Сачева: Вчерашната блокада бе политическа злоупотреба с хората с увреждания

Социалният министър заяви, че не се обсъжда подаване на оставка от правителството
17 сеп 2020 10:12, Нели Христова
205
Сачева: Вчерашната блокада бе политическа злоупотреба с  хората с увреждания
Снимка: БГНЕС

"Не може да се иска върховенство на закона, а той да се нарушава непрекъснато. Политическата злоупотреба с каузите на хората с увреждания е възмутителна". Това заяви социалният министър Деница Сачева пред bTV. В случая от вчера с барикадиралите се в сградата на Народното събрание ставало въпрос именно за подобна политическа злоупотреба, защото майките на деца с увреждания са били с представители на Изправи се.бг.

“Виждам порочно да се злоупотребавя с тази кауза. Момчето, което беше вчера - Христо, е на 24 г. и би трябвало с психолог да го питаме за неговото мнение, защото той все пак е пълнолетно лице. Има ред за влизане в сградата на Народното събрание за всички и Мая Манолова не може да иска специален за нея", заяви социалният министър. Целта била провокация и да се влезе в медиите на всяка цена. Очевидно щяло да бъдем свидетели на много провокации в следващите месеци.

"Няма как да искаш демокрация и да заглушаваш гласа на демокрацията, като блокираш хора в телевизионни студиа, каза Сачева. Тя е категорична, че не се обсъжда подаване на оставка от правителството. Обсъждали се теми като бюджет и подкрепа на хората.

"Не приемам определението за спасителен пояс за проекта на Конституция", каза Сачева. Концесията за плаж на фирмата на Марешки е била определена още в началото на годината и нямало връзка със събраните подписи.

"Не си правим тънки сметки, ако опозицията не желае да подкрепи актуализация на бюджета за повече пари за хората, това което ние трябва да свършим ще го направим и ще предложим правилните решения”, коментира социалният министър. Решението кой ще бъде следващият премиер щяло да се вземе на следващите парламентарни избори през март.

"Чувам, че г-н Христо Иванов често споменава моето име, но не мога да отвърна същото за него, защото той не е в моите мисли. Оставката му като министър навремето беше политическо дезертьорство и отказ за поемане на отговорност”, коментира Сачева. Разговорите й за личности не били приоритет.

Ако фактите се променят трябва ли да стоите на мнението си от преди 10 години, попита Сачева. Тя е категорична, че няма нещо от което да се срамува в изречени думи през 2013 г. и сега. И припомни, че не е била приета в “Демократична България”, а от миналата година е член на ГЕРБ.

"По мярката 60/40 бюджетът на фонда е увеличен с 1 млрд. и той ще запази почти 350 000 работни места. Разговорите за пенсиите предстоят, имаме готовност да се продължи с допълнителните 50 лв., има възможност и за преизчисляване на пенсиите”, каза Сачева.

Според нея е по-добре да се избере варианта с преизчисляване на пенсиите. Няма пари, които да се пилеят в този момент, използват се всички налични ресурси и механизми, за да имаме по-голям буфер, категорична е Сачева. Ще бъде предложено и увеличение на минималната работна заплата от догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 122Лъжеш!Това което разказваш или си го сънувал или си го преписал от някъде!Тогава нямаше такава дигитализация (компютри) като сега, които веднага ти дават дали си платил или не! Обикновено това е софтуер от вида на SAP, който борави с огромни бази от данни! Тогавашните компютри бяха 8 битови до 16 битови т.е. бавни. Отговора дали си платил сега идваше седмици след запитването! Тъй, че лъжеш, но защо не знам! Погледай малко Киро Брейка в тубата!
176
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачева се извиси като Еверест над блатото на протеста!
175
1
 
0
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Намерили и премерили ,3 ИЗНУДВАЧКИ ,които не системата а ГАЛЕВИЦА ги убива. Я да са Германия, щяха да ядат дървото. Дадоха им месечни по 1100 лв, + куп привилегии. Майките, та майките ,само тия 3 кукундели ли са майките ..А КЪДЕ СА БАЩИТЕ.ТЕ НЕ ПЛАЩАТ ЛИ ИЗДРЪЖКА ЗА ТЕЗИ ДЕЦА????? Извънбрачно ли са им родени ???? А колко получават пенсионерите работели по 30-40 год. 300-400лв./мес. Че с тези пенсии само лекарствата не могат да си купят, камо ли на море да отидат КАТО ТЕЗИ МАЙКИ.
174
0
 
3
 
! Отговори
Стига с тия преди 3 години
Те ли са фундамента на обществото?"Гушите им пълни и сега повръщат."
173
0
 
