ЕП обръща внимание на случващото се у нас, смятат от БСП

Според проф. Георги Михайлов COVID-19 не е особено опасна инфекция
7 окт 2020 22:37, Петя Славова
35

Очаква се евродепутатите да гласуват внесените поправки в проекторезолюцията за върховенството на закона в България. Предложенията за промени са внесени от евродепутата от ЕНП Роберта Мецола. Подкрепя ли БСП европейската резолюция?

"Резолюцията още не е факт, ще се обсъждат 49 поправки в нея. До 17:30 часа някои от тези поправки бяха изтеглени. Това говори с голяма доза истина, че ЕП обръща много сериозно внимание на това, което се случва в България", каза депутатът от БСП проф. Георги Михайлов в предаването "Денят ON AIR".

Според него има някои текстове в нея, които будят въпросителни, но трябва да се гледа цялата рамка на резолюцията.

"Социологическите проучвания сочат, че над 60% подкрепят протестите. Има синхрон между действията на гражданите у нас и разбиранията на ЕП. С тази резолюция се постига едно сериозно единство между фракции в ЕП по проблем, който касае една държава", подчерта депутатът.

Той добави, че БСП не се е фокусирала върху отношенията си с Елена Йончева и левицата е направила изключително много за Йончева, като я издигнала за водач в листата за евролидерите.

"Имаме нужда от разбиране, че има проблеми вътре в самата страна. Taзи резолюция има пожелателен характер, но тя има много голямо морално значение", отбеляза той в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му удивително е, че човечеството не научава уроците от историята, тъй като общуваме с патогенни вируси от милиони години, но човечеството не е изчезнало.

"Ковид-19 не е особено опасна инфекция. Има много внимателно проследяващи се фактори, които повлияват тази инфекция. Таргетите не са младите хора, а възрастните и хора с придружаващи тежки заболявания. Често бъркаме два факта - хора с доказана инфекция и болни хора. Ние допуснахме няколко проблеми от самото начало", заключи проф. Михайлов.

Той обясни, че здравната система е блокирала в началото на пандемията, тъй като се създал уплах сред населението.

"Дълговете на болниците остават същите в края на годината, нищо не се е променило. Българските болници не са оборудвани добре нито технологично, нито с кадри. При целия им героизъм няма как да се справят с тази ситуация. Лекарите и сестрите са уморени по много причини", категоричен бе народният представител от левицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП- Е НАЙ ОПАСНИЯ ВИРОС - 75 ГОДИНИ ЗА НЕГО ЛЕК НЯМА !!!!!!!!!!!!!!!!
27
1
 
3
 
! Отговори
апо преди 3 години
На тоя само като му видиш отвратителния, мазен,червен свин ски сурат , веднага става ясно какво зловоние и с м р а д ще се разнесе в момента , в който си отвори болшевишката алчна и продажна *** . Вероятно ще ме цензурират или изтрият както винаги :)
26
3
 
7
 
! Отговори
проруски-протести преди 3 години
Комунистически протести не подкрепяме! Импичмънт на Грипен Радефф !
25
1
 
8
 
! Отговори
моч преди 3 години
Отвратен съм !!!!Що за безподобна низост е това , водени единствено и само от алчността си червените болшевишки предават и продават род и Родина ......
24
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаЗА ГЕРБ ЩЕ ГЛАСУВАТ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 500 ХИЛЯДИ ЧОВЕКА.
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво става в България? Комунистите се съдират да докопат власта,дори ни очерниха в ЕП.Интернационалисти.
22
1
 
12
 
! Отговори
скрий се, бе, некадъ преди 3 години
Този,дето фалира една болница, окраде парите, моля , да се скрие. От некадърници, крадци и лъжци, не искаме съвети!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът по форумите още се бори с комунистите, а на практика от 30 години вярва на едни и същи интереси, скрити зад различни абревиатури. Няма идеи, няма идеали. Има пари и власт. И игри. При нас в национален мащаб, в Европа - на високо равнище. Не е ли крайно време да си отворим очите и да пораснем?
20
3
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Тия национални предатели от БСП съвсем се оляха. За да влезе доноса на Йончева в Европарламента зелените и либералите са включили и точките за признаване на ОМО Илинден, бореща се за признаване на македонска малцинство и приемането на Истанбулската конвенция.
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обръща внимание под ведрия порив на лидера на ПЕС антибългарина , джендърчето "некорумпирания "Станишко изкуфейкъл!И тъй като БСП са свикнали да преувеличават, колкото си искат,изтърсиха и над 60% ,поредната лъжа и то от партия която наложи корупцията и ограби прехода.Сега пак нахални, и то хора без морал да търсят морал.Няма нищо създадено при тяхно управление,абсолютно нищо,освен нищета.
18
13
 
