Нинова vs Борисов: Взима заеми да ги пилее през прозореца на джипа

Цената на политическото му оцеляване плащал целият народ
360
Нинова vs Борисов: Взима заеми да ги пилее през прозореца на джипа
Снимка: БГНЕС

Червената шефка Корнелия Нинова остро разкритикува управляващите заради новия заем, който беше взет на 15 септември.

Според нея целта била премиерът Бойко Борисов да харчи парите за собственото си политическо оцеляване, но цената за това се плащала от всички. Нинова настоя, че Борисов дължи няколко отговора.

"Първо - защо се появи нужда от нов дълг. Нали преди няколко месеца Борисов твърдеше, че не се налага да взимаме заем, защото в резерва има 9 милиарда лева", отсече тя.

По думите й в момента 20% е държавният дълг спрямо БВП.

"Защо трябваше да се имитира дълг на международния пазар, след като специалисти казват, че е по-лесно такава сума да се пласира на вътрешния пазар. При свитото търсене и намаляващия износ емитирането на вътрешен заем би решило наши, вътрешни икономически проблеми", настоя Нинова.

Според нея твърденията на правителството, че заемът е взет при изгодни условия, не са адекватни.

"Ще стимулира ли този заем икономиката или ще бъде изхарчен предизборно, непрозрачно и не по правилата? Срещу тези пари няма никакъв план за постигане на растеж, някой ще каже, че има развити държави с по-висок дълг спрямо БВП, но там се инвестират финанси в повишаването на стандарта на живота а у нас се пилеят през прозореца на джипа", обвини Нинова.

"За 10 години управление Борисов е взел 30 милиарда лева заеми срещу това обаче пада качеството на живота, увеличават се неравенствата, околната среда става все по-незадравословна и всичко това - заем срещу влошен стандарт на живот, който се плаща от целия народ", скочи тя.

"Всички плащаме за неговото политическо оцеляване. Борисов не си взе поука и продължава по същия начин. Всеки ден оставане на това правителство е вредно, вече става все по-очевидно, че е решението на много въпроси се корени в оставката му. Борисов ни пропиля 10 години, пропилява настоящето, да не позволяваме да пропилее и бъдещето“, обобщи червената шефка.

В отговор министърът на финансите Кирил Ананиев призова Нинова, когато говори за толкова сериозен въпрос да се подготви или да даде думата на някой, който разбира от тази тема.

Според него заемът е изключително изгоден за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
15
 
2
 
! Отговори
питанье преди 3 години
Другарят Б.М. Борисов е осъден за лъжа от Елена Йончева! А защо троловете тук се правят, че такова нещо няма?
193
1
 
10
 
! Отговори
Курнелия жаалка... преди 3 години
Присмял се хърбел на щърбел...
192
5
 
18
 
! Отговори
Шофера преди 3 години
***, *** заспала, тези заеми на 70% покриват падежи на предишни заеми изтеглени по времето на вашите управления. Останалите 30% покриват пак вашите социални искания за по-всикои обезщетения заради ковид-а. Нали затова ревахте, че ББ докарал ковид за да ви умори. С Мая кюстендилската слива сте си лика прилика. Можете да се хванете под ръка с оня палчо он президенството и да изтанцувате танца на трите умиращи лебеда. *** прости нагли ***.
191
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25"Бойко,със заеми даже ти можеш да си премиер."А на твоите *** троглоиди-азиатци нито субсидии, нито заеми им дават - ЩО така?
190
4
 
10
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Корнито сигурно кара след него и ги събира в торбички за нов Техноимпекс !
189
5
 
27
 
! Отговори
ТехноИмпекс преди 3 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ?
188
1
 
24
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
До всички избиратели по градове,села и паланки!!Не избирайте Борисов и ГЕРБ за да не пилеят народните пари на кака ***,през прозореца на джипа,да ви оправя пътища,площади,мостове,гари,църкви градинки!Според ръководството на ком.партията това е пилеене на народнипари,а както знаете от опит,народните пари са на БКП,БСП партийците!!Така,че гласувайте за Корни Импексова и тя ще се погрижи за парите ви да спинкат на сигурно по офшорни сметки,а не да ги пилее Борисов за ваши прищевки!!
187
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарката Нинова ,дори някога да казва истината (в което дълбоко се съмнявам) никой не и вярва.Правилно са я оценили ,като са я нарекли г-жа ЛЪЖА.
186
3
 
13
 
! Отговори
гербер преди 3 години
До еха. Не знам дали си наясно, но това е един от най-баналните и глу.пави коментари. Ами съберете се вие повече и ни надпишете бе, бунак.
185
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинчее,бита карта си чоджум. Няма кой да вярва на мало умните ти брътвежи.Власт до като си жива няма да видиш.Можеш само да лаеш и плюеш и до там.
184
4
 
25
 
! Отговори
Е да преди 3 години
Ако беше тя, нищо нямаше да пилее - всичко щеше да отива към банковата й сметка , и на нейни хора !
183
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов не е Радев който мисли само как Зайчарника му да изкърти жълтите павета от площада, а той е този който после трябва да плати за направата им !
182
0
 
14
 
! Отговори
До Еха преди 3 години
Поне да беше научил български.
181
19
 
3
 
! Отговори
Exa преди 3 години
Mn gerberaki trolove tuk. Kakto i da e ot moita gledna to4ka predi tukvun ne se vzimaxa golemi zaplati no cenite bqxa v pati po malko i srednata zaplata stiga6e za vsi4ko i po4ivka. Sega sas sredna zaplata edvam svarzva6 dvata kraq za po4ivka ne moje da stava duma. Izvoda e molq pak BSP na vlast stiga mutri sa palnili 4ekmedjeta
180
6
 
25
 
! Отговори
УМНИЦТА НА ВЕКА преди 3 години
МНОГО МНОГО СИ УМНА, НАПРАВО - УМНИЦАТА НА ВЕКА,, АЗ ПРЕДЛАГА С ТЕЗИ ПАРИ ДАТИ КУПИМ ЕДНО НОВО РОКЛЕ ДА НЕ ХОДИШ БОСА И ГОЛА. А САМО УМ НЕ МОЖЕМ ДА ТИ КУПИМ, АЛЧНИЦЕ
179
8
 
24
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Корни, ББ взима заеми, защото му вярват и му дават. А на вас (БСП, ДПС) ви спират еврофондовете. Това е, но в "свободните" медии няма кой да ти го каже. Просто няма.
178
4
 
29
 
! Отговори
моч преди 3 години
Нинова е компрометирана до такава степен , щото дори и да се случи да каже истината ( с причини и обосновано ) никой нормален човек няма да седне да я слуша и още по-малко да я чуе!
177
8
 
28
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 3 години
ЩОМ ТРЕБВА---ДА ТЕГЛЯТ!!!АЗ ВЕРВАМ НА ГЕРБ!!!НЕ ВЕРВАМ НА ПОЗИТАНСКИ ***!!!
176
4
 
19
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 3 години
ЩОМ ТРЕБВА---ДА ТЕГЛЯТ!!!АЗ ВЕРВАМ НА ГЕРБ!!!
175
7
 
29
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
АМИ БКП/БСП ОТ ТРИТЕ ФАЛИТА НА БЪЛГАРИЯ, КОЛКО ВЗЕ.... ХАХАХААА....САМО НА МОЕТО СЕМЕЙСТВО БКП МИ ВЗЕ НАД 600хил.лв...!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ РУСНАЦИ И КОМУНИСТИ!АМИН!!!!