Плевнелиев с оценка: Не е добре за България да има предсрочни избори

Президентът Радев нарушава Конституцията, убеден е предшественикът му
12 окт 2020 09:14, Красимир Ангелов
376
Плевнелиев с оценка: Не е добре за България да има предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

Не е добре за България, ако има извънредни избори, защото това още повече ще засили рейтинга и позициите на популистите в България, а популистите днес са на една крачка да вземат властта. Това заяви в интервю за Нова телевизия президентът на Република България (2012–2017г.) Росен Плевнелиев.

По думите му ГЕРБ трябва да мислят за държавата и „да продължат да си носят кръста в този труден момент“.

"Доброто решение за България са редовни избори, сблъсък на идеи и решения, а не на компромати. Също – отказ от популизъм. Като популисти посочвам президента Радев, Мая Манолова, Слави Трифонов. Корнелия Нинова от вчера дава заявка да работи не като популистки лидер, защото тогава тя беше такава, а по-скоро да води коректна кампания с решения. Това е добре за България и коректно към избирателите", допълни Плевнелиев.

Още по темата
"Президентът Радев нарушава Конституцията. Денонощно се хули държавата от 4 години. Днес той нарушава Конституцията. Аз не съм го направил преди време. Държавният глава може да свали доверието си от всеки, но няма право да иска оставки, да иска оставка на парламент, на главен прокурор или на министър-председател", категоричен бе бившият държавен глава.

По думите му това, което Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. "Ако може държавният глава във всеки едни момент, когато правителството не му угажда, да му поиска оставката, ние вървим към диктатура", посочи още Плевнелиев.

Той подчерта, че в момента втората вълна на COVID-19 е факт и цифрите са обезпокоителни и заради това правителствата във всички страни знаят, че трябва да постигнат баланс – да се застъпват максимално за рисковите групи, но и да затварят тотално икономиката, защото това ще бъде тежко за всички.

"Днес България стои много по-добре, отколкото през 2008 г. Вероятно, по статистика на ЕС, ще се окаже, че тази година България ще бъде една от най-малко засегнатите от кризата страни. През 2008-2009 г. беше много трудно. Сега обаче е по-различно. Вземат се мерки, надявам се да е по-лесно", допълни Плевнелиев.  

По думите му през годините България е направила не малко. "Имаме всички поводи за гордост, че имаме толкова бърз интернет. Създадохме 165 000 добре платени работни места в сферата на информационните технологии. Но все пак сме в конкурентна среда. Гърция не спи, инвестира милиарди", коментира още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ЧЕ ТО СЪС СИГУРНОСТ НЯМА ДА ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ,НАБИЙТЕ СИ ГО В *** КРАТУНИ НАЙ ПОСЛЕ!!!!!!!!
211
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕВРОПЕЙСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ!
210
11
 
16
 
! Отговори
- преди 3 години
Герб може да бъда "мразен" дори само за това, че направи туй нЯщо президентин!
209
4
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Атанас ВелмазовНачка,добре си направил/а ,като споменаваш ,че роско имал харизма,която никой друг немал,но..С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА др.Бориссофф!представям си как щеше да се самобичуваш,ако в бързинета не беше уточнил/а,че на Боко "харизмата" е по-голяма...Па щеше ли и той да ти прости пренебрежението?..така че продължавай много да внимаваш!...С хвалебствията на Бориссофф и Хунтата му ходиш по много тънък лед..Една погрешна стъпка ,и..потъваш....а бакалъм!..
208
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 222А ти какво си?
207
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този май е получил поредният публичен чембер от Борисов и пак му се е размътил ума.
206
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом плевнелиев казва, че не е добре за България да има предсрочни избори, значи истината е точно обратното - добре е да има предсрочни избори и не е добре да няма предсрочни избори.
205
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УпсТе затова се пенят на "мъжество", щото освен със манталитет на селски бекове, с нищо друго не могат да го "барнат".
204
26
 
8
 
! Отговори
Упс преди 3 години
Плевнелиев - има пари бол, има скъпи коли, има голяма фирма и е представител на немска корпорация, живее в страхотно жилище, жена му я бива, допреди да му стане жена всички точеха лиги по нея а ся била грозна......хахахаТия дето му се подиграват - пари нямат, колите са им бараки н-та употреба, бачкат някъде за дребни пари, никога не са били значими освен сред свойте примерно колко ракия могат да изпият, живеят я в панелка я в къщата на родителите си, жените им са......Демек 0на10 за Плевнелиев
203
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Born to loopСигурно според теб трябва да обръщаме внимание на такива като теб, вместо на успели хора.Въпросът е, "защо"?
202
10
 
17
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
за информация на гербавите манерки - наркокралете също са милионери, изкарали парите си с бизнес
201
6
 
14
 
! Отговори
Иван преди 3 години
краварката е оптимист...
200
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този *** трябва да се вземат всички привилегии които има като бивш президент и стига ни навирахте какво е казало това мекотело нищожно !
199
6
 
27
 
! Отговори
ДДРонег преди 3 години
Към списвчите на статията :1. Нали Ви е ясно, че със статии за чехълчето, предизвиквате само погнуса ???2. Нали Ви е ясно,ч е шефът на това Ви измисли прякора мис-ирки ???
198
5
 
19
 
! Отговори
Born to loop преди 3 години
"Плевнелиев е милионер, изкарал си парите с бизнес"а баце е милиардер, по твоята логика трябва да го боготворим. От вас тиквеници един ли няма с akъла си
197
33
 
5
 
! Отговори
хахах преди 3 години
Като чета коментарите и ми е ясно защо българите никога няма да се оправят. Малки завистливи човечета. Плевнелиев е милионер, изкарал си парите с бизнес а някакви смeшници му се подиграват, като сте толкова умни защо сте в тиняка???? Човека е направил и най-много от всички президенти, докара немски инвестиции, построиха бизнеспарка в който сега работят хора с високи заплати в добри условия, съдейства и за тех-парка. А лъотчика освен да говори какво направи?? Освен че цял живот е послушко военен.
196
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
направо ми се гади от тоя колос на срама
195
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога уважаваният от мене сайт ще махне това нещо от страницата си?Защо ни принуждавате да коментираме па.лячото,когото вожда пошляпваше по вратлето?
194
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-хубавата част от "интервюто" сте спестили - като го питаха що Майкрософт направи центъра в Гърция, а не у нас, той се изпусна, че имало търг, ама не каза какво е било българското предложение (ако изобщо е имало такова), а се омота как сме водели "братоубийствена политическа война".Абе изобщо този е един блестящ байганьовски мозък, който само може да ръси глупости по медиите. Ходил бил 10 пъти в Германия като президент и създал 65000 работни места у нас.... Шизофрения някаква....
193
5
 
27
 
! Отговори
Wind of change преди 3 години
ЯСНО! ПРАВИЛНИЯ ПЪТ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ВИНАГИ ОБРАТНОТО НА ТОВА СРЕЩУ КОЕТО ЛАЕ ПУДЕЛА НА БОКО - Роско Плевнята.ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ - единственото правило решение ,да се спре ограбването на държавата ни от шайката на ГЕП.