БСП и ДПС в хор: Караянчева олицетворява ГЕРБ с арогантността си

Двете партии в опит да я свалят от най-високия пост
Обновена: 15 окт 2020 09:55 | 15 окт 2020 09:55, Камелия Цветанова
186
БСП и ДПС в хор: Караянчева олицетворява ГЕРБ с арогантността си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
В името на парламентаризма и държавността, на бъдещето на България от ДПС искат оставката на председателя на НС Цвета Каранячева. От БСП пък имат поне пет причини да настоят тя да напусне най-високи пост.
 
Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ тя системно не изпълнява задълженията си като председател на НС, уронва престижа на парламента и подкопава устоите на парламентаризма и демокрацията.
 
"ГЕРБ са ненедминати в арогантността си, осланяйки се на мантрата - много сме, силни сме, те ще изчакат да мине гласуването и ще продължат по пътя си, но ще пропускат възможността да се коригират и точно ГЕРБ, които толкова много се страхуват от служебен кабинет, ще го доведат“, коментира той по време на дебата.
Още по темата
Според него Караянчева е ярко олицетворение на ГЕРБ – агресивното говорене, агресивното поведение, острия тон които ще останат основната характеристика на ГЕРБ.
 
"Омразата и разделението са на власт през последните години. Когото нямаш капацитет, експертиза и визия, остават агресията, омразата и арогантността и популизма. Това няма помогне на Караянчева и на ГЕРБ да останат във властта, защото българите не искат никой да ги наставлява и навиква. Самата Каранячева или не разбира за какво става дума или се е взела твърде насериозно“, настоя Карадайъ.
 
Според него тя е забравила, че е председател на НС и се изявява като квартален партиен функционер и по този начин извършва престъпление срещу републиката, което историята няма да прости.
 
Соцлидерката Корнелия Нинова изброи пет аргумента на левицата, заради които Караянчева трябвало до напусне поста.
 
"Погазване на Правилника на НС, Конституцията и законите, поставяне на законодателната власт в подчинение на изпълнителната власт и превръщането на НС в придатък към волята на премиера Борисов, грубо погазване на правилата на законодателния процес, влошено качество на законите, незачитане на принципите на прозрачност и публичност в работа на НС, оценки и поведение, рушащи авторитета на институцията“, посочи Нинова.
 
Според нея още с избирането си за председател на НС, Караянчева е показала непознаване на Конституцията, защото е казала: "ние сме политици, ние сме хора избрани тук, за да представляваме определен район от държавата", а основният закон посочва, че депутатите представляват всички граждани.
 
Освен това Караянчева погазвала принципа на разделение на властите като системно възпрепятствала участия на премиера в парламентарния контрол като връщала питанията към него без основание.
 
Караянчева винаги намирала начин Борисов да не дойде в парламента, въпреки многократните искания на опозицията.
 
Неговата заетост се изразява в обикаляне из страната и раздаване на пари, настоя Нинова.
 
Тя обвини още Караянчева, че грубо показва Правилника за дейността на НС, защото законопроекти на БСП не били обсъждани, въпреки че са внесени преди години.
 
"22 законопроекта на БСП стоят някъде неразгледани на "трупчета", настоя социлидерката.
 
Освен това редовно с преходни и заключителни разпоредби на един закон се променят коренно различни закони.
 
Според Нинова Караянчева носи голям част от вината за уронване на престижа на парламента в последните години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента работи против възхода на държавата
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така като я гледам май иска да ми приказва нещоА бе нямаш какво да кажеш ама искаш да се обадиш
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сондажите регистрират срив на доверие в президентството
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тиквите на БСП и ДПС не опитвайте да връщате България назад
83
5
 
10
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Гладна кокошка власт сънува , госпожа лъжа ще оттече в канала заедно с другите комунисти...пълна подкрепа за госпожа Караянчева и ГЕРБ !!!!!!!!!! САМО НАПРЕД И САМО НАГОРЕ !
82
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета коментарите, за да видя опорките на герберските *** които пишат за Радев под статия в която го няма
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП събори Правителството на СДС Успя да върни развитито н а държавата назадБСП се занимава с мръсни подмолни игри
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Месец предварително Елена Йончева била предупредена от Нинова, че прокуратурата започва разследване срещу нея, разказа евродепотатката.Незаконо изтича информация към НиноваНинова има таен агент в прокуратурата
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП разби първото демократично правителство на Филип Димитров - 1991 годинаи спряха развитието на демокрацията в БългарияНинова пак каза "този модел трябва да се разбие" 2020 годинатази партия няма развитие
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тодор Живков им каза ДА СЕ приземят, снишаване и приземяване БСП
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
И запях "Комунисти, комсомолци, депесари във един и същи строй ...""Комунистите родината изграждат, комсомолците след тях вървят, депесари, депесари дълъг път ви чака, розов път ..." Музиката не мога да я пресъздам :-) .
76
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се премахне президентствотооставка на радев
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Криете се по ъглите на Народното Събрание и идвате тук само за да прочетете някаква декларация и да си осигурите надницата за деня, не участвате в председателски съвет, заместниците на НС от БСП не ръководят заседанията
74
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три месеца бяхте в нелегалност и отсъствахте от заседанията, какъв авторитет да има БКП
73
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какво право председателят на БСП иска оставката на Караянчева, след като в този мандат под ръководството на Нинова ПГ системно руши авторите на парламента?
72
6
 
15
 
! Отговори
БСП преди 3 години
10 години глад и без кражби...от държавата. Това вече не се издържа.
71
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ и ДПС са приятели. Знам за голям гербер от провинцията, на който му дадоха обществена поръчка, която само ДПС може да му даде.
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВъпросДоводи не ти останаха на теб. Опита се, безуспешно.Шведите им виж смъртността спрямо съседите им, такава хурка. Ще ги бием, защото никой не спазва мерките все едно ги няма, което беше и "подхода" на шведите, но заради такива бекове като теб, които обясняват как нищо няма, скоро ще разберете откъде изгрява слънцето и за това няма да ви е виновен Боко.Ти отивай да докладваш на шефа ти - само не знам на кой от двамата - на тоя в Москва или на тоя в Анкара. Труден избор.
69
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ и Караянчева (***) в никакъв случай не са по-арогантни от който и да е от бсп- симовци, гечевци, ниновци, и тем подобни , та като се стигне чак до фигуранта- пауър пойнт!
68
1
 
0
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Вижте какво съм ви написал на 72 коментар-Гледайте клипът и ще видите адски много истини!!