Атанасова: Остават няколко месеца, да изчакаме редовните избори

Тя застана начело на временната комисия за нова Конституция
3 окт 2020 12:40, Ния Христова
265
Атанасова: Остават няколко месеца, да изчакаме редовните избори
Снимка: БГНЕС
"Мандатът изтича след няколко месеца, аз смятам, че трябва да се изчакат редовните избори. Може би е наложително през това време всички непредставени (в парламента) политически партии да изготвят своите политически платформи и послания". Това каза в ефира на bTV депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова
 
"Хората, които са на протестите, ако могат, да работят за такива политически послания и да участват в следващите избори и в политическия живот на страната. Предстои след няколко месеца хората да изберат най-добрите", допълни още тя.
 
Атанасова смята, че хората и най-вече лидерите на опозиционните партии забравят обещанието на премира Бойко Борисов да си подаде оставката на следващия ден, след като се съберат 160 гласа в парламента за свикване на Велико народно събрание. 
 
Вчера Десислава Атанасова беше посочена за председател на новата парламентарна комисия. Тя ще разглежда проекта, внесен от ГЕРБ, за нова Конституция. Партиите ДПС и БСП отказаха да вземат участие в тази комисия. 
 
"Очаквам да има диалог, ще търся такъв диалог. Още вчера казах, че имам намерение да инициирам експертен съвет, който да бъде от доказани авторитети в правото. Следващата седмица ще обявим имената - хората от академичната общност, бивши конституционни съдии. Следва да има диалог и с неправителствените професионални организации, защото Конституцията засяга всички сфери на обществения живот", обясни Атанасова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната гербаджийска ***.ПДуловскаП.При това както разправят миризлива.
183
4
 
11
 
! Отговори
М.К. решава всичко преди 3 години
До Анонимен к.212Че кой народ иска БиБи? Тези избори бяха в малки селца и градче с население около 8 хил.души. Не те решават гласа на народа, а дЕдо Мишо Константинов от фирмата за преброяване на гласовете.На два парламентарни избори той осигури победата на ББ и и сега ще стори същото.От ЕНП застанаха зад Пожарникаря и Д.Туск и хер Вебер буквално му казаха "Прави каквото искаш, ние сме зад теб!" Т.е., оказа се, че корупцията не е само в БГ, а разяжда целия ЕС.PS М.Миков не е конституционалист.
182
7
 
19
 
! Отговори
Фарс преди 3 години
ГЕРБ за пореден път път показаха, че основната маса на тяхното ръководство са хора необразовани, неуки,но нагли и коравооки като лидера си. България има много добри конституционалисти, част от които преподават в ЮФ на СУ (не става въпрос за проф.Бл., който се слага на всеки управляващ). Да, ама депутатите от ГЕРБ+БМРО избраха за председател на комисията по КРБ Деси от Аккадънлар. От ДПС и червените от БСП отказаха да участват в нея и сега тази комиси се превърна във фарс.
181
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАРОДА ИСКА БОРИСОВМного вдигна летвата, след него трудно някой ще го надскочи.В БСП нямат такъв политик, Миков беше такъв но Нинова си изгони кадърните хора.остави послушни момчета зарков и още двама трима
180
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам какво пишат бесепарите и си мисля тия нямат какво да кажат ама искат да се обадяттака да приличат на мъже--- не бе вие сте болни комунисти
179
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 210Защото, когато е грозна трябва да компенсира с умения.Базова програмация.
178
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 209 Някой глуповати жени имат особен сексапил
177
4
 
14
 
! Отговори
Край преди 3 години
А такива персони ги дължите на пропорционалната избирателна система - гласуваш за абревиатура а вътре крадливи тумби с мозъци.При мажоритарен избор Деси и за домоуправител във входа няма да я изберат.
176
4
 
11
 
! Отговори
Край преди 3 години
Е те това е най-умния човек в България. Слушайте го и далече ще стигнете. Обаче трябва да слушате и Лъчо Мозъка. Двамата заедно правят световния Разум. Гугъл пита тях като не знае нещо, а ООН също.
175
2
 
8
 
! Отговори
Видев преди 3 години
"Наложително е всички непредставени (в парламента) политически партии да изготвят своите политически платформи и послания".БСП ко ши прайти -- метро в Пловдив? влак на магнитна възглавница София-- Бургас?до сега нощо искат но нямат идея
174
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Веднага оставка
173
4
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До аз-ътТи си *** бе:):):):)Гледай мъже:):):):)
172
5
 
11
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
гербеастка никой не ми допада, отблъскващи са ми всички лично, може би защото никога не съм харесвал типа им - простонародността им, посредствеността им, с*ленията им. Но ДЕСА ФАСА ми е първенец по противност. Тая мога да я гледам само за подбуждане рефлекс за поввръщане.
171
3
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Деса...поетеса,пак се изказа по...въпроса за износа на...магданоза.
170
6
 
2
 
! Отговори
искаме си султана! преди 3 години
Тогава ще се оправим!
169
5
 
5
 
! Отговори
Комунисти-ГЕРБ+БКП преди 3 години
ЗАЕДНО НА ВЛАСТ!!!!!!!!!!!!! БЕГАЙГЕ В РУСИЯ - ВАШАТА РОДИНА - ***!
168
0
 
7
 
! Отговори
УНИКУМ преди 3 години
ЖЕНИ И ДЕЦА НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗДЪНКИ В УПРАВЛЕНИЕТО.......................................
167
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Призовавам всички от БСП да гласуват на изборите за Борисовсамо така могат да помогнат на България.Начин да бъдете в управлението
166
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-198, защото тиквата не реве.
165
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев само той неговите кокошки от БСП реват за власт.Радев какво трябва да правиш а ти какви ги вършиш-президентът е този, който сега трябва да "говори за единство и да стартира диалог", но той прави обратното и "подклажда насилието".