Радев: Подкрепям Нинова, ще критикувам и БСП, когато са на власт

Той нарече промените в Конституцията "недоносче"
29 сеп 2020 13:30, Нели Христова
329
Радев: Подкрепям Нинова, ще критикувам и БСП, когато са на власт
Снимка: БГНЕС

Никога не съм снемал своята подкрепа от г-жа Нинова и продължавам да я подкрепям в нейните усилия да превърне БСП в силна опозиция. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев във връзка със скандалите в левицата и смяната на неговия началник на кабинета Калоян Методиев след сбирка със социалисти, след като посети Института по молекулярна биология към БАН.

"Отдавна съм заявил, че моите критики са към тези, които управляват. Когато БСП вземе властта, разбира се, аз ще критикувам там, където виждам, че нещата не се вършат както трябва, подчерта Радев. - Не се меся в делата на никоя партия, но и не допускам никой да се меси в моите дела."

По отношение на Калоян Методиев държавният глава предпочете да не коментира повече, но отбеляза, че "всеки един в президентството спомага за реализацията на моята политика".

Той отново се обяви за честни и прозрачни избори, но и за дебат за почтеността в политиката и дебат за нов обществен договор.

По думите му липсата на обществено доверие в сегашното Народно събрание и липсата на диалог с мнозинството в него са причина да не иска да внася в парламента своите предложения за конституционни промени.

"ГЕРБ внесе недоносче, подигравка. Аз избрах другия път - първо разговори с академичната общност за идентифициране на проблемите, разговор с неправителствени организации и граждани, разговори с експерти, с всички институции и на следващ етап - разговори с партии. Стигнахме друг етап на обществено развитие поради протестите и поради пълното изчерпване на лимита на доверие в този парламент. Аз не виждам основание да внасям моите предложения за промени в Конституцията сега. Ще ги внеса, когато българският парламент придобие отново легитимност, тоест след избори", заяви президентът.

"От това, което виждам и което знам, аз се чувствам горд като българин. Не само от вашите научни постижения, а най-вече от начина, по който вие се отнасяте към вашата високо благородна мисия. От начина, по който развивате наука и то на световно ниво. От вашия ангажимент към бъдещето на България", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова с независимия президент. Жалка карикатура...
220
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито на протестиращите дето се радваха на фигуранта.
219
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тиквите на БСП не опитвайте да връщате България назадБСП събори правителството на СДС и за това прехода в България продължава ощеЖельо Желев ги остави непокътнати и сега пак с добро дано да го разберат
218
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП чучелотооо на Нинова и се кълне във вечна вярност :))))) Да живее БКП :)
217
0
 
30
 
! Отговори
истина преди 3 години
Радев няма да критикува БСП, защото няма да има втори мандат, а и БСП няма никога да бъде на власт. Радев ще има тъжна среща с главния прокурор, а БСП ще се свие до 4 %.
216
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов строител на днешна България.Южна България се роди след построяването намагистрала Тракия, саниране нека да продължи,газов хъб, зала, нов парламентмагистрала Хемус, моста при Видин. платих ми си ядрения реактормагистрала Струма язовири, ремонти, ограда, и много други нещапредлагам на другарите от БСП да го преизберем и само така Българияще тръгне към светлото бъдеще
215
0
 
9
 
! Отговори
До 225 преди 3 години
Любовта е по желание. Само да не е по взаимна изгода. Че тогав не е точно любов.
214
0
 
5
 
! Отговори
До222 преди 3 години
НЕ МОЖЕ ДА НЕ ПОМНИШ. ТОВА БЕШЕ УМОПОМРАЧИТЕЛЕН ФАКТ. ПОТРЕС. НАМЕРИ СИ ГО В НЕТА. ЩЕ УМРЕШ ОТ СМЯХ И ОТ...СРАМ!!!!!
213
17
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Герберски платени писачи,това че не обичам Радев и БСП не означава,че обичам вас!
212
0
 
21
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Разбирай...Никога. Нито ще дойдат на власт,нито ще ги критикува.Пак се е взел на сериозно.
211
0
 
22
 
! Отговори
До 218 преди 3 години
Радев само се ппедставя за по- интелигентен. Но всъщност не е. Нито е хитър, нито е умен, нито е прозорлив, нито е родолюбив. ББ говори с пр.ост.ашки език. Но е доста хитър, умее да лавира между великите сили и умее да пази баланс. А тизи, които са зад него, могат и да мислят.
210
10
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
ЧебурашкаНе помня,защото не съм перманентен фен на политиката.Имам си мои разбирания за управлението на света.Подлъгах се да гласувам 2 пъти...и трети път няма да го правя.Очаквам други да ни помогнат.
209
0
 
12
 
! Отговори
Пилот преди 3 години
А България подкрепяш ли,или си гледаш мижавия интерес?
208
0
 
17
 
! Отговори
до Ямболски цървул преди 3 години
Я пак повтори, че не разбрах кой има дар слово?Цяла бълтария ше ти се смее ако кажеш Радев, понеже дар словото на Радев е умопомрачаващо. Даже и Георги Коритаров го разбират повече от този ***
207
1
 
19
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Ямболски цървулПомниш ли снимката на Йотова, вицето на фигуранта, която се беше проснала в краката на руския поп Гундяев и му целуваше ботушите? Освен към Русия, такова унизително поведение не е имало към никоя друга държава.
206
1
 
15
 
! Отговори
До Геро преди 3 години
НЕ. НЕ СИ ГО НАТРЕСОХМЕ САМИ. ИЗЛЪГАХА НИ ОЩЕ С ПРЕДСТАВЯНЕТО МУ, ЧЕ Е НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ. НИКОЙ НЕ ГО ПОЗНАВАШЕ. ПОВЯРВАХМЕ НА ЕДИН ПИАР. ПРОСТО НИ ИЗЛЪГАХА. А ТОЗИ, КОЙТО ПОСОЧИ ЦЕЦКА - ТРЯБВА ДА Е ОТ КГБ.:):):)
205
1
 
23
 
! Отговори
Геро преди 3 години
Сами си го натресохме тоя ц ървул,излезе големо гюбре.
204
20
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До заяждаш сеЩото на Боко тиквата му подхожда ....езика Радев е същият,ама поне има дар-слово.
203
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах колко си ми мазничък,драги льотчик.
202
0
 
22
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
ГОВОРИ. ГОВОРИ. А ТАКА! ДАВАЙ!!!! НЕКА И ДЕЦАТА ДА РАЗБЕРАТ КАК ГИ ЛЪГОТИШ, ЧЕ СИ УЖ НЕЗАВИСИМ. ХА ХА ХА ХА!!! ТЕ И МЪРТВИТЕ ШЕ ПРОГЛЕДНАТ СЛЕД ТАЗИ РЕЧ!!!!