Мониторингът към България - имиджово зле за страната

Зинаида Златанова: ЕС е бавна машина, но действа
24

Очаква се днес да станат ясни резултатите от гласуването в Европейския парламент на поправките в проекторезолюцита за върховенството на закона в България и продължаващите близо три месеца протести.

"Тези теми вече се обсъждат на най-високото ниво в ЕС, а те "кацнаха" там след дълги месеци на многобройни негативни публикации в цялата европейска преса. Ние сме под три мониторинга, имиджово е изключително зле за страната", заяви бившият вицепремиер и бивш министър на правосъдието Зинаида Златанова в "България сутрин".

Според нея Европа търси вариант да ограничи държавите, в които липсва върховенството на закона и е наложително то да бъде обвързано с отпускането на финансови средства.

Още по темата
"Има много детайли. Европа е бавна машина, но действа постъпателно и трудно се обръща назад", добави тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ от всичко, което се случва в ЕС, е станало ясно, че това спиране и пускане на евросредства е нормално администриране на еврофондовете и не показвало отношението на европейските институции към едно или друго правителство.

Тя обяви, че спрямо класация на американска организация за върховенството на закона за 100 държави, България е на 55-то място, а единствено Унгария от тези в ЕС е зад нас.

"Не е въпрос на компромати, това са обективни критерии", добави Златанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако са откраднати големи суми от европейските данъкоплатци каквото е усещането на голяма част от българите наистина това е непростимо и непоправимо но макар и късно ако се вземат мерки в бъдеще да не се краде пак ще е по добре. Още по времето на предпресъединителните фондове започнаха да се забелязват странни и съмнителни лица със луксозни джипове в посткомунистическа страна още тогава това трябваше да се проверява и лампичката да светне че нещо не е съвсем добре ами точно обратното е..
15
4
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 13Дрън дрън мръсотия е, но герб слугува и проповядва мръсотии за ценности.
14
2
 
12
 
! Отговори
гост преди 3 години
Ама краво, имиджа сте го градили от лъжи, заблуди, корупция, манипулации и продажничество на национални интереси. Да ви препикая имиджа!
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14. Ами ти сам даваш повече от ясно обяснение на ситуацията, че всичко е въпрос на партийни пристрастия в ЕП, а не на принципни позиции. А иначе викаш при БСП въобще нямаше нарушения, така ли? Хе-хе, айде стига. Освен това, дали поне малко си се поинтересувал да разбереш, че в много други държави има много по-големи нарушения при използването на еврофондовете, но за тях нищо. Тъй че, всичко е дрън-дрън и мръсотия.
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Спираха ги, защото ЕС се доминира от ЕНП. Когато дойде на власт БСП, ЕНП спряха фондовете, за да се зароди недоволство към управляващите, съответно нови избори и идването на власт на тяхното отроче ГЕРБ.А ГЕРБ имат много повече и по-големи нарушения, но фондове не се спират, защото са в групата на ЕНП.Освен това фондове не се спират веднага,а в резултат на работа. Как още в началото на управлението на БСП се спряха фондове? Това е по вина на предното управление и причината горе.
11
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом като нямате нищо против ориенталската диктатура на сатрапа Боко Тиквата, значи не сте никакви европейци и не трябва да получавате никакви пари от Европа. Европа е само за свестни демократични народи, а не за такива тоталитарни народи, като вас, които не зачитат европейската демокрация.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕВРОПА ЗАПОЧВА НАБЛЮДЕНИЕ НАД ВСИЧКИТЕ 27 ДЪРЖАВИ ЧЛЕНКИ НА ЕС ОТ НОЕМВРИ С ПЕТ ДЪРЖАВИ- БЕЛГИЯ, БЪЛГАРИЯ,ГЕРМАНИЯ, ЕСТОНИЯ, ДАНИЯ.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5. А защо? Имаш ли нещо, което се нарича ДОКАЗАТЕЛСТВА?
8
5
 
7
 
! Отговори
ЕВРОФОНДОВЕ преди 3 години
логично е комунистите да искат спиране на еврофондовете, ТЕ СИ ИМАТ РУСКИ ФОНДОВЕ, вижде копейкин как просперира
7
1
 
8
 
! Отговори
бай грую преди 3 години
До Бахуро. А кой? Дай имена бе, тарикат - на партии и лица, които ще предложат нещо по-добро. Айде, чакам.
6
7
 
6
 
! Отговори
бахуро преди 3 години
До ганьоТака е ***. ГЕРБ ни ткаскат към дъното на казана. За това трябва да ги изритаме максимално бързо. И да помним урока - никога повече БКП (тоест ГЕРБ, БСП, ДПС, "патриотите").
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3:Да, спираха еврофондовете. Трябваше това да го направят при ГЕРБ отдавна също така.
4
3
 
10
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
Казанът, казанът. Ех, ***, *** - *** племе. Затова никога няма да просперираме.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ли нещо бъркам, че два пъти ни спираха еврофондовете точно при управленията на БСП?
2
5
 
7
 
! Отговори
ДДРонег преди 3 години
Мониторигнът може да е признак на лош имидж, но управлението на партии като герб и бсп е пагубно !!!
1
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕНП между двойните стандарти. Пази Борисов, а иска нова политика за европейските фондове.Европейската народна партия иска две неща едновременно, когато става дума за върховенството на закона. Въпреки че центристката политическа група настоява да се спре отпускането на европейски фондове за страни, които не почитат ценностите на Общността, корупционната криза в България излага ЕНП в политика на двойни стандарти.