Нинова vs Борисов: Взима заеми да ги пилее през прозореца на джипа

Цената на политическото му оцеляване плащал целият народ
360
Нинова vs Борисов: Взима заеми да ги пилее през прозореца на джипа
Снимка: БГНЕС

Червената шефка Корнелия Нинова остро разкритикува управляващите заради новия заем, който беше взет на 15 септември.

Според нея целта била премиерът Бойко Борисов да харчи парите за собственото си политическо оцеляване, но цената за това се плащала от всички. Нинова настоя, че Борисов дължи няколко отговора.

"Първо - защо се появи нужда от нов дълг. Нали преди няколко месеца Борисов твърдеше, че не се налага да взимаме заем, защото в резерва има 9 милиарда лева", отсече тя.

По думите й в момента 20% е държавният дълг спрямо БВП.

"Защо трябваше да се имитира дълг на международния пазар, след като специалисти казват, че е по-лесно такава сума да се пласира на вътрешния пазар. При свитото търсене и намаляващия износ емитирането на вътрешен заем би решило наши, вътрешни икономически проблеми", настоя Нинова.

Според нея твърденията на правителството, че заемът е взет при изгодни условия, не са адекватни.

"Ще стимулира ли този заем икономиката или ще бъде изхарчен предизборно, непрозрачно и не по правилата? Срещу тези пари няма никакъв план за постигане на растеж, някой ще каже, че има развити държави с по-висок дълг спрямо БВП, но там се инвестират финанси в повишаването на стандарта на живота а у нас се пилеят през прозореца на джипа", обвини Нинова.

"За 10 години управление Борисов е взел 30 милиарда лева заеми срещу това обаче пада качеството на живота, увеличават се неравенствата, околната среда става все по-незадравословна и всичко това - заем срещу влошен стандарт на живот, който се плаща от целия народ", скочи тя.

"Всички плащаме за неговото политическо оцеляване. Борисов не си взе поука и продължава по същия начин. Всеки ден оставане на това правителство е вредно, вече става все по-очевидно, че е решението на много въпроси се корени в оставката му. Борисов ни пропиля 10 години, пропилява настоящето, да не позволяваме да пропилее и бъдещето“, обобщи червената шефка.

В отговор министърът на финансите Кирил Ананиев призова Нинова, когато говори за толкова сериозен въпрос да се подготви или да даде думата на някой, който разбира от тази тема.

Според него заемът е изключително изгоден за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политическото хамелионство е най-низката човешка проява. Нинова е типичен представител на този вид хора. Тъмно участие в прикриване на престъпение, участие в престъпната Костова приватизация, която остави на улицата хиляди работници, след това присламчване към БСП и историята с Булгартабак, Пловдивски панаир...истерично ламтене за власт, изключително непочтена личност
293
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
316Анонименпреди 5 часа 1 4Нинова ще е новият министър председател,а мафиота Боко тиквата ще е в затвора####-Тези приказки ги слушаме от години.*** вече е критическа и за нищо не става.А Боко ви бие където ви хване,като маче у дирек.
292
0
 
0
 
! Отговори
УДРИ го вееее преди 3 години
УДРИ го ве УДРИ,идеи,УДРИ,удри
291
1
 
0
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Партии и политици,от психопати и шизофреници!!! Да живее безпартийната система! БГ ръководена само от Народно събрание или Сенат ако така по ви харесва,,,Смяна на Системата с нещо по човешка...И не "патриоти" на власт а БЪЛГАРИ РОДОЛЮБЦИ
290
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не харесвам Нинова но Борисов е единствения който беше осъден за клевета което го прави доказан лъжец.
289
3
 
14
 
! Отговори
нострадамус преди 3 години
КРАДЛАТА НА ВСЯКА ЦЕНА ДА БЪДЕ СЪДЕНА.КАКВИ ХОРА УПРАВЛЯВА ТЯ БЪДЕЩИ КРАДЦИ.
288
1
 
7
 
! Отговори
бай Танас преди 3 години
Нема ли некой дъpт шyмкарин да се прежали и да й напляcка жaбaта на таз мaгapица?
287
1
 
11
 
! Отговори
бай Лазо преди 3 години
Пресъхва на баба Kypни кладенчето, топли вълни я обливат.За туй тъй грачи кат простинала кoкoшка.
286
3
 
18
 
! Отговори
Курнела Нинова преди 3 години
Бойко взима заеми да ги пилее през прозореца на джипа!Да прави като мен!!!Да взима външнотърговски дружества...
285
19
 
18
 
! Отговори
-- преди 3 години
Помните ли когато Орешарски искаше да вземе 1 милиард заем какъв вой нададе Тиквата/неискам внуците ми да умрат в дългове..../, а той взе 30 000 000 000.80% ***.
284
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стара индоевропейска, персийска, китайска, инките, че и етруските, поговорка:За каквото и да ти говорят, става дума за пари!!!. Та и Нинова така.
283
2
 
17
 
! Отговори
Към БСП преди 3 години
"Обърни се с гняв назад!"
282
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взима заеми ,защото му имат доверие. На теб ,кой ще ти даде!?На вашата партия спират еврофондовете, защото сте крадливо племе.Колкото пъти управлявате ,толкова пъти се оси ра те и фалирате държавата .Освен Техноимпекс ,хотела в Халхидики и жилище на отрочето в САЩ ,какво още искаш!?Може би да купиш целия остров!!А надвзетата кога ще я върнеш?
281
5
 
9
 
! Отговори
MARIN NUNEV преди 3 години
българия без партии. експертно правителсво .икономика ами тирове и влакове за москва с консерви те знаят вкусотиите ни и ще купуват
280
2
 
7
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Политика,Икономика,Здравеопазване,Селскостопанство,Култура,Дипломция!? Майтап и Позор!!!
279
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе това, БСП-ари, президентари, Протестари ... не се ли усещат че станаха за смях? И врабчетата им се смеят вече. Чувате ли ги, около протеста?
278
2
 
13
 
! Отговори
До Г-жа Лъжа преди 3 години
" ... точно в десетката са и го сложили ... " Това не и беше десетката ... .
277
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Операция Шменти капели във вихъра си предизборно начело с вожда К.у.рнишенко
276
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Завиждай,завиждай! С любезното съдействие на твоята некомпетентност бетонираш Борисов.Наказателен вот срещу БеСеПе ще има и на следващите избори. Сега не мога да дам прогноза колко точно ще е този наказателен вот защото не съм попитал 807 пълнолетни избиратели от Планета Л.айнер. Грешката на агенция Ска.лъп ще я видите скоро! На изборите няма да са само тези 807 избиратели... а това ще промени картината тотално.
275
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова vs Борисов - това са неравностойни играчи. Тя не му е категорията.Няма такъв филм.Операция Шметни Капели с главен експерт по лъжите Импексова.К.урнелия удари тъпо_мера!