При президентски избори и генералска битка Борисов ще надвие Радев

Българите харесаха за държавен глава и ген. Венцислав Мутафчийски
537
При президентски избори и генералска битка Борисов ще надвие Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През следващата година освен парламентарни предстоят и президентски избори.

С уточнението, че реалните кандидати за президентското място са напълно неясни „Барометър България“ тества избирателите за кого биха гласували, ако водещите политически лидери и обществени личности се включат в президентската надпревара.

Още по темата

Донякъде очаквано първите две позиции биха очертали „генералска“ битка с разлика от 4% между министър-председателя Бойко Борисов (24,2%) и настоящия президент Румен Радев (20,2%).

С балансираната си позиция и стабилно одобрение сред избирателите ги следва военният министър Красимир Каракачанов (14,5%).

Ако се кандидатира, не би трябвало да се подценява още един генерал, който през последните месеци води класациите по обществено одобрение и доверие, макар и да не е политическа фигура – председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски (8,9%).

Извън битката на първите двама на балотаж, но с отчетлива подкрепа, очаквано е и неформалният лидер на ДПС Ахмед Доган, който може да разчита на безусловната подкрепа на привържениците на формацията си (7,5%). В мажоритарни избори като президентските Слави Трифонов би получил 3,9% - толкова, колкото и партията му на парламентарни.

Мая Манолова би получила по-висока подкрепа (3%), отколкото формацията ѝ на парламентарни (1,7%).

От друга страна Христо Иванов, като кандидат за президент би спечелил относително по-малко гласове (2,5%) отколкото ДБ на парламентарни избори (3%).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


537
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
426
30
 
20
 
! Отговори
Мунчо вън преди 3 години
*** втори път не може да спечели избори за каквото и да било. Народът прогледна. Не ни трябва президент под чехъл, некомпетентен, корумпиран, лъжец, пр.ост, непризнат от Европа и света.
425
7
 
34
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Несъществуваща новина от несъществуваща агенция. Публикувана във всички медии. Севда яко е развързала кесията....на журналистите се чудя, не ги ли срам . Фалшификата се вижда само с два клика в Гугъл. Банкя аналитика......
424
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генералска битка: единия кръшкал на жена си и уреждал любовницата си с държавни пари. Другия назначен за генерал за една нощ от мафията и задкулисието. Какви генерали са тия?!
423
19
 
19
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
За какво ли не го избрахте този пожарникар, сега и президент ще ми го правите. Направо да стане председател на държавния съвет на Народна Република България като Живков.
422
26
 
38
 
! Отговори
Аз Клавдии преди 3 години
Боко не може да прочете това което ще каже Радев, не че му симпатизирам но единият има интелект, а другия трябва да го подготвиш седмица преди това какво е това.
421
34
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най великия Радев успех в изборите.
420
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пореден път се убеждавам колко малко хора има да вярват на коментарите в полето под статия за Радев.Нали и децата вече разбраха, че *** фабриката за управление рейтинга на западналите политици работи и пушек се вдига от комина?!3-*** стоят и пишат от дивана опорки и се надяват да се хванат балъци да прочетат.Друг бичи плюсове и минуси,и реколтата е за жътва. :DКато им пееш Пенке ле..еее кой ли те чуваа?Наивинитета не е типичен за българина.Хората не вярват дори на себе си.Губите си времето
419
19
 
24
 
! Отговори
До 432 преди 3 години
Какви 53%...110% процента е рейтинга на Грипенов, а според БСТВ даже доближава 200%. Но тези цифри вие не ги разбирате, а само потомъчни комунисти могат да ги прочетат хахахаха. Тоя клоун даже няма да е на балотаж.
418
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срещу хухавелния фааттмак Радо шишарката и куцо магаре да изкараш вече пак ще го победи. Тоя шапкар се сгромоляса с гръм и трясък. Да не казвам и че ще е клиент на прокуратурата след мандата си и няма да има шанса от кафеза за избори. ***!
417
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До R Ехоо! Гл..упчо !! Чорапите на ВВС, са черни . Аман от тъпигьози !
416
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хайванчето на корнелия няма как да спечели генералскли дуели.
415
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се подиграйвайте с Боко ...
414
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце е започнал да плаща на социолозите, поредната битка в медиите.Баце повече няма място в политиката. Той е приключен.Престанете да го бутате тук и там.От простотията като премиер защо решавата да правите простотия с президент????
413
5
 
12
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Генерал ли е Боко?
412
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рейтингът на ген.Радев е 53%, този на ББ е 20%, като някои анкети сочат под 20%. Няма как да се обясни това спадане с 33% освен с голям паричен "подтик". И друго: битката не е генералска: от 12 г. МВР е девоенизирано, така че ББ не е генерал лейтенант. Спомена преди години във военния завод Разград, че е генерал от пехотата, но той няма военно образование и не е завършил Военната академия.
411
18
 
16
 
! Отговори
никога вече преди 3 години
Радев опорочи институцията президент и естествено ще остане в историята като най-посредствения президент на България. Искуствено напомпения му рейтинг ще се спихне като спукан балон и ще напусне президентството като мокро коте.
410
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е направил Радев за вас досега, НИЩО.
409
13
 
17
 
! Отговори
Емилия преди 3 години
Хахаха. Откъде го измислихте това. Вие май вярно сте изкукали. Рейтинга на Президента е близо 70%, щял да спечели Боко тиквата. Малко математика де. Или сте решили по този начин да видите как хората ще реагират на тази новина и дали тиквата има някакъв шанс. Е, няма . Уверихте ли се
408
12
 
14
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 3 години
МОЛЯ....МОЛЯ.... !!! НИКОЙ ДА НЕ ЗАБРАВЯ !!! Чакам ИМПИЙЧМЪНТ или изтичане на мандата ...и ОБВИНЯВАМ Р.Р. в ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА !!! Имам доказателства в СРС-та за лобиране и взимане на подкуп за " ГРИПЕН " - без въоръжение по поръчение на РЕШЕТНИКОВ ( който изгонихме )....и документ от ДАНС -ст.секретен даден от сътрудника му МИЛУШЕВ на " РУСКИТЕ ДРУГАРИ " (които изгонихме ). Ще искам ДВЕ ДОЖИВОТНИ !...А за призив за БУНТ и ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ -още една ДОЖИВОТНА - общо ще искам за Р.Р. ТРИ ДОЖИВОТНИ
407
15
 
13
 
! Отговори
R преди 3 години
До АнонименТочно зеления чорап няма никакъв шанс, ама никакъв. Ако Борисов не беше издигнал Цачева, още щеше да диша прах от изборите..... Зеления чорап го избра Доган, не българите.