15% от полицаите на протестите командировани от провинцията

Рано е да се каже колко струва охраната на акциите на бюджета
Обновена: 24 сеп 2020 09:37 | 24 сеп 2020 09:24, Камелия Цветанова
103
15% от полицаите на протестите командировани от провинцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Около 10-15% от полицаите, които охраняват протестите в София са командировани от провинцията. Броят им се мени съобразно нужните и те не участват всеки ден в опазването на реда по време на демонстрациите. Това става ясно от писмен отговор на депутатски въпрос на МВР шефа Христо Терзийски.
Още по темата
Охраната на протестите се осъществят основно от СДВР и служители на жандармерията. Броят на ангажираните в дейностите по опазването на реда се променя всеки ден според определената степен на риска – ниска или висока.
 
Въпреки това се налага силите да бъдат допълнени и с полицаи от провинцията, защото протестите не са регламентирани, не са изпратени уведомления до Столичната община и реално липсват организатори, които да поемат отговорност по охраната.
 
В същото време в социалните мрежи се оправят призиви за ескалиране на напрежението, което води и до сблъсъци с органите на реда. Организират се и автобуси, които да превозват участници в акциите в Триъгълника на властта от провинцията.
 
Полицаите от останалите градове в страната се командироват за съответния ден за участие в конкретната акция. Ако се налага да пренощуват в столицата, те се наставят в общежития на Академията на МВР и в хотели.
 
Колко струва това на държавата все още не може да се каже, защото не са готови финансовите отчети за направените и предстоящи плащания за командировъчни и настаняване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: полицияпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
19
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
До Анонимен 9Ти щом слушаш Слави (чалга), си ясен на всички като интелектуален багаж. Не е нужно да казваш нещо друго.
9
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за бесните селяци, командировани от Радев и Нинова с 50 кинта джобни, за да оповръщат жълтите павета, да къртят павета и да мятат бомбички по полицаите нещо?Или щом са наши момчета, ***, няма да го коментираме?!
8
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
новата песен на слави .....много якаа полицията е новата бухалка на мутрите
7
11
 
17
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Всеки (почтен) журналист би трябвало да пита представителите на вресливите безделници: "Да допуснем за миг, че сте прави, но защо бързате? Защо не организирате структурите си по места за максимален р-т на изборите? Или се стремите към служебна победа с помощта на служ. прав., назначено от президента? Извинявайте, но друга логика просто няма!"
6
1
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
51 процента искате да кажете
5
6
 
20
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
София е най-голямата провинция!
4
25
 
21
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Колкото трябва, толкова полицаи ще командироват. Опазването на обществения ред няма цена. При Орехарски по-малко ли бяха командировани? Не остана - само 5 месеца до редовните избори. Ще видим тогава процента на врякащите в София - дали наистина представляват "народа". Сега всеки може да говори всичко, щом някой има интерес и плаща, но тогава ще стане ясно.
3
12
 
15
 
! Отговори
аз преди 3 години
и 100% от катаджиите на протеста - корумпирани, взимат по 20лв от всеки храст, дебнейки за незаконни действия, целящи сваллане на правителството като - телефон, колан, застраховка, триъгълник и други ядрени оръжия!
2
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми нормално.То и в протеста има дошли от провинцията.
1
12
 
30
 
! Отговори
ДДД преди 3 години
От нашия джоб милиони да пазят престъпници!