, коментира Сачева. Разговорите й за личности не били приоритет.

Ако фактите се променят трябва ли да стоите на мнението си от преди 10 години, попита Сачева. Тя е категорична, че няма нещо от което да се срамува в изречени думи през 2013 г. и сега. И припомни, че не е била приета в “Демократична България”, а от миналата година е член на ГЕРБ.

"По мярката 60/40 бюджетът на фонда е увеличен с 1 млрд. и той ще запази почти 350 000 работни места. Разговорите за пенсиите предстоят, имаме готовност да се продължи с допълнителните 50 лв., има възможност и за преизчисляване на пенсиите”, каза Сачева.

Според нея е по-добре да се избере варианта с преизчисляване на пенсиите. Няма пари, които да се пилеят в този момент, използват се всички налични ресурси и механизми, за да имаме по-голям буфер, категорична е Сачева. Ще бъде предложено и увеличение на минималната работна заплата от догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хакимян не става за водещговори бързо и не изслушва хоратазадава заучени въпроси нямат връзка с разговора
76
2
 
18
 
! Отговори
Да преди 3 години
Ако от ГЕРБ бяха направили нещо подобно , протестърите щяха да ги изкарат фашисти и манипулатори !
75
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачева ми прилича на надзирателка в женски концентрационен лагер през Втората Световна Война!!! Противна ми е и на външен вид, и като поведение!
74
3
 
22
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Оставка на Костинбродското Кречетало с двойното дъно -най-голямата манипулаторка на болните хора в днешната истори на България.Най-голямата манипулаторка на изборите, прочула се заедно с Баречката с лъжите за автобуси с двойно дъно - превозващи бюлетини в Костинброд
73
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не се търпи вечеЕ как! Аз съм сигурен, че герберастки *** само честно казва!Кажи честно , вчера никой не е бил пред партийния дом и никого не са изкарвали, нали?Гербераст=Истина хахахаххахаха
72
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
луда простотия, наглост, безочие, анархия и хаосТцтцтц... Истерични ставате вече. Споко бе, нали уж сте умни, като паднете от власт, ще си намерите работа и извън крилото на партията :)
71
12
 
8
 
! Отговори
ПОЗОР! преди 3 години
Тая си качи 3 пъти телесната маса откакто спря да плюе по герберастите и започна да лъже в хор с ШАЙКАТА!Като и гледам двете шкембета на гушата и петната по кожата, няма да лае още дълго!
70
14
 
2
 
! Отговори
толерантен преди 3 години
Герберастията е политическа злоупотреба с увредените 80% в България.
69
7
 
16
 
! Отговори
Не се търпи вече преди 3 години
Хора казвам ви честно, последния път когато гласух беше преди над 10 години, сега обаче тази луда простотия, наглост, безочие, анархия и хаос, които върлуват по улиците на София под названието - "Протестиращи", ме кара да изляза, да отида до урните и да пусна бюлетина за Герб!!!!!!!!!!!!!!!!!!
68
13
 
2
 
! Отговори
Кратун преди 3 години
Гадни мазни ГЕРБери са окупирали микрофоните и си позволяват да дават определения на несъгласните с тях! Защо не дадете микрофона на потестирашите, за да чуем и тях? Дебелашки номера!
67
8
 
0
 
! Отговори
до калеко преди 3 години
Храчков ти ли лигльо?Ще играят шамарите пак!
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичо Гошо,Аз ти масжирам простата, ето ми палците дръж се за тях.
65
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама трябва да има някакви закони и ред в тая държава! Има си ред как и кога да влезеш в Парламента!Хептен я обърнахте на свободия и анархия!
64
11
 
3
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
Калеко Алеко,така ша та плюща през гащите герберско пиндосче!
63
6
 
18
 
! Отговори
Оставка Отровители преди 3 години
Оставка на Отровната сестра ГалеваОставка на Отровния ФигурантОставка на Отровното ТриоОставка на Отровните крякащи майки.Оставка на отровната ИмпексоваОставка на Отровния *** Копейкин
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лично съм влизал в дома на комшията като пуска музика посред нощите и го изкарах от чехлите !После той да ходи да се жалва, да види как се чака на милиционер да върши работа за без пари!Естествено от тогава вече над 10г. нищо! Когато се налага ще вслизаш да! Стига да имаш основание!
61
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предизборни трикове смешни са вече тези майки дадоха им сума пари какъв още го искат
60
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако всички пенсионери излязат и блокират движението като снощната пенсионерка,правителството ще падне за 1 час...но се злоупотребява с това,че пенсионерите са пасивни заради възрастта си,а и са разделени,заради интригите на Боко тиквата...вместо да индексира пенсиите,той им подхвърля подаяния...
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко АлекоВиж ***, разбирам че не сме "идеални" като турч етата, но поне пишем за проблемите ни, не като вас да сме *** :)))Хубав ден ти желая, аз също мога да съм социопат, но поне го осъзнавам :)))
58
5
 
10
 
! Отговори
До анонимен преди 3 години
Добре, айде кажи как да ги изкарат от там,много ясно че трябва да ги вдигнат на ръце и да ги изкарат! То по тая логика файда започнем да влизаме навсякъде!Да влезем в Кауфланд щото не ни харесва нещо или на летището или в затвора или в полицията или в дома на комшията щото не ми харесва че пуска музика и да викам вътре оставка.....