7
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Тази е почти толкова неподготвена за поста си, колкото беше Барни. С конкурс ги избират, сега да ви видим опашките един по един. Най -добре вкупом.
172
4
 
2
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Чета,гледам и се наслаждавам на българската злоба и простотия?!Не знам съществува ли в света подобно племе на нашето?!То злобарщина,то ***,ащина,то им,бе,цилщина и препотентност до козирката!!На един му малки пенсиите,на друг му много високи най ниските,щото се изравнявали с нормалните!!Нема угода!!Един ден на Бойко ще му изградят,може би преживе една 100 метрова статуя,нагъзена с гол *** и ще минаваме да му целуваме онова място,че се е нагърбил да си губи времето с подобна долна напаст!
171
0
 
3
 
! Отговори
London преди 3 години
До BatmanИ тази с какво е подговена ??С дипломи за завършен TOURSM ....една проста ***.
170
0
 
4
 
! Отговори
гост преди 3 години
Тебе #Кой те постави за министър и с каква поръчка?
169
1
 
7
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Не зная каква е тази пенсионна политика, но вдигайки неколкократно само минималната пенсия направихте така, че тези, които не са работили вече взимат колкото тези, които са се осигурявали цял живот. Не им ли минава през ума на гениалните ни управляващи, че това ще накара работещите да се осигуряват на минимална заплата, защото това очевидно няма значение за пенсиите. Пълно безумие!
168
5
 
2
 
! Отговори
Неутрален преди 3 години
Ами в случая е права.
167
10
 
2
 
! Отговори
Batman преди 3 години
Това е най-подготвения човек в България в момента за вътрешните ни работи. Дано след Бойко - Сачева да е премиер на България!
166
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дебелоокожа, дебелооча, нагла, каквото и да изредя все е малко за тази герберска по-д-лога.
165
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе ей, герберасти долни, абе вижте социално какво прави с пенсионери, инвалиди и деца ,ама вие и тука намирате да плюете по Президента Радев. Вижте се какви простаци и жалки хора сте.Да сте си задържали плевня, що го изпуснахте, да сте си избрали вашата майка цецка, а не сега да злобеете срещу Радев само защото е посмял да критикува герберските мутри и ви казва че "царят е гол".
164
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сачева, много добре знаеш че новия метод на изчисление на инвалидните пенсии дефакто изхвърля най-тежко болните от асистент, което не е глезотия а животонеобходимо.И искате да смените майките с 24 часовата грижа с асистенти за 2-3 часа и да им плащате колкото на майките за 24часа.Какво е това ако не геноцид и престъпление.Пробутвате разни депресии и аутизъм и прочие за инвалидност а за сметка на тях изхвърляте асистентите на тежко болните и слепите и заменяте родители и близки им с вашия контигент, които разбира се не се грижат за тях както майките.Махайте се, политиката ви е такава че освен з
163
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименще отида да уринирам при другаря Радев, ако не ме пуснат - в краката на гвардейците в национален ефир...по-добре се изтропай в yшанкaта на Радев :) Голям кеф е, но няма да те дават по ТВ!
162
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачева: Вчерашната блокада бе политическа злоупотреба с хората с уврежданияизперкалите кaмyнизи на друго не са способни. Гнycната червена cгaн е толкова тъпa, че нищо ново не може да измисли. Дай им да се търкалят по земята, да крякат по прозорците и да ceraт в градинките.
161
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе какво ни обясняваш нещо което виждаме и изпитваме на гърба си.Окрадохте пенсиите на хората,с пълен стаж взимат по-малко от тия неработилите изобщо, сега щяла да "преизчислява".Борисов подхвърля жалки стотинки сега та да спечели някой глас и да "омилостиви" окрадените пенсионери, ама никой свестен пенсионер няма да му се върже, така че обирайте си крушите и да ви няма.Защо нагнетявате напрежение и не отидете на избори сега ми непременно пролетта да бъдели, това заинатяване само разкрива истинските ви цели-да стоите вечно и да прокарвате мутренски закончета.
160
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
значи може вашата герберска Система да ги убива и подлага на геноцид което е престъпление, но когато решат да протестират било "злоуботреба", така ли? Значи те не могат да протестират срещу вас а само да ви ръкопляскат и хвалят.
159
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от утре и аз с Мая и телевизиите ще ходя на тоалетна, ама тази в НС явно не я дават, ще отида да уринирам при другаря Радев, ако не ме пуснат - в краката на гвардейците в национален ефир... все пак това е мое изконно демократично право, а и физиологична нужда и никой няма право да го нарушава!!!
158
9
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"политическа злоупотреба"...?!?!?!..Абе хора,защо давате на тая,оная от Кърджали,Боко и придворните му да си отварят изобщо устите?!