Премиерът: Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност

Бойко Борисов е на посещение в завод в село Люляково
Обновена: 26 сеп 2020 13:13 | 26 сеп 2020 12:56, Елка Василева
207
 Премиерът: Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност
Кадър: Facebook

Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност. Подкрепяме фирмите, за да не спират. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в завод в село Люляково, област Бургас. С него е зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.

От дружеството изразиха задоволство от мярката 60/40. "Не съкратихме нито един работник. Има 60-70 души, които са назначени", заявиха от завода.

Благодарение на мерките освен че няма съкратени служители, няма и неплатени заплати, увериха от предприятието.

Премиерът спомена за новите две програми за подпомагане на бизнеса, които тръгват през октомври, както и за възможността фирми да кандидатстват за детски кътове.

Още по темата

Мерките за бизнеса се вкарат веднага, за да не се "психясат" хората, че няма да има работа. Най-важното е хората да знаят, че има сигурност и работа. Подкрепяме фирмите, за да не спират, заяви Борисов.

Докато другите говорят, ние работим. Нашата сила е връзката с хората, има ли работни места - икономиката расте. Нашите опоненти не могат да си представят колко е тежко, допълни премиерът.

В страната има 250 такива завода в автомобилния клъстер, тоест аз трябваше да ходя на 250 места, ако бях отговорил на всички покани за откриване, каза Борисов на питане защо не е дошъл на откриването на завода.      

По-рано днес  премиерът съобщи във Facebook, че две нови програми тръгват от другия месец през Министерството на икономиката. А още от другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за средства за изграждане на детски кътове във фирмите.

"Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и фирмите. От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище. Фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. Отделили сме за това 15 млн. лв.", написа премиерът.

"Другия месец през Министерството на икономиката пускаме 2 нови програми:
1. С 68 млн. лв. ще подкрепим фирмите, които имат над 500 000 лв. оборот.
2. Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, за да си преустроят производствата в условията на COVID-19 - да направят прегради, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно да работят при новите условия", написа премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
9
 
14
 
! Отговори
стоян преди 3 години
Хората искат осъдени и вкарани по затворите политици и олигарси.Хората искат да видят мутри като Бойко Борисов зад решетките.Това искат българите.Справедливост.
143
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кармен ЗлатареваДругарко, а вие какво образование имате и какво работите?Покажете ни, че вие не сте "селска аудитория" или пък "невежа".
142
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 158Кадъно, ***...:))) Айде не ме дразни ако обичаш, казвам истината и само истината, единствено тебе ще те послъгвам, щото си ми непприятна :)))
141
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен 154/159"Но виждам и другите, придошли откъде ли не, защото по родните им места работа няма.Ако имаше,щяха да си живеят у дома и повечето от тях щяха да имат и помощно стопанство, както е свикнал българинът открай време"А има и вариант просто в София да дават по-добри пари, защото (както навсякъде по света) работата и населението се концентрира по големите градове. :))))Българинът беше ПРИНУДЕН да има собствено стопанство. Когато има алтернатива не го предпочита. :)))))
140
9
 
8
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Нито свястна работа с коректно заплащане нито сигурност....постна демагогия пред селска аудитория!?...Невеж пожарникар.
139
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kazano chestno na rabota i na sigurnost se radvat i robotite...inak ste idat za recycling v nekoia chujbinska infestitorska firma na prekrasnite bobokovi...
138
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Borisov vi kazva istinata. Toi e dovolen ot negovata zaplata 7000 leva... taka pishe v wiki...nesto kolkoto edna kasierka s burka ot lidl, kaufland...rabota i sigurnost...da mu misli schwarzgruppe...
137
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С връзки и без, ако мога нещо което е търсено на пазара, ще се продам на който аз реша.С връзки като не можеш нещо, просто не го можеш и толкоз. Значи тези с връзките, искате да се скриете всред можещите. Е в общини и държавни службички явно се гласите.Ама там не за работа ходят, а за друго. И не са работници а служители. Е за там си трябват връзки. Спор няма, но не такива се търсят в държавата. Такива и сега има много. Работници трябват. Не вожд, а индианец.
136
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка, бе б0клук банкянски!!!
135
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 157"Няма как, има хора които не искат да работят в БГ, щом най ниския праг е 280-300 евро, може и по малко да е...при това държава членка на ЕС от 13 години, нещата яко куцат :)))"Явно стандарта на някои е е толкова, но ... кои точно са тези хора? Средната заплата не е толкова. :))))) А щом вече говорим за "ЕС" значи сме далеч от "дъното". Или искаш да си спомниш какви бяха заплатите преди да влезем в ЕС? Заповядай, кажи.
134
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как, има хора които не искат да работят в БГ, щом най ниския праг е 280-300 евро, може и по малко да е...при това държава членка на ЕС от 13 години, нещата яко куцат :)))
133
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А бе, Бойко,1. Затова ли кафенета, ресторанти и пр са НЕПРЕСТАННО пълни, хората се разхождат със нови смартфони а когато настъпи уикенд, празник или време за лятна почивка навясякъде са ОГРОМНИ опашки?2. Мда, братята и каскетите
132
5
 
4
 
! Отговори
Видев преди 3 години
До тиквите на БСП не опитвайте да връщате България назадБСП събори правителството на СДС и за това прехода в България продължава ощеЖельо Желев ги остави непокътнати и сега пак с добродано да го разберат
131
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 146Не всеки, който слага усмивки след изреченията си е "Тонкича".Мислех, че факта, че ти сами я го направи би ти го подсказал, но явно на втория етаж само къси съединения се случват. :))))))
130
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с идеята за народен съд? Мисля, че нечии внуци могат да идат да покопат на магистралите, за да възстановят откраднатото от дядото
129
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всеки лев, който обещаваме искаме 50% обратно за себе си. Останалите 50% даваме на наши фирми. За обикновения човек остава 0.Милиардите, с които се хвалим, са заеми от Европа.Половината влизат в нашия джоб, другата половина в джобовете на наши приближени фирми. Вие и вашите деца ще връщате цялата сума. Само описаните в тези два поста средства са над 1,8 млрд. лв."Тези пари не работят ЗА вас, а СРЕЩУ вас.Време е за #оставка.#БъдетеСмели
128
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 143Тонкичка, да не се нас ра отново, знам че си кадъна, избрана в Днес, защото именно си такава :)))
127
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В."ЗАПАДА НЕ РАЗПОЛАГАШЕ С ТАКИВА МОЗЪЦИ!"Боже, прибери си вересиите!:)))))
126
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 119/135"Ако нямаш познати, тоест начален старт с който да те тласнат, може и да си умен НО НЯМА ФАЙДА:( Малко са случаите в които успяват хора без връзки, те и намаляват все повече, затова ако разбереш че някой с 2 висши бере ягоди на Запад, не се учудвай, просто е нямал старт в живота :)"Повтаряйте си го редовно и евентуално ще си повярвате.:))))
125
5
 
5
 
! Отговори
Видев преди 3 години
Само бизнеса ще изведе България на по високо ниво.Премиерът спомена за новите две програми за подпомагане на бизнеса, които тръгват през октомври, както и за възможността фирми да кандидатстват за детски кътове.Мъдро ръководство браво на Борисов