БСП даде заявка за властта, готви се сериозно за изборите

Избран бе и Национален предизборен щаб на партията
18 окт 2020 14:33, Александър Попов
354
БСП даде заявка за властта, готви се сериозно за изборите
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП днес прие правилник за своята работа. Новото в работата на съвета е, че ще може да заседава вече онлайн. Висшият орган на партията минава на ново ниво в своята работа и ще отговаря на съвременните реалности. В обща мрежа ще бъдат обхванати областни, общински структури, кметове и общински съветници на партията.

Избран бе и Национален предизборен щаб на партията, който се оглавява от Георги Свиленски. Негови заместници ще бъдат Вяра Емилова, Атанас Зафиров и Стоян Мирчев. Щабът започва своята работа още следващата седмица.

НС на БСП избра председателите на Съветите и Комисиите към НС.

Ето и избраните председатели на комисиите и съветите:

Янаки Стоилов - Комисия по идейно и програмно развитие;
Анна Янева - Комисия по партийна дейност;
Веселин Пенчев - Съвет по вътрешните работи;
Евгени Кирилов - Съвет по външните работи;
Таско Ерменков - Съвет по енергетика;
Свилен Атанасов - Съвет по земеделие, храни и гори;
Димитър Данчев - Съвет по икономика;
Светлана Шаренкова - Съвет по култура и медии;
Иван Ченчев - Съвет по младежта и спорта;
Милко Багдасаров - Съвет по образованието и науката;
Атанас Костадинов - Съвет по околната среда и водите;
Атанас Зафиров - Съвет по отбраната;
Крум Зарков - Съвет по правосъдието;
Владимир Георгиев -  Съвет по регионалното развитие и благоустройството;
Георги Свиленски - Съвет по транспорта, информационните технологии и съобщенията;
Георги Гьоков и Емилия Масларова - съпредседатели на Съвета по труда и социалната политика;
Емил Хумчев - Съвет по туризма
Георги Йорданов - Съвет по здравеопазване
Орлин Ваташки - Съвет по финансите

Висшият орган на партията възложи на съветите да изготвят платформата на БСП за предстоящите парламентарни избори, като се базират на „Визия за България”

След взетите днес решения БСП реално влиза в предизборна кампания и дава ясна заявка пред обществото, че е готова да поеме управлението на България.

На проведеното днес заседание на Националния съвет на БСП лидерът Корнелия Нинова предложи организационна реформа в партията, която цели повече демократизация и децентрализация на партията.

Новият мандат на Областните съвети на партията ще стартира с по-голямо представителство на общинските структури в работата на съветите.

Представителството в тях ще бъде 1 социалист на 300 члена, а досега беше на 400 члена. До 18 ноември трябва да се структурират новите Областни съвети и да бъдат избрани техните ръководства.

Нинова продължава линията, поета от нея още от конгреса на партията, на който 1 делегат представляваше 100 члена на партията.

Повишаване ролята на членовете на партията при вземане на решенията е основна цел на Корнелия Нинова, която тя следва още с въвеждането на прекия избор за председател.

В новата структура на партията тя прехвърля партийните координатори от Позитано в структурите по места, като ще назначи общо 31 координатори във всеки многомандатен избирателен район на място.


354
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от Общество
Радев отдаде почит пред паметната плоча на героите-парашутисти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
хахаха Иван Ченчев министър на спорта
Заслугите му са креватна гимнастика.
Нинова е журито хахаха оценила го е като млад жребец
310
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Емилия Масларова е на свобода срещу гаранция от 50 хиляди лева, става ясно от официалното съобщение на прокуратурата.

Бившата социална министърка е обвиняема за това, че в периода от ноември 2007 г. до май 2009 г. като длъжностно лице е присвоила малко над 11 млн. лв. държавни средства.

Според прокуратурата точната сума е 11 038 405,55 лв
309
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Иван Ченчев, сочен като "любовник" на Нинова, е номиниран за министър на спорта, явно има защо.Не че ще стане министър - БСП няма да спечели изборите, ГЕРБ ще победи и ще има 15-20 депутати повече.Паритетът в проучванията е пълна пу.нта ма.ра - ГЕРБ има не само "скрит вот", а и милиарди за разкешване от Борисов.
Нинова е наредила и Масларова, но хората знят, че е корумпирана.Иво Масларов, доведен син на бившия социален министър Емилия Масларова, е поръчителят на убийството на Станка Марангозова
308
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
повече от лектората го няма
пак изгоряха
307
7
 
0
 
! Отговори
ЦФТ преди 1 ден
Жените побеждават.Напред и само напред!
306
0
 
8
 
! Отговори
Антрополог преди 1 ден
Интересно, другарката Нинова къде е забравила питекантропа Румен Гечев !!!! Та той олицетворява цялата същност нс БСП - национален фалит ! Гечев - икономическият гений на комунистите- не е съветник ???? Лошо,другарко,Нинова,лошо!
305
0
 
9
 
! Отговори
Хе,хе! преди 1 ден
С подобни списъци и мераци БСП са се устремили към помийната яма ! Ще има горчиви сълзи напролет !
304
0
 
