Радев: Подкрепям Нинова, ще критикувам и БСП, когато са на власт

Той нарече промените в Конституцията "недоносче"
29 сеп 2020 13:30, Нели Христова
329
Радев: Подкрепям Нинова, ще критикувам и БСП, когато са на власт
Снимка: БГНЕС

Никога не съм снемал своята подкрепа от г-жа Нинова и продължавам да я подкрепям в нейните усилия да превърне БСП в силна опозиция. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев във връзка със скандалите в левицата и смяната на неговия началник на кабинета Калоян Методиев след сбирка със социалисти, след като посети Института по молекулярна биология към БАН.

"Отдавна съм заявил, че моите критики са към тези, които управляват. Когато БСП вземе властта, разбира се, аз ще критикувам там, където виждам, че нещата не се вършат както трябва, подчерта Радев. - Не се меся в делата на никоя партия, но и не допускам никой да се меси в моите дела."

По отношение на Калоян Методиев държавният глава предпочете да не коментира повече, но отбеляза, че "всеки един в президентството спомага за реализацията на моята политика".

Той отново се обяви за честни и прозрачни избори, но и за дебат за почтеността в политиката и дебат за нов обществен договор.

По думите му липсата на обществено доверие в сегашното Народно събрание и липсата на диалог с мнозинството в него са причина да не иска да внася в парламента своите предложения за конституционни промени.

"ГЕРБ внесе недоносче, подигравка. Аз избрах другия път - първо разговори с академичната общност за идентифициране на проблемите, разговор с неправителствени организации и граждани, разговори с експерти, с всички институции и на следващ етап - разговори с партии. Стигнахме друг етап на обществено развитие поради протестите и поради пълното изчерпване на лимита на доверие в този парламент. Аз не виждам основание да внасям моите предложения за промени в Конституцията сега. Ще ги внеса, когато българският парламент придобие отново легитимност, тоест след избори", заяви президентът.

"От това, което виждам и което знам, аз се чувствам горд като българин. Не само от вашите научни постижения, а най-вече от начина, по който вие се отнасяте към вашата високо благородна мисия. От начина, по който развивате наука и то на световно ниво. От вашия ангажимент към бъдещето на България", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
3
 
8
 
! Отговори
Володя Улянов преди 3 години
До АнонименА ще изкарат ли мандата този път, че не се е случвало от десетилетия?
260
0
 
19
 
! Отговори
Цезар преди 3 години
Каква мисъл очаквате от прооост фааттмак. Аз досега умен военен не съм срещал, а доста време бях в казарма. Пази боже тоя елементарен тип да има власт. Опомни се народе.Радев смята, че трите месеца на протести са свидетелство за дълбока криза в БСП.
259
11
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Такива като Чебурашка и други ***,да не би да са нещо по-различно от властта?!??!
258
1
 
8
 
! Отговори
Володя Улянов преди 3 години
А ще изкарат ли мандата този път, пророк наПутин?
257
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе мухъл, ти какво направи за целия си мандат до тук бе *** продажна? Возят те като панаирджийска *** и плюеш по правителството. Ония поне направиха нещо, ти само лаеш и пускаш пяна от злоба.
256
0
 
24
 
! Отговори
Активист преди 3 години
Ха-ха-ха ! Големи вицове разказва тоя човечец ?! Както я е подкарал майм-май ще над мине Шкумбата :))) От където и да погледнем ,все това виждаме : другаря Радев вернопо даник на другарката Нинова и любимата им БСП ?!Ю Ха-ха-ха !
255
0
 
28
 
! Отговори
Ken преди 3 години
"ще критикувам и БСП, когато са на власт"Най-вероятно никога няма да стане. Съжалявам !
254
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе ,другарю Радев. Не разбра ли досега ,че си президент на всички българи. Каква Нинова,какви пет лева.Май под фуражката няма никой.Безвъздушно пространсво.
253
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След президентския мандат, тоя ще е за карлуково.
252
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне си признава, че е глупав (щом откровено подкрепя Нинова). Ако имаше акъл поне приведно щеше да е неутрален. Но той явно е президент само за 15-20 процента от българите - колкото подкрепят и симпатизират на БСП и по-точно фракцията на Нинова.
251
1
 
40
 
! Отговори
нищоправещият преди 3 години
Фигурантът Радеф нищо не свърши цял мандат. Една мишка работеща за БСП и Русия.Това е най-слаабият и най-продажният президент на България досега. Жалко!
250
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИКОГА не вярвайте на комунистическа гнида.
249
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-слабият президент от промените насам. Хората си мислеха, че и магаре би се справило по-добре от Желев, Стоянов, Първанов и Плевнелиев, но грешаха. Радев би всички рекорди за безполезност, партийна зависимост, некомпетентност и разделение на нацията.
248
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зеления чорап щял да критикува БСП.Ще критикуваш ама друг път. Йотова ти опъна юздите още в началото .Пък и за това ,трябва БСП да е първа политическа сила.Второто условие е и ти да си президент .И двата варианта са в сверата на фантастиката.
247
43
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова ще е новият премиер,а тиквата Борисов в затвора заедно с другите мафиоти от ГРОБ
246
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мамин сладък... ама критикувай ги като не са на власт, иначе няма да дочакаш да ги критикуваш никога...Освен ако не са на власт в коалиция с ГЕРБ, това е единственият начин Нинова да види кресло. ама май ще ти изсъгнат опинците при такъв вариант, протестите тогава изобщо не можеш и да си представиш да ги яхнеш.
245
0
 
39
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 години
Мутро, вън от президентството! Отивай да си оправяш бакиите с вноса на отпадъци.
244
0
 
37
 
! Отговори
Цървул преди 3 години
Много глупости изрече днес,даже не се усети.Първо за Подкрепата към Нинова, после за целта БСП да бъдела силна Опозиция,а накрая да бъдел Коректив,когато БСП станела Управляваща?Кой ли го е излъгал, че ще дочака втори мандат, че да е Коректив, а за Управление на комунистите - По-добре да не викаме Дявола!
243
2
 
37
 
! Отговори
Генади преди 3 години
След провала на протестите Радев вече няма правилен ход!! Догодина Гешев ще му стъпи на врата!
242
2
 
34
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
ха-ха ха тоя просто уби рибата.Не може да си намери място от яд, че правителството не подаде оставка.А догодина са и президенстките избори - какво да каже.