Каракачанов готов да е гарант на диалога в политическата криза

Да не се използва празника за партийна пропаганда, призовава лидерът на ВМРО
148
Каракачанов готов да е гарант на диалога в политическата криза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия. Това заявява в свое обръщение в Деня на независимостта лидерът на ВМРО, министър на отбраната и заместник министър-председател по обществения ред и сигурността Красимир Каракачанов.

Още по темата

Той е категоричен, че дата не трябва да се употребява за партийна пропаганда.

Лидерът на ВМРО заявява, че няма смисъл да говорим за Деня на независимостта и бъдещата независимост на държавата ни, ако не решим важните проблеми на България.

Ето какво написа Красимир Каракачанов в социалната мрежа Facebook:

В Деня на българската независимост, 22 септември, призовавам всички политически фигури да не използват празника за злободневни политически послания.

Призовавам и протестиращите да не употребяват подобни светли дати за партийната пропаганда.

Само преди месец на Шипка протестиращи си позволиха да ползват за пропаганда самия паметник на свободата. Тогава огромната част от искрено протестиращите хора се разграничиха от този акт.

Българският народ е мъдър е не приема безсмислени крайности, разпознава ПР акции, скрити зад милосърдие, и може да отсее лицемерието. Огромното лицемерие!  

22 септември трябва да ни напомни още нещо: да спрем да злепоставяме страната си навън. Дали банално известен български соросоиден учен ще нареди стандартните клишета пред западна либерална медия, дали българи ще платят на някой балкански сайт да привиди зад президента дългата ръка на някоя велика сила, нека спрем!

Защото не това са важните проблеми на България днес. Важните проблеми са съвсем други – дали ще успеем да постигнем истинската промяна на пенсиите, за която Обединените патриоти от години работим; дали ще успеем да се възползваме наистина от референдумите, които наскоро по наше предложение залегнаха в Изборния кодекс; дали ще позволим отново контролираният вот да се възпроизведе заради намесата на една противоконституционна партия; дали ще позволим на югоносталгиците в Скопие да направят България най-мразената страна в младата македонска държава; дали ще позволим на фанариотите да менторстват и по отношение на църквата в Македония; дали ще изчезнем като нация в тази демографска катастрофа, която всички наблюдаваме, и след още 30 години дефектна демокрация децата ни ще бъдат малцинство в собствената си държава.

Това са истинските проблеми, които България има днес. А не дали изборите ще са два месеца по-рано.
Ако не направим нищо от това, няма смисъл да говорим за Деня на независимостта и бъдещата независимост на държавата ни.

Вижда се, че протестът вече остана преди всичко сбор от партии. Това ще гледаме в идните месеци – партизиране на идеали.  

Затова отново призовавам, нека поне на този празник – 22 септември, си го спестим. После ще имаме години на разположение за интензивни партийни ежби.

Ако питате мен, повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия. Предложих го в Деня на съединението и го напомням в деня, в който честваме Независимостта.

Защото пътят към силна и независима България минава през съединение и помирение. Историята го показа – така, както го направиха всички онези политици през далечната 1908 година.


148
Още от Политика
Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
diana21 преди 3 седмици
До Престъпната хунта-продължение
Ако утре се заразиш и умреш от коронавируса, няма никакво значение колко добре е икономиката, значи...Икономиката ще се оправи, но човека-умрял! Най-важното е човека, не икономиката, Отвориш икономиката, хората започнат да работят , вируса се разнася бързо, затваряш икономиката! Ето това не може да се допусне! А за КПП-тата е виновна Гърция, не Бойко! Защо няма проблеми по границата с Ромъния или Сърбия и Македония? Гърците са отврат...
120
0
 
0
 
! Отговори
diana21 преди 3 седмици
До Престъпната хунта
Първо, много бъркаш,че ГЕРБ са прозападни - те искат да се впишем в ЗАПАДА, но това не им попречи да върнат промюсулманския журналист на Ердоган, за което сега БСП ги обвинява в ЕС...По-нататъл - лицемерна грижа за старите е да ги оставиш да се кефат по пейките, когато това е толкова рисковано за тях в тази пандемия! Или може би според теб когато видиш някой на ръба на пропастта,ти трябва да го оставиш там, а не да вземеш мерки да не пострада?! Същото и за карантината!следва
119
3
 
