Заради пияни и дрогирани шофьори МВР в пъти увеличило тестовете

Полицаите проверят всеки, за когото имат подозрение
5
Заради пияни и дрогирани шофьори МВР в пъти увеличило тестовете
Снимка: БГНЕС

МВР шефът Христо Терзийски отсече, че полицаите проверяват всеки шофьор, за когото имат подозрение, че е седнал зад волана пиян или дрогиран.

Той отрече твърденията на Георги Гьоков от БСП, че тестовете за наркотици на полицаите стигат едва за три месеца в година и заради това имало вътрешно разпореждане да се ползват само в краен случай.

"В последните години МВР осезаемо увеличава броя на тестовете. През 2019 г. са купени 9010. 28 191 полеви теста са купени до октомври тази година. За следващата година МВР планира да купи 44 хиляди теста", каза Терзийски.

Той увери, че пътната безопасност е приоритет на правителството и МВР полага системни усилия за намаляване на катастрофите.

"Твърденията за целенасочено ограничаване на тестването за наркотици е неоснователно. Проверките са извършват на място и резултатът се получава в момента. Тестовете се предоставят в зависимост от нужните количества по региони, а не според сезона. Полицаите тестват всеки водач, за когото има признаци, че е употребил наркотици", отсече Терзийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
ГДБОП преди 3 години
Добър вечер, искам да кажа че всяко физическо лице правоспособно да управлава МПС трябва да знае че трябва да бъде в адекватно положение и да спазва ЗДПП, това се изисква и не е трудно!НАРКОМАНИ И БИТОВИ АЛКОХОЛИЦИ ЗАД ВОЛАНА НЕ!!!
4
4
 
8
 
! Отговори
nilesev преди 3 години
Най-вече гонят тези, които отказват да "споделят" доходите си с тях.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАРАДИ ПОЛИЦАИ НАСИЛНИЦИ И РЕКЕТЬОРИ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И ПАРЛАМЕНТ ЗАКЛЕЙМИХА БЪЛГАРИЯ.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А няколко думи за статистиката от 2016 насам?!Бяха закупени тестове, защото " много от катастрофите стават заради дрогирани шофьори с високорисковия наркотик Марихуана " . 2017година - 3% увеличение на смъртността по пътищата в сравнение с 2016 2018година - 4% увеличение на смъртността в сравнение с 20162019година - -//- -//- -//- 2020 до момента - 3% увеличение в сравнение с 2016...Да ви *** и тестовете... само гледате да пълните джоба...Ако ги подкарат в КАТ - полицай няма остане!!!
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само МВР-то да не тестват, че там дрогираните са май повече.