САЩ достигна политическото си дъно след дебата Тръмп-Байдън

Иво Христов: Обществото им е дълбоко разделено
6 окт 2020 08:44, Ния Христова
102
САЩ достигна политическото си дъно след дебата Тръмп-Байдън
Снимка: БГНЕС
"Дебатът между Доналд Тръмп и Джо Байдън беше политическото дъно на САЩ. Все си мислех, че България го е ударила, но това, което видях в Америка, ме успокои. Още сме далече от най-добрите образци, а те дълбаят дъното. Такъв примитивизъм не очаквах".
 
Това каза в ефира на bTV социологът проф. Иво Христов. Той описа случилото се като "крайно неприятно и изключително напрегнато". 
 
"Там няма абсолютно никакъв дебат за политика. Това е едно дълбоко разделено общество - общество на ръба на гражданската война", каза още Христов.
 
"Големи играчи очакват САЩ да влезе във вътрешната разпра и да няма възможност да реагира адекватно на външни заплахи. Отчитайки неособената кондиция на ЕС, нещата стават крайно неприятни. Мисля, че 2020 г. ще бъде началото на взривни процеси в световен мащаб", коментира социологът. 
 
"Ако Байдън дойде на власт, това означава серия от войни в нашия регион. Ако остане Тръмп, означава, че ще продължи демонтажа на всички международни споразумения", смята Христов.
 
Относно ситуацията в Нагорни Карабах той сподели, че "крайно съм притеснен от конфликта в Нагорни Карабах. Смятам, че там нещата ще придобият все по-тежък характер. Очертават се блокове, в които за първи път Арабският свят, с изключение на Катар и плюс Иран, заставан зад Армения. От другата страна е тюркският свят плюс Пакистан, които застават зад Турция. Всичко това ще бъде решено от тежката дума на Русия,".
 
Иво Христов определи вчерашният дебат в Европейския парламент като "много пара в свирката".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
4
 
! Отговори
С този дебат, преди 3 години
се разбра, че САЩ са надут балон който взе да издиша, а след изборите, може и да гръмне, в буквален смисъл! И Тръмп и Байдън са прости като Боко, явно живеем в ерата на ***, до там се докарахме!?
63
0
 
4
 
! Отговори
Bob преди 3 години
много добре и правилно описа булгаропитеците не един път:)
62
7
 
6
 
! Отговори
Иво Христов-дебила преди 3 години
Щом и посредственият Иво Христов(известен още като ***) са го направили професор(вероятно по партийна линия), то тежко и горко за България...
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отборът "съюзени ***", които плюете по проф. Христов тук - неговият коефициент на интелигентност е безкрайно по-голям от сумата на вашите (което всъщност не е трудно, имайки предвид, че вашите са отрицателни). Да не говорим за подготовката му във всички области като история, социология, политика, психология и пр. То за вас дори граматиката е космическа наука, както е видно от плювните ви, та какво да говорим...
60
1
 
6
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
До Атанас Велмазов Много точна е преценката му-80% плюс, мунус 1%.Точно 80% се почувстваха обидени от преценката му.
59
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къф е тоя? Кво работи?
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОФЕСОРЪТ МЯТА БОБ В ЕФИР КАТО ВРАЧУВА, ЧЕ САЩ СА НА ПРАГА НА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА..ЕХ ПРОФЕСОРЕ, ДА ВЪВЕДЕТЕ И РЕДЕНЕ НА КАРТИ, ЩЕ БЪДЕТЕ ПО УСПЕШНИ.
57
4
 
4
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
И колко да е умен този Ивчо??? Да говориш едно, а да въпшиш - друго??? Това ли му е умността????
56
4
 
5
 
! Отговори
До 78 преди 3 години
Умният човек дава РЕШЕНИЯ, не само изводи на килограм. Това всеки го може. Виж тук.
55
5
 
8
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Иво Христов е най-интелигетният и начетен българин раждал се някога, няма нещо, което е казал да не е истина !Понякога си мисля, че този човек е от друг свят, единственият му недостатък е че има нещо общо с комунистите от БСП,макар и от гражданската листа...За 80% единствено не бепе прав, много повече са !
54
4
 
3
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Ивчо всяка нощ, когато може бори капитализма с жена си в семейното легло в къщата от 300 квадрата. Любимец 13. На Сорос.
53
1
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ИСТИНСКИ ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ ЧОВЕК ПРЕДЛАГА УМНИ РЕШЕНИЯ, А НЕ САМО НЯКАКВИ ВЕРНИ ИЛИ НЕВЕРНИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Израелският президент разговарял с арменския си колега. Накратко: ние сме приятели с Баку отдавна (за разлика от вас и не по наша вина) и много съжаляваме за загубите от двете страни (което на езика на дипломатите означава - вие сте си виновни). И така, официалната позиция най-накрая прозвуча.
51
3
 
7
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Добре, че в Московията няма такива дебати... Там всеки противник на *** я го застрелват, ч го тровят...
50
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Целта на такива дебати е да отвратят хората от политиката.
49
12
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Иво руснака /Мултигруп/ тръгнал да ръси акъл :))))))))))))))))))))))))))))) Резил!!!По - зле е и от кибикът от Дондуков 2 :))))))))))))))))))))))))
48
13
 
14
 
! Отговори
nilesev преди 3 години
Тоя *** с вид на партиен секретар, крайно време е да си затвори плювалника, защото от него вони на нещо нечистоплътно.Пояснение: Партиен секретар-обикновено, дребно и злобно човече, с мания за величие и непогрешимост. Накратко-гадина.
47
4
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ДЕ БИЛА 90%.....БИЛ "СПОКОЕН " БЕ.....ХА,ХА,ХАААААААААААААЕТО --ТОВА Е НОВИНА !!!СЕГА И АЗ СЪМ СПОКОЕН ЗА ДЕ БИЛА ...НА НИНОВА 90% ЗАВЪРШИЛ АКАДЕМИЯТА НА СОРОС!Е , ЧЕ ....КАК ИНАЧЕ..??!
46
5
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Ивчо е един хлевоуст тарикат, за който личният интерес е над всичко. Започнал като върл седесар не се погнуси да влезе в парламента като червен депутат. Но винаги в публични изяви се разграничава от БСП подчертавайки, че е от гражданската квота. Яростният борец срещу световния империализъм вечер се прибира в 300-те квадрата къща в Драгалевци построена с парите на съпругата му капиталистка започнала кариерата си в Мултигруп.
45
1
 
3
 
! Отговори
Georgi преди 3 години
Абе важното е съецките брата да държат здаРУ! Ще дадат един човал въглища на тоя на снимката за жена му за зимата и ША ги пОдкрепим!