1
 
! Отговори
Диана преди 3 седмици
Според мен, Каракачанов бърка, настоявайки за служебно правителство, но той има правото да приема своите решения с които да остане в историята ни - не можеш да искаш всички да са "лебеди",има и "жаби", значи.Това е хубаво на времето ни-че всеки става такъв, какъвто е! Защо да си отиде правителството? За да угоди на капризите на БСП? За да спрат капризите на протестиращите? Докъде ще стигне държавата ако угажда на капризите на всеки, особено на такава компроментирана партия като БСП, на лъжите им
118
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди 4 години, като ме агитирахте казахте няма да сме в коалиция с ГЕРБ нали ?
Вече 4 години пазите ГЕРБ,за да не изтървете кокала!
Вие алчни свине се позор за България.
117
1
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 3 седмици
Предлагам гарантът дасе обедини със СеДеСе-Каунь.
116
1
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 седмици
Президента Радев ви разказа...играта.Не му трябват...посредници,слуги на Тиквата.
115
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
разбира се, всичко само да не ги питат как са крали да си подавали ръка и да започват да крадат взаимно ли
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Готов е човечецът на всичко само и само да не го карат да отслабне..... и как ще посредничи - на Бокич ще издаде тракийски паспорт -да може с джипо да врътка из Горная и Долна Тракия , а пък на Радодо ще издаде аФФФтинтичен пашапорт от времето на Александър македонски - с него ще може да джитка из провинциите ,завоювани от Великийо..ци..р..къ.т в БГ нема свършване докато тийо се прааят на управленци ,разбира се на гърба на обикновените хора
113
2
 
14
 
! Отговори
Банда Тулупи преди 3 седмици
Оставка, Тулумбичка
112
1
 
10
 
! Отговори
Иван преди 3 седмици
Този много е похапвал.
111
2
 
5
 
! Отговори
дедо мразовци преди 3 седмици
дедо бойко,дедо каракачанов,дедо радев,дедо патриоти
110
2
 
9
 
! Отговори
лош патриот преди 3 седмици
противни хора вмро лоши патриоти гнусни,грозни,заядливи лоши патиоти независими бсп
109
2
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 3 седмици
Каракачанов: "Аз самият наскоро поех ангажимент"
ОСВОБОЖДАВАМ ТЕ ОТ ВСИЧКИ АНГАЖИМЕНТИ!
108
3
 
5
 
! Отговори
дебел гнусен бсп преди 3 седмици
готов за ада този дупетат дебел патриот
107
2
 
10
 
! Отговори
ВМРО преди 3 седмици
КАРАКАЧАНОВ,
ВСЕ Е НЯКАКВО МИЖАВО ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО, НО
ТИ СЕ ОТДЕЛИ ОТ ГРЕШНАТА СТРАНА!
106
1
 
14
 
! Отговори
националист преди 3 седмици
КАРАКАЧАНОВ,
ЯВНО СИ ЧЕЛ - ЩЕ Е ВМРО, НО НЕ СИ ГО РАЗБРАЛ!
В НЕГО НЯМА МЯСТО ЗА НАГАЖДАЩИ СЕ МУХЛЬОBЦИ!
105
2
 
14
 
! Отговори
Handel преди 3 седмици
Ето това е истински държавник - ти го гониш с шутове през вратата, а той подава глава от дупката на тоалетната!
104
2
 
15
 
! Отговори
националист преди 3 седмици
КАРАКАЧАОВ, ТИ ЩЕ ПРОВАЛИШ ВМРО!
103
2
 
15
 
! Отговори
Ясно е преди 3 седмици
Всичко ще направи Воеводата, само да се задържи на власт. Че после не се знае.
102
2
 
16
 
! Отговори
Калоян преди 3 седмици
Този е прочетен вестник. Кой въобще го търси за нещо