Премиерът: Оценката на Moody’s ни задължава да довършим работата си докрай

"Това е поредното международно признание за нашата фискална политика"
10 окт 2020 11:28, Елка Василева
593
Премиерът: Оценката на Moody’s ни задължава да довършим работата си докрай
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов посочи, че повишаването на рейтинга на България от Moody’s е поредното международно признание за фискалната ни политика. Това написа той в пост във Facebook.

„Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи.

Още по темата

Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика. Стабилната перспектива на Moody’s разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление.

За последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която дава позитивна оценка на България. И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията.

Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса“, оцени Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 57/61Одобрение се показва на избори. Там ще се видикакво мисли народа.На местните избори наскоро ГЕРБ смачка останалите.
51
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко пак пожъна, а жалките "протестъри" са затънали до уши в тиня.
50
6
 
8
 
! Отговори
До 57 преди 3 години
70 % одобрение на протестите СА НАРОДА!
49
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оценката на Мудис е дадена, защото от там много добре знаят, че сме робски народ.Когато утре Тиквата ни наложи още и още нови данъци и такси ние ще си траем. Затова ни вдигат оценката в кризата, знаят, че сме роби!Именно на този факт гербавите престъпници викат "стабилност".
48
6
 
5
 
! Отговори
комунисти,социалисти преди 3 години
Кой е този Moodys? Този не е от нашта партийна организация!!!
47
8
 
7
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
34Анонименпреди 13 минути 5 4За еднокнижника оценката на народа не е важна.Важното е да го потупват по рамото отвън,да му чешат егото и да се првят,че нищо не се случва у нас.И на какво отгоре е тази оценка,след като кьорав инвеститор не се завърта тук за повече от няколко месеца.###--##100 -на кряскащи по площадите на ,които Ай Кю то им не надвишава номера на обувките им -НЕ СА НАРОДА.
46
8
 
10
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Аз наистина не разбирам срещу какво протестират тези. покрай мен всички , окито искат да работят - работят, всички са добре облечени, карат си колите, пълнят количките в магазините, всеки ден се яде и пие, ходят по почивки.. Според мен хората живеят що-годе добре, не познавам човек, който да работи на две места, за да оцелява, НО познавам такива хора в САЩ, мои приятели. То е ясно, че не можем всички да живеем като Роналдо, трябва да имаме реалистична оценка за обстановката.
45
6
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
СофиянецДо Ха-хаЗащо да се скрия аз съм си в града, където съм роден. Ти спри да идваш с автобусите в София да ми цапаш и мажеш с *** квартала!===========Точно за такива като теб направиха филма "Столичани в повече", най-вероятно си Волуяжки бек.За разлика от теб си зная родословното дърво,нямам село, 6-то поколение съм Софиянец и живея на Пиротска. А, ти си "софиянец" колкото и любимия ти Вожд на когото се кланяш!п.с.Ако не беше Желю-жабето, нямаше да помиришеш София!
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
eto oste edno dokazatelstvo zasto borisov vi sloji prezident radev, a ne drugo ili civilno magare...
43
9
 
7
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Борисов , не се хвали с банкерската работа , а виж корупционната си практика , фалшифицирането на избори , медийните лъжи и манипулации и нулевите инвестиции в страната !Политическото послание на ЕП е да се махаш НЕЗАБАВНО, май пак не се усещаш!
42
6
 
9
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
На редовия п,ростак няма как да му обясниш какво е МУДИС и какво означава рейтингът на тази световна финансова институция за живота и бизнеса в една държава!На п,ростака му дай гурута като Грипен,Черепа,Мустака,да му подхвърлят трохи и светли обещания за евентуално бъдеще,докато се щракне в капаните им и бъде отстрелян като заблудена яребица!П,ростакът е червения бутон,който се натиска от червените майкопродавци за да се възпроизвеждат във властта и с години да разрушават и унижават България!!
41
4
 
1
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
Някои медии публикуваха становища на Асен Семов и Стефан Тафров по моментната ситуация у нас! Не е зле всеки да потърси и се замисли! Аз не се замислих, прочетох това, което повечето го знаем отдавна! Но си мълчахме, както и "днес новини" мълчи! А т.н. премиер "говори и нека си говори ..." беше казал поетът.
40
5
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Тълпата на Черепа застанала под вдигнатият юмрук на Фигуранат, не се влияе от експертните оценки на Международни агенции и институции..Тези дето вандалстват по улиците на София и поругават сградите на българските институции имат подадени само три реплики: Мафия, Мутри, Оставка..четвъртата вече излиза извън обхавата на речниковият им запас. За повече информация питайте Ян бабикян, Хаджигенчо и Мая Костинбродска, или пък Тюлена с гумената лодка,който ще изпее техните декларации пред Европарламента
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
kakvo znachi dokrai? i s traurna politika li ste pravite export na bg zlato, stomana, srebro, med, jeliazo, hrom, nikel, cement, gips, darveta, mramor, soda, porcelan, ceramica, mihalkovska voda, piasak, staklo, pvc, meso, mass, kokali, birena maya, sirena maya, rozova boya...
38
6
 
4
 
! Отговори
пророк преди 3 години
Пука им Мудис за нас Важното е да се набълбукаме със заеми пък после ще дойде новата Ан Мак Гърч и ще печатаме купони за хляб и мляко!!!
37
8
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Бойчу тегли с пълни шепи милиарди за да харчи на воля и да раздава че да го избират...как няма да го харесват!Точно такъв папуняк им трябва!)
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай Бойко!!!
35
10
 
12
 
! Отговори
Mc. Garet преди 3 години
Да довършим пълненето и на гардеробите с евра ! Противна , престъпна МУТРА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
34
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Пловдив също всички, които протестираха бяха от околните села и градчета. Много смешно беше като се опитаха да блокират кръговото на Водната палата. Тогава се явиха десетина души , постояха 40 минути и като не им обърна внимание никой си тръгнаха.После се разбра, че са били от Хасково, Ст Загора и Кърджали. Имам предвид, че вие нямате подкрепата на хората в големите градове. Бойко ви го ... с 200 като ви остави да вилнеете и така хората ви видяха какви хулигани и навлеци от селата сте.
33
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като наложат санкции на жалкия ви диктатор и на простата ви тоталитарна държава, ще видите тогава един кредитен рейтинг. Ще ви трябва много висок кредитен рейтинг, за да си купите хляб от магазина.