Сачева: Вчерашната блокада бе политическа злоупотреба с хората с увреждания

Социалният министър заяви, че не се обсъжда подаване на оставка от правителството
17 сеп 2020 10:12, Нели Христова
205
Сачева: Вчерашната блокада бе политическа злоупотреба с  хората с увреждания
Снимка: БГНЕС

"Не може да се иска върховенство на закона, а той да се нарушава непрекъснато. Политическата злоупотреба с каузите на хората с увреждания е възмутителна". Това заяви социалният министър Деница Сачева пред bTV. В случая от вчера с барикадиралите се в сградата на Народното събрание ставало въпрос именно за подобна политическа злоупотреба, защото майките на деца с увреждания са били с представители на Изправи се.бг.

“Виждам порочно да се злоупотребавя с тази кауза. Момчето, което беше вчера - Христо, е на 24 г. и би трябвало с психолог да го питаме за неговото мнение, защото той все пак е пълнолетно лице. Има ред за влизане в сградата на Народното събрание за всички и Мая Манолова не може да иска специален за нея", заяви социалният министър. Целта била провокация и да се влезе в медиите на всяка цена. Очевидно щяло да бъдем свидетели на много провокации в следващите месеци.

"Няма как да искаш демокрация и да заглушаваш гласа на демокрацията, като блокираш хора в телевизионни студиа, каза Сачева. Тя е категорична, че не се обсъжда подаване на оставка от правителството. Обсъждали се теми като бюджет и подкрепа на хората.

"Не приемам определението за спасителен пояс за проекта на Конституция", каза Сачева. Концесията за плаж на фирмата на Марешки е била определена още в началото на годината и нямало връзка със събраните подписи.

"Не си правим тънки сметки, ако опозицията не желае да подкрепи актуализация на бюджета за повече пари за хората, това което ние трябва да свършим ще го направим и ще предложим правилните решения”, коментира социалният министър. Решението кой ще бъде следващият премиер щяло да се вземе на следващите парламентарни избори през март.

"Чувам, че г-н Христо Иванов често споменава моето име, но не мога да отвърна същото за него, защото той не е в моите мисли. Оставката му като министър навремето беше политическо дезертьорство и отказ за поемане на отговорност”, коментира Сачева. Разговорите й за личности не били приоритет.

Ако фактите се променят трябва ли да стоите на мнението си от преди 10 години, попита Сачева. Тя е категорична, че няма нещо от което да се срамува в изречени думи през 2013 г. и сега. И припомни, че не е била приета в “Демократична България”, а от миналата година е член на ГЕРБ.

"По мярката 60/40 бюджетът на фонда е увеличен с 1 млрд. и той ще запази почти 350 000 работни места. Разговорите за пенсиите предстоят, имаме готовност да се продължи с допълнителните 50 лв., има възможност и за преизчисляване на пенсиите”, каза Сачева.

Според нея е по-добре да се избере варианта с преизчисляване на пенсиите. Няма пари, които да се пилеят в този момент, използват се всички налични ресурси и механизми, за да имаме по-голям буфер, категорична е Сачева. Ще бъде предложено и увеличение на минималната работна заплата от догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руския сценарий е очеизваден. Мая Кюстендилската ***, трябва да заеме мястото на Волен Сидеров и Атака. След като остана тази ниша празна а във всяка страна има окло 5% безгранично простокухи хора, те трябва да се консолидират зад някого.Парите ги има, най тъпииитее гласоподаватели са тук, мача е игран, давай Мая(болукбезмерен) ти си.
56
9
 
5
 
! Отговори
МВР преди 3 години
Никого не сме изкарвали от партийния дом!Там даже никой не е и имало!Сцените по телевизиите са платени от черепа и снимани на зелен екран.Всъщност пред партийния дом хвърляха цветове от рози и викаха ура!Ние плащаме на децата с увреждания по 10к месечно, но хакери на черепа прихващат преводите и им оставят по 300лв!Само Бойко Премиер, Президент и цар на всички българи!Е не само и Ердоган също!
55
3
 
14
 
! Отговори
НСО преди 3 години
НСО извади майките, а не полицията!Не заблуждавайте хората!
54
3
 
2
 
! Отговори
KNDR преди 3 години
Народно ДЕМОКРАТИЧНОТО правителство на Корейската Народно Демократична Република (Северна Корея) осъжда всяко погазване на закона и демокрацията от гражданите както и запушването на устата на демокрацията от тези хора с увреждания, майки, върнали се от чужбина студенти, интелигенти и тн.
53
6
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Беше злоупотреба и с болното дете на една от "Системата Ги убива" ... "Зажгрижената майка" беше завлякла болното си дете в Парламента, без да се съобразява със специфичните му нужди ... по същият начин по който преди го разкарваше по Катуните на протестърите ... !!!
52
4
 