10
 
! Отговори
пираня преди 1 ден
До Анонимен 291 ! ТЕЗИ НОМЕРА СМЕ ГИ ВИЖДАЛИ МНОГО ПЪТИ. НЯМА ДА МИНАТ, МНОГО СА ИЗТЪРКАНИ . ФИГУРАНТА , Е БУФЕР КОЙТО ОБИРА ВСИЧКИ НЕГАТИВИ НА БКП-БСП! ВСИЧКИ НИЕ ЗНАЕМ, ЧЕ КОНЦИТЕ НА РАДЕВ, ГИ ДЪРПА КОРНЕЛИЯ И ЙОТОВА, ПРОТЕСТА НЕ Е БИЛ, И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ НА "ГОРКИЯ" РАДЕВ! ТОЙ Е ИЗКУПИТЕЛНА ЖЕРТВА НА ТАЗИ ПАРТИЯ С КРИМИНАЛНА БИОГРАФИЯ. ВСИЧКИ ПРОТЕСТИ СЕ ЯХВАТ ОТ ЯЗДАЧА КОРНЕЛИЯ ! НЯМА ДА НИ ЗАБЛУДЯТ, ПРОТЕСТИТЕ СА НА БКП-БСП, С ПОДСТАВИНИ ЛИЦА! ВИДЯХА, ЧЕ СА НЕУСПЕШНИ, И ДЕСЕН ЗАВОЙ...
303
0
 
9
 
! Отговори
пираня преди 1 ден
До АСАН 288! АСАН, НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ, КАК ЩЕ ИМ ДАДЕМ СТРАНДЖА-САКАР, ТАЗИ КРАСИВА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ НА ***?! ПЪРВО, ТЕ ЩЕ ИЗСЕКАТ ГОРАТА, ЩЕ ПРОДАДАТ ДЪРВЕСИНАТА, ЩЕ ЗАСТРОЯТ ПЛАЖОВЕТЕ, АБЕ ТАМ КЪДЕТО СТЪПИ КОМУНИСТ, ТРЕВА НЕ НИКНЕ, ТАКА ДА ГО ЗНАЕШ ! НИКАКВО ДАВАНЕ ! НАПРАВО ДА СЕ КАЧВАТ НА БУЗДЛУДЖИЙСКАТА СИ ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ, И ДА ОПРАШВАТ НЯКЪДЕ ДАЛЕЧ В КОСМИЧЕСКОТО ПРОСТРАНСТВО, И ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ НИКОГА ПО-ВЕЧЕ! БОЖЕ, КОЯ ЛИ ПЛАНЕТА ЩЕ ПОСТРАДА ОТ ТЯХ. ПАЗИ БОЖЕ, КОМУНИСТ ДА ТИ ДОЙДЕ
302
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Със стари, некомпетентни или уличени в нечисти сделки лица, БСП не е никаква алтернатива. Като се почне от председателя, та се мине през Ерменков, Масларова, Батко и братко и ред други
301
0
 
15
 
! Отговори
пираня преди 1 ден
ТАЯ, ЦВЕТАРКА ОЩЕ ЛИ ХОДИ С БУКЕТ ОТ МАКОВЕ ПО СТУДИЯТА, И РАЗВЯВА ЛОЗУНГА " РАВЕНСТВО, БРАТСТВО, СВОБОДА !". МОЖЕ ЛИ, ПАРТИЯ С КРИМИНАЛНА БИОГРАФИЯ ДА БЪДЕ ДОПУСНАТА ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ. ПАРТИЯТА БКП-БСП-НАСЛЕДНИЦА, Е ЗАБРАНЕНА СЪС ЗАКОН НА 05.05.2000Г. ЗА ПОЛИТИКО-КРИМИНАЛНОТО СИ 45-ГОДИШНО УПРАВЛЕНИЕ. КОЖАТА НА ТАЗИ ПАРТИЯ НЕ Е ВЪЛЧА, ТЯ Е КРОКОДИЛСКА: ТЕ СА ТОЛКОВА ДЕБЕЛООК ДО БЕЗОБРАЗИЕ. ДОЙДОХА С ПРЕВРАТ НА 09.09. 1944г. ; ИЗБИХА ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА ЗА ДА ДОЙДАТ ПРОСТАЦИТЕ, СКАЛЪПИХА...
300
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ПАК ЛИИИИЙ
299
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
БСП даде заявка за властта, готви се сериозно за изборите

готвят се за рев, сълзи и сополи в следизборното студио!
298
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Румъния е по-напред, произвежда автомобили и по време на соца. Там нямаше МИРЕН ПРЕХОД, страх възпитава и предпазва от ПРЕСТЪПНИ ДЕЙСТВИЯ! Другото предимство е големият пазара, както и католицизма, КАТОЛИЦИТЕ СЕ ПОДКРЕПЯТ, ЗА НАС ВИНАГИ Е ПРОБЛЕМ СЯНКАТА НА РУСИЯ И РУСКИТЕ АГЕНТИ, КОИТО КАДРУВАТ И СКРИТО УПРАВЛЯВАТ НА РАЗЛИЧНИ НИВА АГЕНЦИИ И МИНИСТИРСТВА
297
0
 
17
 
! Отговори
карачанаков преди 1 ден
ТУЙ новите министри ли са ,Ма Корни ?Амчи ти си намерила за всеки по нещо е разбира се да не се сърдят .Много вожд малко индианец.Само че има една поговорка :РИБАТА В МОРЕТО, КОРНИ ТИГАНА НАГЛАСИЛА.
ПП Ха не виждам Румката Гечев най добрия икономист на България ,та при него почти
всички бяхме милионери.
296
0
 
15
 
! Отговори
.... преди 1 ден
Да затова Радеф в Бълария плюе. А на последната среща с лидерите говори колко добре сме се развивали последните 10 години. Смях в залата ..... поклон
295
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 ден
Комунисто иска власт! Може да е прост и неграмотен, ама да е на върха! Така е било след 09.09.1944 г. Партията назначавала неграмотни и необразовани хора за директори на заводи, фабрики и училища!
294
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Трол - антикомунист?

Как така няма? Защо си броят конгресите с комунистическите? За да ги препознават като комунисти. Затова са и на власт.
293
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Тикволандия

Може да стане по-зле. Няма гаранция. Румъния са по-напред не заради комунистическа партия на чело.
292
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
БКП--производство сега БСП партийни секретари, генерали