3
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
,,Обръща внимание,,...Три месеца хората са на площада,те обръщали внимание.... Лицемери...
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да,бе,,над 60% били е поне не са над 80% по прогнозите на Иво Христов " професора" тези които подкрепят гнусотиите на черепчетата ,на копейчо,юмручев,лиглата хамелеон,бойкикито лодкаря ,белградски и подобни чакащи за пицата.Абе каква резолюция,какви пет лева при положение,че се известни инициаторите българофоби ,едната си пази имунитета при явни доказателства,другия мишкува и се продава на който дойде,без значение последиците за страната.
16
1
 
8
 
! Отговори
мангър 2 преди 3 години
как пък все крайно левите и крайно десните не вярват във вируса а нормалните хора някак си вярватбаси политическия вирус
15
0
 
14
 
! Отговори
2Loop преди 3 години
То затова в Ада пред казана за българите няма дявол, който да ги пази да не избягат. Винаги има някой българин от вътре, от казана, който да се погрижи да дръпне обратно някой, който си помисли да подаде глава.ЕП били обръщали внимание?!? Те обръщат внимание на подлите доноси от нещастниците, за които политическата полза за тяхната Партия е по-важна от всичко, ако ще и цяла България да е в казана.Не е важно, че на Нане му е изгоряла плевнята - важното е, че и на Вуте му е изгорял кокошарника
14
8
 
0
 
! Отговори
Ку*росмук преди 3 години
Великата Шамандура1-това СА ШВЕДСКОТО Отровно Трио..................Да, ще ти направят ШВЕДСКА ТРОЙКА по Пернишки за лека нощ!п.с. И понеже съм поет, ще ми извъртиш един мин..ет!
13
7
 
4
 
! Отговори
ТОДОР Ж ,,,,,,,,,в преди 3 години
БСП ,ДПС ,АТАКА /FOREVER/
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А държавата мисли за болести.Интересно мие едно вчера и днес е еднакво нито нагоре нито надолу.Доктори без маски сестри също.Какво става бе
11
5
 
10
 
! Отговори
Великата Шамандура преди 3 години
1-това СА ШВЕДСКОТО Отровно Трио съставено от "млади"-"умни" и Красиви" АНАРХОолигофрени последователи на Истамбулски мурафети,2-ЧЕРВЕНИКАВИЯТ дрУгАрЕ Копейкин и тайфата Му от червени бабички под вещото ръководство на пРЕЗИДЕНТА и неговото хилаво юмруче,3-лодкарят Христо Иванов/по известен с партизанското си име -Пинокио/яко "подбутван" от мъжкарите на НСО на Росенец, 4-сестра Галева подвизаваща с партизанското име Мая Костинбродска вечно търсеща мъжка свада с мъжкари от ММ борбите ...5-малкия подпръцкващ Жорко от Боец-влашки скакалец,готов да седне на *** на всеки който плаща добре /о
10
5
 
10
 
! Отговори
ода за ЛУМПЕНЩРАСЕ преди 3 години
Черни сили,подземни сили ,там/ вБулгаристан/ за власт и кокъл мрънкат...Ропот и клетви в пияна ОТРОВНА мъка парадират за демокрация...Скърцане със зъби,неолиберални вопли и сълзи от плажа на Росенец бликат...Гняв и надежда/говежда/ да ги огрее Баце с ОСТАВКА...въстание подир въстание извиват се кат змия в пазва...И нахалос падат от кревата с трясък след наркотичен сън дълбок ...Събуждайки се виждат ,че краката им са отвити...И чаршафите ОПИКАНАНИ!
9
6
 
11
 
! Отговори
пияч на БЕЛИНА преди 3 години
ПО-ПРОСТАШКИ протести с толкова долнопробни участници НЕ СМЕ ВИЖДАЛИ!Отровни ВЪШКАРИ,***,пияници,наркомани,това е шлаката,БОКЛУКАнасъбран за да си демонстрира дебилността си, ПФУууу!ГАДОСТ.... ден 367ми... днес Пешо протестанта донесе *** яйца.Хфърли ги едно по едно и мучеше песен:КОМУНИЗМА СИ ОТИВА...ден 424ви... Гошо протестанта днес ще обяви гладна стачка в катуна на Орлово гнездо - лумпенизация до откаТ....Бабикянче,напомняй им всеки ден на протестиращите защо протестират,пускай им МУЛТфилмчета,дори им раздай агитационни материали,фанелки ишапки,че взе да става рехав протеста