Борисов: Ако ЕС купи 300 млн. ваксини, а има 300 000 желаещи?

Те изискват специални условия за съхранение, което води до разходи
Обновена: 29 окт 2020 21:27 | 29 окт 2020 21:25, Камелия Цветанова
55
Борисов: Ако ЕС купи 300 млн. ваксини, а има 300 000 желаещи?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Всички знаехме какво ще се случи с COVID-19 и затова настоявах за единен медицински протокол, единни бързи тестове, солидарност и справедлив достъп до ваксините в ЕС. Още юли, август, септември това можеше да бъде направено и да действаме срещу този коварен вирус“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов преди видеоконференцията на членовете на Европейския съвет по въпросите на COVID-19,съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Българският премиер изтъкна, че безпокойство предизвиква темата за купуването на ваксини, тъй като за тях се правят заявки за доставки още преди да са разработени.

„Нямаме спецификация, нямаме гаранции и в един момент може да се окаже, че имаме за 300 милиона ваксини, а имаме примерно 300 хиляди желаещи и след това трябва да се унищожават, да се изхвърлят, а не може да се препродава“, каза още министър-председателят Борисов.

Той добави, че ваксините изискват специални условия за съхранението, което налага допълнителни разходи.

„След малко ще запозная колегите ми от Европейския съвет с притесненията ми и ще настоявам за пълна прозрачност по отношение на снабдяването с ваксините“, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сертификатът за ваксиниране или за липса на вируса вече е паспорт към "относителната нормалност". Ще е задължителен, ако искате да се качите на самолета, да влезете в киното, ресторанта, и накрая, в собствената си къща. Така наречената реверсна пропаганда вече действа. Предупреждават, че в началото няма да има "достатъчно ваксини за всеки" и че сте късметлия, ако ще сте сред ваксинираните.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 21.05.2019 г. Урсула фон дер Лайен е приета в Управителния съвет на Световен икономически форум (WEF), най-богатото частно НПО (Женева) което се финансираот капитал да прокарва техните интереси чрез вземането на решения за справяне със световни проблеми като глобалното затопляне, заплаха от пандемия и др. режисирани заплахи. Само два месеца след това Урсула бе избрана за председател на Европейската комисия, която пък е органът с най-големи правомощия в ЕС.
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно. Само да не вземете да ги направите задължителни колкото да не се хвърлят, щото няма да мине такъв номер.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 2014 Фон дер Лайен е назначила като секретар по въоръжението Катрин Сюдер - успяла бизнес дама, която е работила 14 години за американската консултантска фирма McKinsey. През 2015 и 2016 година McKinsey изведнъж са получили договори от министерството на стойност 250 милиона евро, при декларирани от ведомството само 5 млн. за консултанти.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другата консултантска фирма, чийто бизнес е процъфтял по времето на министерския пост на Фон дер Лайен, е Accenture, чийто директор имал за кръстник на децата си един от началниците в министерството. Между 2014 и 2018 доходите и от поръчки са нараснали рязко от половин милион на двадесет милиона евро годишно.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То няма ваксина, и едва ли ще има, но ЕС вече е купил около 1 милиард, да се ваксинира населението на ЕС - 600 мил. по два пъти. Няма никакво значение колко са желаещите, една ваксина ще я купуват за 200-300 евро ( с нашите пари), важните са стотиците милиарди оборот на фармацевтичните компании в Германия и Швейцария и десетките милиони комисионни на някои чиновници в Брюксел
4
1
 
14
 
! Отговори
Серсем преди 3 години
Хигиена иска да пазиш Бокьо, хигиена! Значи ваксина купуваме преди да е направена ,ама то нали и със самолетите е същото. А плати сега и за 7ми реактор ,па после кога и кой го направи.
3
0
 
17
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Много ли е сложно да направите един сайт, където да се регистрират желаещите да получат ваксина???За тези, които не ползват интернет - заявка при личния лекар или в РЗИ
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От короната ли е така брадясал като вампир или това е стара снимка от гаджето с чекмеджето?
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце единствено у нас от целия ЕС карат хората със симптоми или постъпващи в болницата да си плащат тестовете. За това сме и на това дередже близо 3000 нови само днес.Пандемия с платени тестове не се бори.