Плевнелиев с оценка: Не е добре за България да има предсрочни избори

Президентът Радев нарушава Конституцията, убеден е предшественикът му
12 окт 2020 09:14, Красимир Ангелов
376
Плевнелиев с оценка: Не е добре за България да има предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

Не е добре за България, ако има извънредни избори, защото това още повече ще засили рейтинга и позициите на популистите в България, а популистите днес са на една крачка да вземат властта. Това заяви в интервю за Нова телевизия президентът на Република България (2012–2017г.) Росен Плевнелиев.

По думите му ГЕРБ трябва да мислят за държавата и „да продължат да си носят кръста в този труден момент“.

"Доброто решение за България са редовни избори, сблъсък на идеи и решения, а не на компромати. Също – отказ от популизъм. Като популисти посочвам президента Радев, Мая Манолова, Слави Трифонов. Корнелия Нинова от вчера дава заявка да работи не като популистки лидер, защото тогава тя беше такава, а по-скоро да води коректна кампания с решения. Това е добре за България и коректно към избирателите", допълни Плевнелиев.

Още по темата
"Президентът Радев нарушава Конституцията. Денонощно се хули държавата от 4 години. Днес той нарушава Конституцията. Аз не съм го направил преди време. Държавният глава може да свали доверието си от всеки, но няма право да иска оставки, да иска оставка на парламент, на главен прокурор или на министър-председател", категоричен бе бившият държавен глава.

По думите му това, което Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. "Ако може държавният глава във всеки едни момент, когато правителството не му угажда, да му поиска оставката, ние вървим към диктатура", посочи още Плевнелиев.

Той подчерта, че в момента втората вълна на COVID-19 е факт и цифрите са обезпокоителни и заради това правителствата във всички страни знаят, че трябва да постигнат баланс – да се застъпват максимално за рисковите групи, но и да затварят тотално икономиката, защото това ще бъде тежко за всички.

"Днес България стои много по-добре, отколкото през 2008 г. Вероятно, по статистика на ЕС, ще се окаже, че тази година България ще бъде една от най-малко засегнатите от кризата страни. През 2008-2009 г. беше много трудно. Сега обаче е по-различно. Вземат се мерки, надявам се да е по-лесно", допълни Плевнелиев.  

По думите му през годините България е направила не малко. "Имаме всички поводи за гордост, че имаме толкова бърз интернет. Създадохме 165 000 добре платени работни места в сферата на информационните технологии. Но все пак сме в конкурентна среда. Гърция не спи, инвестира милиарди", коментира още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прости другари вашия идол Тодор Живков каза, то не били копоти, а компютри Ха-ха-ха. Вие сте същите, всичко ви е криво, но нищо не можете да направите за вас освен това, не сакъм да съм добре ама Нане да му е зле.
191
3
 
22
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
"Не е добре за България да има предсрочни избори"- и това го казва кой? Не беше добре за България да има и такъв президент. А когато това правителство и този парламент не го искат повече от 65%, какво да правим?Впрочем, може да не се провеждат избори изобщо, то е пределно ясно- България, откъм доверие в институциите, е една фалирала държава, управлявана по абсолютно тоталитарен начин, от един самодържец- лъжец и манипулатор!
190
23
 
7
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания господин Плевнелиев. Вие сте най-великия български президент на всички времена !! Вие сте прекрасен, умен и интелигентен !! Имате харизма, каквато никой друг освен господин Борисов няма !! Бившата Ви съпруга не Ви оцени и загуби катастрофално, но аз Ви ценя изключтелно и Ви пожелавам отново да сте ни Президент !!
189
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев е безхарактерно мекотело, подлага се та Тиквата и става за срам. Бе добър като технократ, Бизнес парк и Резиденшънъл парк са екстра. Но ТЕХ парка е абсолютен резил. Плевнелиев-не се ли срамуваш от ТЕХ парка!?.....
188
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Официално 20 % са с висше образование другите 80 % са с някакво.....образование, но от тях 12 % са неграмотни. Е и какво очаквате от такива хора. Знам, че като го прочетат това мнение ще се ядосат, защото необразованите са безработни или пенсионери и цял дет пишат и се правят на нещо а всъщтност са няма нищо. Крайно време да се говори с истинските имена на проблемите.
187
2
 
2
 
! Отговори
Ko40 преди 3 години
Тоя е син на генерала, умрелия.
186
2
 
2
 
! Отговори
Mъдю преди 3 години
Кое население ще намаляваш в европа?! Индия е 1,5 милиарда, китай 1,3 милиарда и то на око броени. Вземи и африка, 5 милиарда иzмem
185
14
 
7
 
! Отговори
ами преди 3 години
занимават ни с този чехъл, за да не ни занимават с фигуранта. Ако ни занимават с фигуранта, цял свят ще разбери колко е глу пав президента , който иска оставка на главния прокурор. Обратното може през парламента и 161 гласа. Но каскета каза че малко време му остава. Няма къде да избяга.
184
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
т.нар. Росен Плевнелиев - Чехль@
183
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
т.нар. Росен Плевнелиев - ***
182
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пантофелка изпълзя под дивана.
181
1
 
22
 
! Отговори
Абе този как спи? преди 3 години
Плевнелиев е пряко замесен в опита да бъде предизвикана кървава баня до сградата на Народното събрание през нощта на 23-ти срещу 24-ти юли 2013 г., която да доведе до падането на правителството на Орешарски. Плевнелиев е отговорен за сделката, прехвърлила върху български оръжейници утилизацията на боеприпаси, която гръцка фирма не е пожелала да извърши, намирайки операцията за много рискована. В резултат на това, на 01.10. 2014 г. цяла работна смяна българи, загина до Горни Лом при утилизацията.
180
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ни занимавате с този чехъл?
179
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди малко четох интервю в полски вестник,Dziennik.pl,с Христо Иванов! Думата е: срамота!!! Тоя не е десен,дори ляв! Той е кариерист и дупедавец за пари!
178
8
 
5
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
К'ви предсрочни избори, бе?!Те, редовните, вече си дойдоха!До края на годината има двайсетина работни дни на Парламента. После по Конституция не може да има предсрочни ако са три месеца преди редовните!Значи - последният срок за назначаване на служебно првителство е 29-ти декрмври 2020!Честито на Корнелия и Грипенов!
177
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господи, колко пъти да ви повтаряме да оставите това чу-че-ло на мира!!! Като преЦедент беше пълна нула, а сега направо е отрицателна величина! Мили Боже, да слушаш "наставления" от него си е направо обида за интелигентните хора!!!
176
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-доброто управление беше на БСП в коалиция с ДПС,ако БСП не упеят да победят на изборите,по-добре ГЕРБ да си останат на власт.
175
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До не значиАми ако БСП не победи на изборите,по-добре ГЕРБ да си остане на власт,според мен,така е най-добре и за България,а че вие тука се опитвате да ни пробутвате своите партии,като злословите по чуждите,не означава,че това е добре за населението и за България.
174
7
 
20
 
! Отговори
207 преди 3 години
Герберастката банда да се забрани със закон
173
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скрий се мистър Бийн!