ГЕРБ vs БСП: Употребата на НС за партийни интереси не носи дивиденти!

Депутатите на Борисов твърдо застанаха зад Караянчева
Обновена: 14 окт 2020 12:10 | 14 окт 2020 11:55, Камелия Цветанова
128

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като БСП поиска оставката на шефката на НС Цвета Караянчева, от ГЕРБ обявиха, че категорично застават зад нея и обвиниха левицата, че използва парламента за партийни цели.

„Употребата на парламента за тяхно партийни интереси не е инвестиция с дългосрочен дивидент“, предупреди обаче председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Според нея авторитетът на НС е ангажимент на всеки депутат, а социалистите не се грижили за това.

Още по темата

„С какво право председателят на БСП иска оставката на Караянчева, след като в този мандат под ръководството на Нинова ПГ системно руши авторите на парламента? Три месеца бяхте в нелегалност и отсъствахте от заседанията, какъв авторитет да има НС, след като опозицията смята, че е ненужда за парламентарната дейност, след като се криете по ъглите на НС и идвате тук само за да прочетете някаква декларация и да си осигурите надницата за деня, не участвате в председателски съвет, заместниците на НС от БСП не ръководят заседанията“, скочи Дариткова.

Тя допълни, че демокрацията изискане освен управляващи да има и силна опозиция, която да даде конструктивни предложения.

„А какво предлагате вие – нищо. Защо смятате, че имате право да искате оставка на Караянчева или това е само в контекста на вашата амбиция на овладеете властта, това е единственото ви желание, а не да мислите за българите, демократичният начин да се оцени мнението на хората е да се проведат редовни парламентарни избори, на които българите да дадат доверие на тези, които искат да ги управляват, всичко друго е претенция без реално основание, което не съответства на принципите на демокрацията. Това не са аргументи, а опит да се отклони вниманието на българските граждани и да се отнеме от пленарното време за дискусии“, отвърна на удара на левицата Дариткова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТОНе си прочел статията както трябва. БСП използват парламента за партийни интереси, а работата на парламента е да прави законин, а не да се разчистват партийни сметки.
18
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18Ц. Комунисти има във всички партии в България, но ГЕРБ оределено води европейска политика, за разлика от БСП и нейните разсейки, които продължават да водят про-руска политика.
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ, БСП и ВМРО са комунисти с комунисти не може да се върви напред
16
9
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Народното събрание е институция, в която се представляват партийни интереси. Гербаджиите отново ръсят просто тии.
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БеСиПеПрав е бил дядо ти, но ти пропускаш една съществена подробност, а тя е, че в ГЕРБ комунистите воглаве с банкенския им вожд са много повече от колкото в която и да е друга партия.Та ходи лепи шамари на Борисов ако ти стиска и ако го намериш, че се крие по села и паланки. Само по Севда ТВ може да ги видиш завалията.ОСТАВКА, съд, затвор и конфискация!
14
5
 
9
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Целта е само една и вече е напълно ясна!Корнелия и Грипенов да вземат власта на всяка цена!За нищо друго не става дума - само БСП да вземе власта, а Грипенов да уволни половината от военното и вътрешното министерства и да си назначи негови хора!
13
7
 
10
 
! Отговори
1793 преди 3 години
Къде се сниши "фигуранта" Да не е катапултирал от Дондуков 2?Сериала си върви, ама главната "фигура" не е влизала в кадър от доста време. Чака да му донесат сценария (инструктажа) от Драган Цанков
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Депутатите на Борисов твърдо застанаха зад Караянчева"Твърдо зад ПйеКаПйе-то! Твърдо! Тя им е най-силната личност! :D :D:D
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нови и честни избори !С тези празни кофи в партийния дом, нищо добро не ни чака
10
5
 
12
 
! Отговори
БеСиПе преди 3 години
Дядо ми казваше: " Комунист или циг..ин и на снимка да го видиш, зашлеви му поне един шамар. Винаги има за какво ! " .... Много е прав !
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи всички от герб са Персийски Килим "Парламент" или Пътеки Килими Пapцaли.
8
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА на Фигуранта !
7
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА!
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия червени комсомолци като са толкова наперени защо не напуснат парламента? Нали бяха "снели доверие"? Защо още не са си тръгнали от там? По този хитър начин никога няма да има кворум и накрая ще последва оставка.
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта на Кремъл е разбиването на ГЕРБ.Само тогава има шанс за червената Мафия да узорпира властта без помоща на съвецката армия !
4
2
 
9
 
! Отговори
критик преди 3 години
Неграмотна статия пълна с правописни и технически грешки. За нищо не става.
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 1Те това и правят, но все пак трябва да се знае, че не са пропуснали поредния опит на БСП да вкарат държавата в хаос.
2
13
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Герб винаги са били глупави и продължават да го показват.Не е добре за Б-я една много некадърна жена да заема такъв висок пост.
1
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ , вие си работете, а БСП нека си лаят. Кой ли ги слуша.