17
 
! Отговори
Съжалявам ви всички преди 3 години
Предизборната кампания започна :)))Най-*** е че използват майките и обикновените простовати хора за това!Като ги гледам вечер на протеста ги съжалявам, обиколили хаджи Генчо като овце и блеят ли блеят и клатят глави!Хаджи Генчо дето има съмнения че е обвързан с подземния свят!И тези хорица не знаят че помагат на тези тримата да влязат като депутати от Демократична България, това е целта мили наивни хорица:)))
51
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешката на майките беше че мислеха че бандитите от полицията няма да посмеят да пребиват жени, да ги ритат и изнасилват. Или да бият с палки и боксове момче на инвалидна количка.Разберете, това са престъпници те няма да се спрат пред нищо ще убиват още и още
50
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая постави рекорд за най-мразен да кажем човек за най-кратко време.Утре какво ще обясняваш на децата си, като се връщат бити и разревани от справедливия гняв на съучениците им?Такива безнравствени изча,дия не мислят толкова надалеч.Другите ще си уредят сметките в чужбина и каналите за бягство на целите семейства, но ти си една ПРОCTA ПYTK.... БУШОН!
49
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе бих използвал думата "дама", но си прав, мисля си....
48
8
 
5
 
! Отговори
Джеймс Пардю преди 3 години
Всичко това е с подкрепа на полицейска и съдебна система, която Борисов и ГЕРБ контролират до голяма степен.Това е система, създадена за корупция в голям мащаб. Както демонстрантите знаят, това е и система, която задушава индивидуалната инициатива, потиска пресата и обезкуражава чуждестранните инвестиции. Всичко това насърчава младите българи да напуснат страната си, за да намерят бъдещето си в други по-отворени и демократични общества.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хакимян не става за водещговори бързо и не изслушва хоратазадава заучени въпроси нямат връзка с разговора
46
7
 
14
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
Мая Манолова, като е толкова съпричастна към съдбата на Крещтящите майки,дали една вечер е спала в палатките опънати на площада.Насъска ги насъска ,и тихомълком се изнася към къщи.Бърза да не изпусне да налапа ,пожарникарсия маркуч на на бившия Военен Министър.Абе, много фъфли ,като говори.Не е странно , а е ясно.
45
9
 
7
 
! Отговори
Джеймс Пардю преди 3 години
Борисов създаде система с много от отличителните белези на еднопартийна държава. Той ефективно унищожи политическата опозиция в страната чрез широкото използване на сплашване, местна корупция и предполагаемо купуване на гласове на масово ниво в общностите. Управляващата партия - Партията "Граждани за европейско развитие на България" (ГЕРБ) - постепенно консолидира властта за сметка на демокрацията и развитието.
44
4
 
11
 
! Отговори
питанката преди 3 години
Аз искам социалната министърка да покаже какви пари дават на тия *** и ***, които удобно крият зад наименованието "хора с увреждания". Непрекъснато майките искат привилегии, до кога! За нормалните ни деца никой не е подсигурил толкова специални грижи. Тези деца никога няма да работят и да спечелят една стотинка, но настояват за все повече разходи от нашите пари. Това не е хуманно спрямо работещите!!!
43
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джеймс Пардю: Време е Европа да се намеси и да помогне на българите
42
5
 
17
 
! Отговори
Бойкот на лумпените преди 3 години
Оставка на Костинбродското Кречетало с двойното дъно.Оставка на Фигуранта.Оставка на г-жа Лъжа.
41
7
 
14
 
! Отговори
Прост народ чуек преди 3 години
Аз не мога да разбера логиката на простия бай ***!?Влизаш на забранени места,биеш полицаи и после като се опитват да те вразумят ти започваш да плачеш и да се оплакваш че имало насилие! Ама то не стига че ги галят с перце ами пак плачат,щото в друга държава щяха да ги пребият като кучета!И моля ви се снимки изпращат по Европа, сами си злепоставят по лъжовен начин държавата и на кой мислите вредят, на всички нас естествено!
40
4
 
16
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания, госпожо Сачева ! Пълна подкрепа за легитимното правителство, много успехи и занапред ! Кресливите , неблагодарни майки трябва да влезнат в затвора час по-скоро !
39
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Злоупотребите по правило са от страната на гербавите престъпници!Оставка на лоената ОПГ!
38
3
 
15
 
! Отговори
ПКП преди 3 години
***- Продажната Крушовицка По,.т..ка - на кратко - бесеоарката - г-жа Лъжа да каже защо не иска да се явява на редовни избори. С тези 80-%-ови д-е-б-или , ли иска да вземе властта и да направи де-б-и-лно комунистическо управление