Атакуват избора на Андреев за шеф на ЦИК пред КС?

НПО обмисля дали да се обърне към президента и да сезира ЕП
10
Атакуват избора на Андреев за шеф на ЦИК пред  КС?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има основание решението за избор на председател на ЦИК да бъде атакувано пред Конституционния съд, смята адвокат Албена Белянова, която беше излъчена от група от протестиращите за кандидат за шеф на Комисията, но номинацията ѝ не стигна до парламентарната комисия по правни въпроси и така на финала остана единствената кандидатура за поста, тази на Александър Андреев.

Още по темата

„Съгласно правилника за работата на Народното събрание документите на номинирания кандидат трябва да бъдат в продължение на 14 дни на сайта на Народното събрание, което гарантира публичност и дава възможност на хората, на неправителствения сектор да зададат въпроси към предложения кандидат. Това беше ограничено под седем дни. Беше нарушено и изискването докладът на комисията по правните въпроси да бъде предоставена на депутатите не по-късно от 24 часа преди гласуването в пленарна зала. Това е нарушение, лесно доказуемо“, коментира тя пред БНР.

От сдружение „Граждански Форум Промяна“, които предложиха номинацията на Белянова, обсъждат дали да не се обърнат към президента и да сезират Европейския парламент.

Според адвоката от видяното в Народното събрание може да се очакват гарантирано непрозрачни и нечестни избори, а протестите по думите ѝ са постигнали много резултати.


 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Требва да свикнете ! преди 1 година
ГЕРБ НЯМА ДА ВИ ОРГАНИЗИРА ИЗБОРИТЕ!ЗАБРАВЕТЕ!!!!!НЯМА ДА ВИ ДЕДЕМ ПАК ТАЯ ВЪЗМОЖНОСТ , ДА РАЗИГРАВАТА ЛАКАРДИЙ...КАТО "КОСТИНБРОДСКИ ПРОСТОТИИ" И "КУПЕНИ РОМСКИ МАХАЛИ"...ХА,ХА,ХАААААААААЩЕ СИ ЗАГУБИТЕ ИЗБОРИТЕ ПРОТИВ ГЕРБ , КАКТО ....Е ГОСПОД ДАЛ...! АЙДЕ ПРАВЕТЕ , РОТ ФРОНТ.....СЪС ЧАЛГАТА , ПИНОКИО И БЕЛА РАДА....ХА,ХА,ХАААААААА..ТА ДА СЕ ИЗЛУНДЗИТЕ НА ИЗБОРИТЕ , КАТО ХОРАТА...!
9
11
 
2
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
А Вие къде сте видяли мутра да спазва закон и наредби?Няма такъв филм - каквото каже Бойко , това е закона!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе хора, вижте най-накрая в тоя речник какво означава думата "сезирам". Това, че звучи като някоя българска дума, не значи, че е всяка дума означава това, което ви кзплюе фантазията. ЕП не се сезира. Уж юристи, журналисти пък си говорите както бебета си гугукат, тц, тц...
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Анреев са гласували мутрите, ДПС са се въздържали, а БСП са гласували против. Чии човек е не знам....
6
11
 
6
 
! Отговори
ФАКЕ преди 1 година
МОШЕНИЦИ ОСТАВКА
5
4
 
14
 
! Отговори
селянин преди 1 година
НПО ако ще и на арменския поп да се оплаче е все тая ,на изборите оплаквачите ще бъдат бити като смрадлив тумбак в плет.
4
5
 
14
 
! Отговори
изнервен преди 1 година
А бе, да ва евва в иддиотите, само на вселенския патриарх още не сте поискали оставката. СТИГА!
3
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Андреев е кандидата за шеФ на ЦИК от страна на БСП.Избраха точно него, за да не врещи Нинова, че ГЕРБ винаги слагат свои хора.Айде сега се хванете за косите и се сбийте, че ми е ПИСНАЛО ОТ ВАС.
2
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още се шматкат с организирането на електронни избори. Не са пуснали поръчката още. Подготовка за пускане - месец, кандидатстване - месец, отсяване на оферти - седмица, две. После избират фирма, другите - както е традиция обжалват. Докато не излезе съдебно решение, няма изпълнение на поръчката. До изборите няма да има никакви шансове да стане. И после какво ? Не ни махайте, да организираме избори дето от сега се вижда, че ще са провалени. Работа, работа, работа. И здрави шкафчета да поемат.
1
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук всичко е така, Борисов и ГЕРБ нарушават всичко възможно и никой по никакъв начин не може да ги накаже. Затова на хората им писна и излязоха на улицата.Искат от хората да спазват наредби и закони, а самите ТЕ ги нарушават ежедневно.